Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bloczki zamiast ścian GK, a jeżeli GK to stawiane samemu, zresztą chyba najlepiej samemu wszystko robić o ile się umie :-) bo jak się coś nie tak zrobi po fachowemu spierd..i

to można mieć pretensje do siebie a tak to człowiek wkurza sie podwójnie że do dupy zrobione i jeszcze na to kasa poszła

Szufelka jest bardzo głośna, chyba że tylko nasza? ;) Wystarczy mi w kuchni, a do kominka podciągnę węża jak będzie trzeba :)

no niestety szufelka jets głosna i zapewniam Cię ze nie tylko u Ciebie.. :x

No i raczej przy kominku nie warto, bo popiołu nie wolno wciągac tym odkurzaczem :roll: :roll: - tak mówił mi Pan Odkurzacz Centralny :roll:

No i raczej przy kominku nie warto, bo popiołu nie wolno wciągac tym odkurzaczem :roll: :roll: - tak mówił mi Pan Odkurzacz Centralny :roll:

Przy kominku to raczej nie chodzi o wciąganie popiołu tylko o szybkie zmiatanie śmieci osypujących się z drewna :)

A ta szufelka to jest głośna jak się jej używa, czy w ogóle jak się włączy odkurzacz?

Przy kominku to raczej nie chodzi o wciąganie popiołu tylko o szybkie zmiatanie śmieci osypujących się z drewna :)

A ta szufelka to jest głośna jak się jej używa, czy w ogóle jak się włączy odkurzacz?

jak jej sie uzywa oczywiście :) Właczony odkuracz nie uruchamia jej ani nie powoduje zadnych odgłosów szufelki( no chyba ze jest niedomknieta :wink: ).

Szufelki nie można też użyć, gdy odkurzacz jest włączony i chyba nawet wtedy gdy rura jest w gniazdku, ale tego pewna nie jestem ;)

I już mi lżej, że nie tylko moja szufelka jest głośna :D:D

Ojej, to znaczy że nie będę mogła ręką odkurzać rurą a nogą używać szufelki?!? :lol:

• 2 weeks później...

Do rzeczy których robić należy dodam swoje kolejne 3 grosze:

otóż wszystkim, którzy zastanawiają się nad zastąpieniem okien dachowych lukarną - odradzam. Ja żałuję, że się zdecydowałam.

Owszem, wygląda ładniej z zewnątrz, ale okno w lukarnie wyszło nam bardzo małe, pokój jest przez to ciemny, jest problem z ociepleniem... a te dwa okna dachowe pięknie by doświetliły... teraz można już tylko pomarzyć i poradzić innym ;)

Do rzeczy których robić należy dodam swoje kolejne 3 grosze:

otóż wszystkim, którzy zastanawiają się nad zastąpieniem okien dachowych lukarną - odradzam. Ja żałuję, że się zdecydowałam.

Owszem, wygląda ładniej z zewnątrz, ale okno w lukarnie wyszło nam bardzo małe, pokój jest przez to ciemny, jest problem z ociepleniem... a te dwa okna dachowe pięknie by doświetliły... teraz można już tylko pomarzyć i poradzić innym ;)

Mam i okna dachowe i okna w lukarnie.

Wg mnie dachowe lepiej doświetla , natomiast w lukarnie powiększa pokój.

http://lh6.ggpht.com/_LT4zmnpRHX0/SZEpF9lpkUI/AAAAAAAAN8c/OHRRhbZUAF8/s800/P1050910.JPG

Lukarny mam spore i świetnie powiększają oraz wystarczająco doświetlają pokój. Po przeżyciach z kabiną prysznicową "na rolkach" zdecydowaliśmy się na kabinę bez drzwi ruchomych - DEANTE TAJFUN - szyby ma tylko kiepskie bo będą zacieki ale za to grzybka w rolkach nie będzie. Przydała by się choć mała piwniczka na winko ale warunki terenowe nie pozwalają. Warto szybko sadzić drzewa bo wolno rosną:). Białe rynny są bardzo krótko białe.

aha jakiś dobry środek do usuwania kamienia z baterii to znacie, cif słabo sobie radzi...

Oczywiście - OCET najzwyklejszy. Cif sie nie umywa :)

Nie cierpię zapachu octu, więc sprzątanie nim u mnie odpada.

Ja mam spray do łazienek Bad Reininger (kupowany w praktikerze) - ze świeżym kamieniem radzi sobie super-spryskuje i spłukuje i koniec. Starego kamienia jeszcze nie mam, więc ciężko ocenić.

Na duże NIE u mnie jak na razie chyba tylko: strategiczne miejsca w kuchni wymalowane tylko zmywalną farbą. Na bieżąco nie zawsze się przetrze taką ścianę, a teraz mam problem - stare plamy, nie wiem z czego i płynem do naczyń nie schodzi, ostrzejszych rzeczy się boję stosować bo nie wiadomo czy farba wytrzyma. Jednak trzeba było płytki rzucić:(

aha jakiś dobry środek do usuwania kamienia z baterii to znacie, cif słabo sobie radzi...

Do usuwania kamienia polecam ocet, a na bardziej uparte osady BANG. Jeśli nie usunie od razu to można nasączyć płynem wacik lub jakiś gazik, owinąć strategiczne miejsce takim wilgotnym kompresem i zostawić na 0,5- 1 h. Jeśli to nie pomoże to już nie wiem...

[...] Nie cierpię zapachu octu, więc sprzątanie nim u mnie odpada. [...]

Też nie lubię zapachu octu. Kiedy kupowałam płyn do mycia szyb zauważyłam, że na etykietach jest napisane "na bazie amoniaku" lub "na bazie octu".

Kupiłam ten na bazie octu i da się wytrzymać.

marta

Nie cierpię zapachu octu, więc sprzątanie nim u mnie odpada.

Ja mam spray do łazienek Bad Reininger (kupowany w praktikerze) - ze świeżym kamieniem radzi sobie super-spryskuje i spłukuje i koniec. Starego kamienia jeszcze nie mam, więc ciężko ocenić.

Na duże NIE u mnie jak na razie chyba tylko: strategiczne miejsca w kuchni wymalowane tylko zmywalną farbą. Na bieżąco nie zawsze się przetrze taką ścianę, a teraz mam problem - stare plamy, nie wiem z czego i płynem do naczyń nie schodzi, ostrzejszych rzeczy się boję stosować bo nie wiadomo czy farba wytrzyma. Jednak trzeba było płytki rzucić:(

Ja wypróbowałam i polecam z czystym sumieniem Sann Profi Extra: http://www.sann.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=81

Miałam tak zakamienioną i brudną baterię w łazience (po poprzednim właścicielu i remoncie), ze myślałam, ze już niczym jej nie wyczyszczę. Cify, Domestosy, Bang - nic nie ruszało tego cholerstwa. Sann Profi po kilku minutach rozpuścił osad, a potem już tylko delikatnie gąbeczką przetarłam :D Bateria i zlew lśnią aż miło.

Teraz mojej mamie to kupiłam i ona też bardzo zadowolona. :D