Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Inaczej pisząc, nie posiadam wiedzy 100% o nie/szkodliwości płyt indukcyjnych. Oczekujesz ode mnie gwarancji, na tak lub nie, wynik 0-1. Nie podam ci go, a jeszcze tym bardziej w sytuacji kiedy przyznajesz, że nie jesteś za bardzo w temacie

No przecież na tym polega to forum: osoby nie w temacie pytają tych, którzy są w temacie; proszą o fachową poradę. Z Twoich postów wynika, że wiesz więcej w tym temacie niż ja. Więc pytam co dokładnie wiesz.

Tak np. wybrałam materiał na ściany domu. Czytałam tych, którzy wiedzieli więcej o różnych właściwościach różnych materiałów.

Czy muszę mieć tytuł naukowy z chemii, fizyki, materiałoznawstwa, automatyki, mechaniki, ochrony środowiska, prawa budowlanego, itp itd. żeby wybudować i urządzić dom?

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

adk przepraszam, że tak to odebrałaś, nie chciałam cie urazić. To cytat z mojego pierwszego postu w tej sprawie "naukowcy się spierają a do ich wiedzy mi bardzo daleko więc nie jestem w stanie ocenić kto z nich ma rację. Na wszelki wypadek nie zamontowałam u siebie". Inaczej pisząc, nie posiadam wiedzy 100% o nie/szkodliwości płyt indukcyjnych. Oczekujesz ode mnie gwarancji, na tak lub nie, wynik 0-1. Nie podam ci go, a jeszcze tym bardziej w sytuacji kiedy przyznajesz, że nie jesteś za bardzo w temacie i chcesz do poczytania łatwe teksty:( Ja takich nie mam:(

"Płyta indukcyjna z polem magnetycznym ma silny związek" (oczywista oczywistość) wiec dyskusja o polu magnetycznym rzeczywiście mega przydługa ale jak najbardziej w temacie była.

Sorki ale Aga11 piszesz głupoty że żal czytać. Czy myślisz że producenci płyt indukcyjnych dopuszczonych do użytkowania na terenie UE czy USA nie wykonywali żadnych badań dotyczących bezpieczeństwa ich produktów ? Czy wszystkie sfałszowali ? kupili ? Masz jakiekolwiek dane potwierdzające szkodliwość kuchni indukcyjnych to podaj je.

PS. mam nadzieję że równie profilaktycznie jak nie używasz kuchenki indukcyjnej tak nie masz ( wyrzuciłaś ) telefon komórkowy , modem WiFi , bluetooth itp .

Sorki ale Aga11 piszesz głupoty że żal czytać. Czy myślisz że producenci płyt indukcyjnych dopuszczonych do użytkowania na terenie UE czy USA nie wykonywali żadnych badań dotyczących bezpieczeństwa ich produktów ? Czy wszystkie sfałszowali ? kupili ? Masz jakiekolwiek dane potwierdzające szkodliwość kuchni indukcyjnych to podaj je.

PS. mam nadzieję że równie profilaktycznie jak nie używasz kuchenki indukcyjnej tak nie masz ( wyrzuciłaś ) telefon komórkowy , modem WiFi , bluetooth itp .

Producenci robią badania czy ich produkt spełnia normy!

Pytanie kto ustalił takie a nie inne normy.

Czyli przykładowo, że kuchenka może generować w odległości powiedzmy 30cm pole o natężeniu nie większym od X.

Niestety, to że pewne produkty są trujące czy szkodliwe okazuje się po latach. Setki osób zatruło się ołowiem jedząc z ołowianych talerzy. Azbest był stosowany powszechnie przez dziesiątki lat.

Dzisiaj też umieramy przedwcześnie nie wiedząc do końca co nam szkodziło, a co nie miało żadnego wpływu. Dowiedzą się nasze dzieci czy wnuki.

Niestety, to że pewne produkty są trujące czy szkodliwe okazuje się po latach. Setki osób zatruło się ołowiem jedząc z ołowianych talerzy. Azbest był stosowany powszechnie przez dziesiątki lat.

Dzisiaj też umieramy przedwcześnie nie wiedząc do końca co nam szkodziło, a co nie miało żadnego wpływu. Dowiedzą się nasze dzieci czy wnuki.

Dokładnie.

A niektóre rzeczy trują czy szkodzą "powoli". Efekt mamy po 10 czy 15 latach. Nikt raczej nie robi tak długofalowych badań. Zresztą trudno czasem stwierdzić czy ten konkretnie 1 czynnik spowodował chorobę czy kilka rzeczy się nałożyło.

Istnieje również takie zjawisko jak smog elektromagnetyczny.

Gość Arturo72
Dokładnie.

A niektóre rzeczy trują czy szkodzą "powoli". Efekt mamy po 10 czy 15 latach..

A Twój syf z komina po ilu latach Tobie zaszkodzi ?

Sądzę,że szybciej niż płyta indukcyjna komukolwiek.

Czemu w takim razie z premedytacją trujesz siebie i innych i narażasz ich na choroby rakopochodne bezpośrednio ?

Edytowane przez Arturo72

Ostatnio rozmawiałam z kolegami i stwierdzili, że poziom studentów na polibudzie jest kiepski. Chyba coś w tym jest.

Cóż teraz jest więcej absolwentów po "wyższych uczelniach" niż robotników i mamy samych "wykształconych obywateli". Ale cóż w moim mieście swego czasu były trzy "wyższe uczelnie" na dwa licea. Znam niektórych którzy jeździli do Kielc gdyż tam wystarczyło pojawić się raz na miesiąc i już papierek a potem stanowisko i ciepła posadka załatwiona przez wujka była. :p

Haloo nie interesują nas Wasze kłótnie, dajcie sobie spokój , bo takie dabaty moga trwać i 100 stron.

Elfir jako moderator mogłabyś coś z tym zrobić.

Każdy wchodzi tu ,żeby poczytać ciekawych spostrzeżeń i rad innych,a nie naukowych /czy też nie wywodów na kilka stron o jednym i tym samym.

Niech ktoś stworzy watek o tym i piszcie do bólu.

Sorry, nie chcę być niegrzeczna , ale to mi się nie podoba.

Wracając do wątku:

na pewno zrobiłabym większy taras , bo ten jest raczej kawowy niż grillowy no i żałuję ,że nie mamy podłogówki tez pod panelami .Zimą jest są one "zimne" a płytki ciepłe.

Edytowane przez aniqa1982

aniqa - a nie można w ogrodzie zrobić drugiego tarasu?

Przecież tarasy można swobodnie rozbudowywać także z innego materiału:

Drewniany podest i niżej z bruku:

http://st.hzcdn.com/simgs/6ce183da0c64e65c_4-1000/modern-deck.jpg

http://www.mittenartworks.com/wp-content/uploads/2015/09/deck-and-patio-landscaping-ideas-decks-and-patios-designs.jpg

Albo nawet tak:

http://www.westernredcedarpergolas.com/images/682_015.JPG

Drugi raz na pewno nie stawialibyśmy komina (w zamierzchłych czasach myśleliśmy o węglu ;-) ). A tak powiększyliśmy kotłownie względem i tak już małej łazienki. Przynajmniej będzie więcej miejsca na graty. Zmniejszylibyśmy balkon, to od razu i dach byłby mniejszy. To jeśli chodzi o projekt, który mamy teraz. A tak w ogóle na następny raz kupilibyśmy inny projekt ;-)

Co do podłogówki, no cóż, ja ostatnio usłyszałam: "Ale jak masz zimne? Nie działa Ci?"