Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam baterię podobną do baterii Liwko (czyli z wyciąganą wylewką i przełączaniem strumienia), tylko czarną, z firmy Franke.

Nic się po wężu nie leje, jest rewelacyjna - na tyle nisko nad zlewem, że nawet jak omyłkowo odkręci się na maksa to nie pryska poza zlew. A wyciągana wylewka umożliwia napełnianie wysokich naczyń czy garnków stojących na blacie obok.

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I oni nie potrafią otworzyć kranu na pół gwizdka?

Jak nie masz perlatora / areatora to zawsze będzie chlapać - nawet na pół gwizdka. Wystarczy, że pod złym kątem się coś podłoży pod strumień. No i to zakręcanie kranu. Z perlatorem zakręcasz i przestaje się lać, a bez perlatora zakręcasz i jeszcze się leje.

A ty w zlewie myjesz się czy co? W zlewie najczęściej potrzebny jest strumień ciągły (napełnianie garnków, czajnika, zlewu, itp.), a perlator tylko w wyjątkowych sytuacjach (mycie owoców, warzyw, itp.)

I kto ci każe otwierać kran na full?

powiedz to babie. garnki/ czajnik nalewa się z dodatkowej wylewki wodą przefiltrowaną

Edytowane przez kulibob

Co rusz rozbawia mnie ten wątek i wielu tutejszych użytkowników "nie rozumiem, nie pojmuje, nie wyobrażam sobie itd".

Mieszkamy na południu, na razie w wynajmowanym mieszkaniu (kafle są w kuchni, łazience i przedpokoju), jest tak ciepło, że nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu w kapciach - chłód kafelek jest przyjemny, nawet przez dłuższy czas (np. przygotowywania obiadu).

Z drugiej strony, generalnie chodzę na co dzień w kapciach, zatem nie widzę antypowodów do nie położenia kafelek na całym parterze.

A ja często chodzę sobie po domu nago lasa, bo tak mi najbardziej wygodnie.

Polecam.

Jak w temacie:

- Nie polecam betonu architektonicznego na ścianę nad blatem kuchni, super to wygląda zwłaszcza na zdjęciach :) ale pomimo solidnego zaimpregnowania z czasem wyłażą tłuste plamy

- Oświetlenie zewnętrzne - pogrupować i zautomatyzować

- Przy wielokrotnych włącznikach przy schodach nie zadbałem aby na górze i dole sekcje były w tej samej kolejności. Trzeba się przyzwyczaić.

- Na jednym poziomie mam okno bezprogowe w salonie (HS) i z progiem (PSK) w jadalni kilka metrów dalej. Wszyscy się teraz potykają o PSK.

HS też ma "wady", zdarzyło się, że 4 latek wjechał z taczką pełną piasku do salonu. Wyjechał z pustą...

- Płukana biała kostka przy wejściu do domu pod daszkiem brudzi się, pozostałą część płucze deszcz i widać różnicę.

- Dwie bramy w garażu, specjalnie zmieniłem z jednej szerokiej i teraz jest ciasno przy wjeżdżaniu.

- Bramę wjazdową mam blisko wjazdu do garażu, automatykę napędu bramy można było schować w garażu, a nie wieszać na ogrodzeniu.

To tyle po półrocznym mieszkaniu. Pozdrawiam.