Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co rusz rozbawia mnie ten wątek i wielu tutejszych użytkowników "nie rozumiem, nie pojmuje, nie wyobrażam sobie itd".

Mieszkamy na południu, na razie w wynajmowanym mieszkaniu (kafle są w kuchni, łazience i przedpokoju), jest tak ciepło, że nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu w kapciach - chłód kafelek jest przyjemny, nawet przez dłuższy czas (np. przygotowywania obiadu).

Z drugiej strony, generalnie chodzę na co dzień w kapciach, zatem nie widzę antypowodów do nie położenia kafelek na całym parterze.

Spokojnego wszystkim ;)

Co rusz rozbawia mnie ten wątek i wielu tutejszych użytkowników "nie rozumiem, nie pojmuje, nie wyobrażam sobie itd".

Mieszkamy na południu, na razie w wynajmowanym mieszkaniu (kafle są w kuchni, łazience i przedpokoju), jest tak ciepło, że nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu w kapciach - chłód kafelek jest przyjemny, nawet przez dłuższy czas (np. przygotowywania obiadu).

Z drugiej strony, generalnie chodzę na co dzień w kapciach, zatem nie widzę antypowodów do nie położenia kafelek na całym parterze.

Spokojnego wszystkim ;)

"nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu w kapciach" :cool:

Bo wiesz każdy ma inne doświadczenia i preferencje więc tutaj się nimi dzielą i wyrażają swoje zdanie, każdy może sobie położyć w domu co chce - nawet kostkę brukową ;-) ale nie zmienia to faktu, że np. ja nie cierpię płytek w salonie i będę innych przed tym rozwiązaniem przestrzegał żeby nie męczyli się potem tak jak ja.

znowu poniedziałek :eek:

"nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu w kapciach" :cool:

Bo wiesz każdy ma inne doświadczenia i preferencje więc tutaj się nimi dzielą i wyrażają swoje zdanie, każdy może sobie położyć w domu co chce - nawet kostkę brukową ;-) ale nie zmienia to faktu, że np. ja nie cierpię płytek w salonie i będę innych przed tym rozwiązaniem przestrzegał żeby nie męczyli się potem tak jak ja.

znowu poniedziałek :eek:

Skoro nie cierpisz płytek w salonie po co ześ je kładł? Tak się właśnie konczy słuchanie innych,to samemu trzeba wiedzieć jakie rozwiązania zastosować we własnym domu.Ja mam na całym parterze płytki drewnopodobne w rozmiarze 21,5x98cm i po ponad pięciu latach bardzo sobie chwalę to rozwiązanie,gres wygląda jak nowy,a całe lato chodzimy w japonkach i drzwi tarasowe otwarte non stop,ale ja nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam do moich rozwiązań,każdy kładzie co chce,ale najpierw trzeba wiedziec co się chce,pozdr....

Mam trochę inne pytanie: jaką baterie zamontować, żeby woda nie pryskała po całej kuchni? Obecnie mam wysoką, zaokrągloną i w dodatku bez perlatora i kuchnia mokra non stop. Może ktoś ma baterie idealną? :D

to zamontuj perlator albo przegubową końcówkę prysznicową, ustabilizuje strumień i napowietrzy no i zmniejszy ciśnienie wypływu.

Mam to samo jak dla mie straszne G złodziej wody założyłem mnie wodo-żerny perlator.

A ty w zlewie myjesz się czy co? W zlewie najczęściej potrzebny jest strumień ciągły (napełnianie garnków, czajnika, zlewu, itp.), a perlator tylko w wyjątkowych sytuacjach (mycie owoców, warzyw, itp.)

I kto ci każe otwierać kran na full?

I oni nie potrafią otworzyć kranu na pół gwizdka?

Są różne baterie - miałem taką (nietanią) którą trzeba bylo delikatnie odkręcać (podnosić rączkę) dwoma rękami bo tak była czuła. Często się o tym zapominało i nagłe uderzenie woody odbijało sie od zlewu i pół koszulki mokre ://

Niestety takich rzeczy nie da się z wiadomych powodów sprawdzić w sklepie.

mam baterie kludi esprit teraz to chyba bingo-star, bardzo sobie chwale, ma elastyczna wylewke, odpowiedni strumien i wbudowany perlator, nic nie rozbryzguje, wygodna w obsludze, a i wyglad calkiem przyjemny, nie jest tez taka wysoka jak inne baterie z wylewkami i latwa w czyszczeniu, jedynym minusem jest cena za to jakosc pierwsza klasa :)

12d3c2e9affd90c48da6fc65dbaeabbd.jpg

09fd00f9124a95e3b928da275557b333.jpg

alez nikt ci nie kaze ;) nie ma przymusu :cool:

a zeby bylo zabawniej, to taka baterie jak pokazujesz mialam zamontowana jakies 15 lat temu w pierwszym mieszkaniu, demontaz po kilku miesiacach, dla mnie niestety nie do uzytku, pomijajac wyglad obsluga fatalna, jakosc tez nie najlepsza ale mialam jakas marketowke chyba KFA

Edytowane przez TAR