Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja zrbię takie rzeczy, bo obecnie mi ich bardzo brakuje:

1. Dwie umywalki (mąż codziennie rano się goli, a ja maluję).

2. Zmywarka zamontowana wyżej o 60 cm, abym nie musiała się schylać.

3. Plastikowe rurki w ścianach do podłączeń audio-tv.

4. Listwy przypodłogowe wewnątrz których można puścić kable.

5. Przejście z garażu bezpośrednio do domu i do spiżarki (łatwe wyładowanie zakupów).

6. W zlewie kuchennym dodatkowy otwór na podajnik płynu do naczyń, aby butelki nie szczpeciły mi wnętrz (60zł).

7. W szafce pod zlewem koszyk na ścierki (powód j.w)

8. Tuba podblatowa z wysuwanymi gniazdami elektrycznymi (120 zł plus montaż), aby nigdy nie brakło mi kontaktów.

9. Rozprowadzenie grawitacyjne z kominka na górę.

10. Szafki kuchenne zabudowane pod sam sufit, aby nie trzeba było szorować górnych szafek.

11. Zdejmowane obicia na meble, aby można było je prać.

12. Pralko-suszarka lub pralka i suszarka.

13. Grzejnik w salonie w podłodze (kratka), aby nie zabierać miejsaca na ścianie i nie szpecić- 4-5 tys. zamiast 2 tys.

To najważniejsze zmiany w nowym domu, ponieważ teraz tego nie mam i bardzo mi tego brakuje. Tych błedów postaram się nie popełnić...popełnię pewnie masę innych....!!!!!

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja zrbię takie rzeczy, bo obecnie mi ich bardzo brakuje:

1. Dwie umywalki (mąż codziennie rano się goli, a ja maluję).

2. Zmywarka zamontowana wyżej o 60 cm, abym nie musiała się schylać.

3. Plastikowe rurki w ścianach do podłączeń audio-tv.

4. Listwy przypodłogowe wewnątrz których można puścić kable.

5. Przejście z garażu bezpośrednio do domu i do spiżarki (łatwe wyładowanie zakupów).

6. W zlewie kuchennym dodatkowy otwór na podajnik płynu do naczyń, aby butelki nie szczpeciły mi wnętrz (60zł).

7. W szafce pod zlewem koszyk na ścierki (powód j.w)

8. Tuba podblatowa z wysuwanymi gniazdami elektrycznymi (120 zł plus montaż), aby nigdy nie brakło mi kontaktów.

9. Rozprowadzenie grawitacyjne z kominka na górę.

10. Szafki kuchenne zabudowane pod sam sufit, aby nie trzeba było szorować górnych szafek.

11. Zdejmowane obicia na meble, aby można było je prać.

12. Pralko-suszarka lub pralka i suszarka.

13. Grzejnik w salonie w podłodze (kratka), aby nie zabierać miejsaca na ścianie i nie szpecić- 4-5 tys. zamiast 2 tys.

To najważniejsze zmiany w nowym domu, ponieważ teraz tego nie mam i bardzo mi tego brakuje. Tych błedów postaram się nie popełnić...popełnię pewnie masę innych....!!!!!

Raczej nie mam takich pomysłów, z których później miałabym rezygnować. Jak coś już robię, to staram się to robić dobrze i długo myślę nad każdym rozwiązaniem. Jak nie wiem, co zrobić to zazwyczaj radzę się fachowców. Polecam ladniemieszkaj.pl - pomogli mi urządzić nietypowa kuchnie z kominem na środku. Efekt jest taki, że dookoła komina mam meble, blat kuchenny, kuchenkę, szafki i półki. Jestem bardzo zadowolona, bo dzięki nim moja mało - funkcjonalna kuchnia stała się naprawdę praktyczna.

Bardzo mnie to zaciekawilo, pokaz zdjęcia tego rozwiazania :wink:

nuance, gdzie dorwałaś tubę w takiej cenie?

Ooo właśnie,ja najtańszą znalazłam po 600zł,nie dam tyle :evil:

wiem, że to zabrzmi śmiesznie, ale mam taki sklepik z artykułami elektrycznymi i dodatkami do kuchni i tam chłopak sprowadza różne fajne cudeńka i wynalazki, wejdę w tygodniu i dowiem się o producenta tych tub. Tuba jest podajże 40 lub 50 z 4 gniazdami, montaż tej tuby to pomiędzy 100-150 zł, zależy czy w blacie czy pod blatem (pion czy poziom). A na allegro były te tuby w promocji po 219 zł. Te po 600 zł to chyba z automatycznym wysuwem?

Pozdrawiam

Dla zainteresowanych tematem tub polecam Evoline port (z tych droższych) firmy Schulte Elektrotechnik. Naprawdę cudeńko. Ja znalazłam trochę inną tubę, nie taka ładną i bez tej maskownicy w komplecie. Pokrywę trzeba zrobić samemu np. z tego samego materiału co blat lub szafki i zamontować na śruby do tuby. Niestety nie mam zdjęcia, musiałabym iść do sklepu i cyknąć fotke.

O tym też pierwsze słyszę. A ponieważ raczej będę miała zlew pod oknem

więc jestem zainteresowana. Ale czy takie cudo kupuje się, czy zleca zrobienie?

Jak góry szafek z żadnego miejsca nie widać, można przykryć gazetami -

masz wtedy mniej roboty. :lol:

więc jestem zainteresowana. Ale czy takie cudo kupuje się, czy raczej

zleca zrobienie?

Można kupić sam podajnik (wygląda jak mała bateria lub dozownik do mydła- po naciśnieci leci płyn) i zlew z dodatkowym otworem na jego zamontowanie lub wyciąć w zlewie dodatkowy otwór (jeśli w danym zlewie jest taka możliwość) lub zamontować podajnik w blacie. Podajniki widziałam w jakimś sklepie internetowym (jak znajdę to podam) i w podajże w leroy'u lub praktikerze.

Jak góry szafek z żadnego miejsca nie widać, można przykryć gazetami -

masz wtedy mniej roboty. :lol:

Tak mi radzi mąż, pewnie jeszcze to przemyślę bo wszyscy odradzają mi ten pomysł.

A jeszcze w temacie tub i kolumn gniazdowych, to TELEBLOCKI są po 200 parę złotych, a to już nie jest jakiś kosmiczny wydatek, szczególnie dla osób, które planują mieć na ścianach materiał, w którym wycinanie otworów jest kosztowne np. szyby.

http://www.dobregniazdka.pl/asortyment/kontakt-simon/gniazda-na-teleskopie-wpuszczane-w-blat-teleblock/652

więc jestem zainteresowana. Ale czy takie cudo kupuje się, czy zleca zrobienie?

Tu zerknij sobie na podajnik franke, ale można poszukać jakiegoś tańszego "no name'a", choć ta cena nie jest jakaś powalająca.

http://www.nokaut.pl/oferta/dozownik-na-plyn-do-naczyn-franke-comfort-chrom.html

A jeszcze w temacie tub i kolumn gniazdowych, to TELEBLOCKI są po 200 parę złotych, a to już nie jest jakiś kosmiczny wydatek,

260zł netto

mimo wszystko to nadal jest drogie :p

Dlatego ja znalazłam coś tańszego, mam jedynie nadzieję, że nie gorszego....

Natomiast jeśli nie ma jakiejś wyraźnej przesłanki do zamontowania tub (rzeczywiście tanie są ) można pomyśleć o gniazdach podszafkowych po 3, 4 a nawet 5 gniazd w listwie, montowane przy styku szafek i ściany, chyba po około 100 zł w castoramie, ale dokładnie nie pamiętam. Warto poszukać jakiegoś ciekawego rozwiązania, które nie nadszarpnie za bardzo budźetu.

A właściwie to tak mi teraz przyszło do głowy czy można by zastosować podajniki do zabudowy na mydło jako podajnik na płyn do mycia naczyń? Wśród tych pierwszych jest większy wybór (są ładniejsze) i większa rozpiętość cenowa.

Jak myślicie?

Ja mam jeszcze prostszą wersję: płyn do naczyń w mydelniczce z pompką, gąbka do mycia naczyń w kubku na pastę do zębów :)

A właściwie to tak mi teraz przyszło do głowy czy można by zastosować podajniki do zabudowy na mydło jako podajnik na płyn do mycia naczyń? Wśród tych pierwszych jest większy wybór (są ładniejsze) i większa rozpiętość cenowa.

Jak myślicie?

Ja mam jeszcze prostszą wersję: płyn do naczyń w mydelniczce z pompką, gąbka do mycia naczyń w kubku na pastę do zębów :)

:lol: :lol: :lol:

To wcale nie taka nowa koncepcja. Firma Quadro już dawno wypuściła na rynek kamienne zestawy składające się właśnie z kamiennego dwójdzielnego pojemnika (takiego coś jak na mydło) na płyn do naczyń i mydło, kamiennego pojemnika z ociekaczem na gąbki i czyściki oraz kamiennego kamiennego ociekacza na sztućce. Zestawy- bagatela!!!!- od 500 zł. Także gratuluję pomysłu!!!

:D :D :D