Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Amalfi, no dawaj te nogi! Forumowiczki chcą wiedzieć czy warto inwestować w aerobic czy lepiej poszaleć przy podłogach? A Forumowicze pewnie chętnie popatrzą ;)

No wiesz basia? A czemu to forumowiczki mają zapierniczać na mopach, a forumowicze tylko patrzeć :roll:

Facetom jazda na mopie też nie zaszkodzi. Słyszałam, że od tego mężczyznom tarczyca tak szybko nie opada.

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amalfi, no dawaj te nogi! Forumowiczki chcą wiedzieć czy warto inwestować w aerobic czy lepiej poszaleć przy podłogach? A Forumowicze pewnie chętnie popatrzą ;)

No wiesz basia? A czemu to forumowiczki mają zapierniczać na mopach, a forumowicze tylko patrzeć :roll:

Facetom jazda na mopie też nie zaszkodzi. Słyszałam, że od tego mężczyznom tarczyca tak szybko nie opada.

Znaczy, że z mopem też będą zgrabne, nie tylko od szmatowania na kolanach :o

Czyli mopa mogę kupić :lol:

się narobiło :lol: a żadnych fotek nie widać :( ale się spodobało... to teraz coś dla nocnych Marków "kto sypia mało, ten ma zgrabne ciało"

wybaczcie! to już ostatni offtopik- nie mogę się powstrzymać 8)

żeby nie było: bez sensu wyciągany kran przy kuchennym zlewie. przestał się wyciągać w pierwszym roku użytkowania.

I zlew narożny, w którym niewygodnie się zmywa, ale za to cały czas zalewa się podłogę

http://www.mizar.pl/img/towary/15579_25022.jpg

największe błędy do tej pory:

- bateria na wannie z chowanym wężem

Co się dzieje złego z tym chowanym wężem? Pytam, bo sama miałam zamiar kupic taką baterię...

ja mialam taką w kuchni - pożyteczna, ale wąż dość cięzko się chował - wydaje mi się, że w takim wannowym schowac z metr, poltora węza będzie problemem - machineria wcale nie chodzi tak gładko jak się mogloby wydawac...

jakby to tak obrazowo ująć... jestem praworęczna i jeśli chcę umyć naczynia

- korzystam z lewej komory a kran mam po prawej stronie- zaczepiam prawą ręką o kran

- korzystam z prawej komory a kran mam po lewej stronie- jest nieco lepiej, ale i tak woda leci w dość niewygodnym miejscu. za blisko krawędzi. i źle się myje, jak nie masz ruchu lewą ręką

nie wiem, jak to jest, ale ciągle mam nachlapane na podłodze. a raczej jestem porządnicka. chyba dlatego, że kran jest zbyt blisko krawędzi i przy myciu jak chcesz coś dobrze wypłukać to musisz kombinować i obracać talerz, żeby wypłukać go z każdej strony, a nie zalać się cała wodą

no nie umiem lepiej wytłumaczyć. niewygodne paskudztwo

a, jeszcze jedno: drzwiczki od szafki pod tym zlewem ciągle mają "nadwyrężone" zawiasy. Się znaczy, że się obrywają średnio co kilka miesięcy. chyba za duże przeciążenia.

Nigdy w życiu więcej gresu polerowanego. Jeśli ktoś zdradzi mi sekret jak umyć to dziadostwo żeby się błyszczało i nie było smug, bez uciążliwego docierania na sucho, dam mu nagrodę. Jeszcze nie wiem jaką, ale coś wymyślę. Od ponad pół roku testuję wszelakie płyny, zwyły ocet itp. wynalazki. Zawsze to samo. Po umyciu zostają smugi i już. Mam już nawet najlepszego dodtępnego czyt. najdroższego mopa. Nic z tego. Szlag mnie trafia z tym gresem. Mam mnóstwo okien, więc wszystko dokładnie widać.Tylko wieczorem wygląda ok. mam tego 50 mkw (salon i jadalnia) więc docieranie każdej płytki z osobna nie wchodzi w grę. Dziękuję Bogu, że nie dałam tego w kuchni i wiatrołapie. :evil:

u mnie gres to ok 75m2 i męczyłam się jak ty, do tego mam dwa duże psy które nie wiedzą co to jest wycieraczka:) zdecydowałam się na odkurzacz piorący...dla mnie jak manna z nieba, odkurzam i jednocześnie myję podłogę cały czas czystą wodą...czego nie można powiedzieć o mopie i co najważniejsze - bez smug!. Wydałam tyle kasy na mopy że spokojnie mogłabym mieć już dwa takie odkurzacze, w necie znalazłam za 480zeta i jestem bardzo zadowolona.

pozdrawiam

Emilka26,

a mogłabyś wkleić jakieś zdjątko takiego cuda ?

I napisz proszę coś więcej jeszcze...

:wink:

Wygląda tak http://www.zadowolenie.pl/kupic_img/m_24308-odkurzacz-mpm-product-mod-02-hydra-rain.jpg

piorę nim tapicerkę, dywany, podłogi (oprócz drewnianej) nie trzeba czekać aż podłoga wyschnię ponieważ zasysa wodę od razu, lub jak chcesz możesz np namoczyć dywan lub tapicerkę i "odkurzyć" później.

Emilka26,

a mogłabyś wkleić jakieś zdjątko takiego cuda ?

I napisz proszę coś więcej jeszcze...

:wink:

Wygląda tak http://www.zadowolenie.pl/kupic_img/m_24308-odkurzacz-mpm-product-mod-02-hydra-rain.jpg

piorę nim tapicerkę, dywany, podłogi (oprócz drewnianej) nie trzeba czekać aż podłoga wyschnię ponieważ zasysa wodę od razu, lub jak chcesz możesz np namoczyć dywan lub tapicerkę i "odkurzyć" później.

mozesz napisac jakiej firmy to cudo

pozdrawiam