Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i jeszcze jedno - jeśli kabina to tylko ze szkła - czyszczenie plastików jest strasznie uciążliwe.

z doswiadczenia mowie ze szklo chyba jeszcze gorzej :(

dlatego postanowiłam - won z drzwiami w prysznicu :wink: :lol: :wink:

Czyli walk-in ? I słusznie :) to śliczne jest

kabina w rogu łazienki z przesuwanymi drzwiami i kibelek kompaktowy doprowadzają mnie do szału :evil: :evil: :evil: :evil:

kurcze ale co cię doprowadza do szału to że w rogu czy to że drzwi przesuwane :roll: tak się pytam bo chcę prysznic murowany, w rogu, z jakimiś szklanymi drzwiami :roll: to dobry wybór :roll: :wink:

szał to może za duże słowo ;-) ale teraz samą kabinę zrobiłabym murowaną i i jak najmniej używac silikonu - bo co z tego że sanitarny, jak środek grzybobójczy wypłukuję się mniej wiecej po pół roku :-(

no i plastik okropnie się czyści - to i tak mam matową kabinę, więc choć nie widać tak wszystkicjh zacieków ;-)

Mam połowę blisko 100 letniego domu - oczywiście od siedmiu lat ciągle remontuję...i końca nie widać..głównie z powodów finansowych...

Moje uwagi w temacie "czego nie robić" sa następujące:

- absolutnie NIE wierzyć "fachowcowi",że nie potrzba pakować rur do wody w otuliny...efekt - część rur rozmrożona=wymiana i zalany parter,część rur przy mrozie większym niż -5 st zamarza,a co za tym idzie nie mam wody w łazience na górze...

- koniecznie domagać się wcześniejszego sprawdzenia poziomu podłogi w sąsiednim pomieszczeniu (przewidziano wyburzenie 1/2 ściany i połączenie pokoi) - zanim zrobi się wylewkę...efekt - po wyburzeniu ściany różnica poziomów ok.15 cm (w połowie aneksu jadalnego :evil: ) - oraz zbyt nisko okno w kuchi (pod oknem miały być szafki i zlewozmywak - trzebabyło podnosić okno...

- nie zostawiać "fachowca" bez dozoru,bo okaże się ,że kable grzewcze do trzech pomieszczeń NIE są zamontowane w wylewce,tylko spokojnie leżą sobie w kartonach....

Tyle mi się przypomniało tak na szybko...

cockermanka powiało grozą jakby z programu "Usterka" :o ...zgodze się ze majstrzy bywają różni ale myslałam, ze tacy to już sie nie trafiają...nic chcę Ciebie dobijać ale czy oni nie wykorzystali Waszej niewiedzy lub pełnego zaufania?? wyrazy współczucia dosłownie, mam nadzieje ze sie pozbierałas po tym remoncie?? :)

Funia-28-mam szklany prysznic i także czyści się go koszmarnie :(

Jeśli prysznic to tylko ścianka z glazury a może luxfery?

Dlaczego macie aż taki problem z utrzymaniem w czystości szklanych drzwi od kabiny? Ja skorzystałam ze sposobu opisanego w instr. takich drzwi i bardzo sobie to chwalę. Mam pod ręką ( na murku) ściągaczkę do szyb i po każdej kąpieli po prostu spłukuję szybę i przejeżdżam ściągaczką - trwa to zaledwie 10 s ( dosłownie ) , dużo wysiłku nie kosztuje a efekt jest taki że żadne ślady po kroplach nie zostają. To naprawde się sprawdza ( a ja do zbyt porządnickich nie należe ) :D

A tak wygląda moja kabina w rogu:

http://foto.onet.pl/upload/9/35/_604331_n.jpg

tez mam taka sciagaczke - ale ja teraz mam drzwi polokragle - i jest to duzo bj niewygodne niz przy drzwiach prostych jak na fotce ktora wstawilas

dwa- nie zawsze mam czas

trzy - nie zawsze mi sie chce (i wkurza mnie to ze musze bo inaczej wyglada to bleee)

cztery - "skrzyp" tej sciagaczki po szkle doprowadza mnie do histerii i drgawek .... :lol:

pokaz pokaz...bardzo ładna łazienka :roll: - i wlasnie fajne ze kabina jest obudowana...taka murowana

(a ave! sie smiał(smiała) ze mnie ze to rozwiazanie jak z akademika :o :lol: :lol: :lol: ) chyba widac na przykladzie ze nic bardziej mylnego

:wink:

tak! czekamy na wiecej fotek tej łazienki i podaj wymiary twojej murowanej kabiny.

u mnie prysznic murowany chce zrobic w dolnej łazience ale jest ona dosc waska bo ma tylko 150cm i na przeciwko prysznica beda drzwi wejsciowe..czy murowany prysznic nie bedzie zbyt mi wadził? na koncu łazienki nie bardzo mi pasuje bo mam tam okno i bylo by w kabinie..

ja wiem, że to nie do końca ten temat :oops: , ale powiedzcie mi, gdzie można znaleźć zdjęcia i pomysły na takie "inne" kabiny. Szukam i szukam i jakoś nic mnie nie zachwyca :-?

ja szukam namiętnie po "zagramanicznych " :wink: :D stronach...

jak zbiore kolekcję to może wkleje w dzienniku ;)

(

a ave! sie smiał(smiała) ze mnie ze to rozwiazanie jak z akademika :o :lol: :lol: :lol: )

ależ tam! :lol: aż taka uparta nie jestem! :wink: ale tak czy inaczej kazda trzeba jakoś utrzymywac w czystosci... w kazdym razie tak mi sie wydaje... ale teraz nie bądźcie proszę tacy okrutni, bo z powodu jakiejs przerwy technicznej nie mam ciepłej wody :evil: :evil: :evil: suspens: od tygodnia!

cockermanka powiało grozą jakby z programu "Usterka" :o ...zgodze się ze majstrzy bywają różni ale myslałam, ze tacy to już sie nie trafiają...nic chcę Ciebie dobijać ale czy oni nie wykorzystali Waszej niewiedzy lub pełnego zaufania?? wyrazy współczucia dosłownie, mam nadzieje ze sie pozbierałas po tym remoncie?? :)

Mnie nie tak łatwo dobić (poza tym "co mnie nie zabije,to mnie wzmocni") :wink: twrada baba jestem :wink:

To było 7 lat temu :wink: ..a oni jaknajbardziej wykorzystali moje zaufanie,bo szefem tej ekipy był syn mojego znajomego...co nie zmienia faktu,że ekipę wywaliłam.

Duzo rzeczy robię sama - maluję,tapetuję,kładę panele (no-teraz to je ściagam i wyrzucam...),kładę płytki na podłodze...i takie tam ... :roll:

A remont jeszcze nie skończony,łazienka ciagle w stanie surowym i brak mojego wymarzonego tarasu...bo zawsze znajdą się ważniejsze wydatki... :roll:

a jakbym opisała moje przygody z oknami,to nikt by mi nie uwierzył...

ja wiem, że to nie do końca ten temat :oops: , ale powiedzcie mi, gdzie można znaleźć zdjęcia i pomysły na takie "inne" kabiny. Szukam i szukam i jakoś nic mnie nie zachwyca :-?

ja szukam namiętnie po "zagramanicznych " :wink: :D stronach...

jak zbiore kolekcję to może wkleje w dzienniku ;)

bedę dźwięczna :)

Witam Wszystkich,

A ja, gdybym jeszcze raz rozpoczynał budowę, to żonę ( wybacz, jeżeli to przeczytasz - to do żonki) trzymałbym najdalej jak by się dało od jakichkolwiek prac związanych z inwestycją. Niestety nie zrobiłem tego i moja budowa przeciągnęła się przynajmniej o 1,5 roku.

pozdrawiam :p

Darek