Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bo po pierwsze mam problem z fugami brązowymi, które mimo czyszczenia i potem smarowania ich olejem, tylko krótko były brązowe, a po drugie widać każdą plamkę wody i każdy ślad jeśli tylko np. pod kapciami dzieci jest kurz, to od razu mam biało-szare ślady, a wiadomo dzieci często szurają nogami....

Izulek jakbym czytała o swoich płytkach, też mam brązowe płytki w holu i wiatrołapie i dokładnie te same problemy co Ty :( Teraz wybrałabym inny kolor mniej brudzący.

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo po pierwsze mam problem z fugami brązowymi, które mimo czyszczenia i potem smarowania ich olejem, tylko krótko były brązowe, a po drugie widać każdą plamkę wody i każdy ślad jeśli tylko np. pod kapciami dzieci jest kurz, to od razu mam biało-szare ślady, a wiadomo dzieci często szurają nogami....

Izulek jakbym czytała o swoich płytkach, też mam brązowe płytki w holu i wiatrołapie i dokładnie te same problemy co Ty :( Teraz wybrałabym inny kolor mniej brudzący.

Dziewczynki, a możecie pokazać te płytki jak wyglądają? Odcieni brązu jest dużo :)

Ja chciałabym mieć brązy i trochę mnie odstraszyłyście :wink:

• 4 weeks później...

Żałuję:

- duże chromowane baterie w łazience- widać każdą plamkę

- jasne płytki w kuchni- widać każdą plamkę :lol:

- mogłam zrobić okno w garderobie. Nie zrobiłam i jest mały zaduch, a latem będzie jeszcze gorzej

- zbyt szerokie fugi na ścienach- nie dopilnowalam płytkarzy i zrobili takie same jak na podlogach

- brązowe płytki i fugi w łazience- płytki wygladają jak niedomyte, a fugi mają kolor cementu

- tania umywalka z OBI- tak krzywa, że nie mogłam dokupić baterii :x

Dziewczynki, a możecie pokazać te płytki jak wyglądają? Odcieni brązu jest dużo :)

Ja chciałabym mieć brązy i trochę mnie odstraszyłyście :wink:

moja podłogę w łazience możesz zobaczyć w dzienniku.

jeszcze jednej rzeczy nie zrobiłabym ponownie: nie pozwoliłabym mojemu mężowi nie dokończyć "pierdółek", bo efekt jest taki że nadal nie mam listew w salonie, silikonu w łazienkach przy podłodze, obudowanego wejścia na strych :) takie tam drobiazgi, a się nie chce ... jak się juz mieszka.

ja mam parapety w łazience i bardzo chwalę, wąskie ze sztucznego marmuru, świetnie się ściera kurz , nie ma problemu z ich użytkowaniem , natomiast w kuchni przy oknie mam wykończony parapet płytkami i jasną fugą i to dopiero jest masakra doczyścić tę fugę jak coś chlapnie...........

moje "pomyłki " budowlane

- brak spiżarni

- brak oddzielnego pomieszczenia na pralnie i piec z zasobnikiem

- brak piwnicy

- brak oddzielnego pomieszczenia na garderobę dla całej rodziny

- otwarta kuchnia na jadalnię i salon

- brak płytek w jadalni

- matowe jasne płytki w kuchni na ścianach

- jakiekolwiek fugi między płytkami

- za mały prysznic

- za duża wanna

- fronty mebli w kuchni matowe

- brak lodówki w zabudowie

- za mały wiatrołap ( praktycznie wielkość średniej windy)

- właz na strych z jednego z przedpokoi

- garaż w oddzielnym budynku niż dom

to tak na gorąco po przemyśleniach pewnie znalazło by sie więcej rzezcy ....nie pozostaje nic innego jak budować nowy dom..... :lol:

Jak dla mnie mało estetyczne, taka ramka na suficie, wejście na strych powinno być w jakimś pomieszczeniu gospodarczym np. pralni, kotłowni itp. W takim przedpokoju , mój przedpokój w którym jest wejście na strych jest dosyć długi i wąski i przy jednej ze ścian planowałam na całej długości postawić regały z książkami , niestety nie bardzo sie da bo nie otworzą się schodki strychowe, wiec standardowe regały odpadają jedynie jakieś węższe na wymiar .......znajomi mają wejście na strych w garażu który jest połączony z pomieszczeniem gospodarczym a ten dalej z kuchnia i jak dla mnie rozwiązanie rewelacyjne

- brązowe płytki na podłodze w łazience wraz z brązowymi fugami

- białe światło LED'owe - wygląda jak ultrafiolet, ale będę z tym walczyć jakimś plastikiem osłaniającym,

- płytki 20 x 20 w kuchni - im większa płytka tym wizualnie podłoga jest ciekawsza, nawet w małej kuchni

- zbyt klasyczne płytki w łazience - co by się nie znudziły, więc teraz mam nudę na co dzień :lol:

- farba dekoral do malowania ścian - pozostałe pokoje mam pomalowane Kabe i wyglądają o niebo lepiej po półrocznym użytkowaniu mieszkania.

- brak lodówki w zabudowie

a to czemu?

dziś byliśmy z małżonka w MM i te w zabudowie są węższe,

ja jstem za tym aby wstawić jak największą czyli do zabudowy odpada :(

napisz czemu?

bo mnie osobiście podoba sie lodówka schowana , najlepiej w wielkiej szafie w której jest lodówka, dużo szafek, piekarnik i kuchenka mikrofalowa, wszystko w jednym stylu , taka zabudowa jednolita, drażni mnie kolor inoxu w lodówie gdzie znać każdy paluch i najmniejsza kropkę, mam wysoką lodówkę i jest elementem najbardziej rzucającym się w oczy w kuchni, miejsce nad lodówką puste, świetne na zbieranie kurzu ,czekam jak ją szlag buchnie i robię zabudowę pod sam sufit ...........