Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NIE:

- - blaty robocze z drewna lakierowane - nie ma takiego lakieru, który by wytrzymał pracę na nim w kuchni;

mam takie od 4 lat i nie narzekam. Jak się zmatowią to przejadę papierem ściernym i pomaluję sobie na nowo. Na razie nie muszę.

Choć nie przeczę, że kamień ma urok, to ma też wadę - cenę.

A to jeszcze dla kogoś kto marzy o kominku z płaszczem wodnym. Oczywiście normalnie nie ma takiego ognia bo nie nadążyłabym drewna dokładać, zazwyczaj po prostu się tli w celu podtrzymania temperatury.

prosze napisz jak masz podłaczony doplyw powietrza co u mnie jakoś nie chce sie palić

problem opisuje

otóz mam kominek niby wszystko ok ale nie chce sie palić tzn. pali się ale tylko przy uchylonych drzwiczkach

kominek jest z plaszczem wodnym. pan od montażu doradził nam zebyśmy rure dolotu powietrza wyprowadzona z zewnątrz nie podłaczali bezpośrednio do kominka bo trzeba bedzie zamykać otwierac tzw przepustnicą tylko wyprowadzili ją pod kominkiem w podlodze a przed kominkiem zrobić otwór z którego kominek bedzie sobie pobierał tyle powietrza ile bedzie potrzebował. wszystko ok powietrze ta kratką leci - tylko jakoś kominek go sobie nie pobiera.

dziwne bo tak jak wczesniej wspomniałm jak sa uchylone drzwiczkito pali sie super.

Pomóżcie bo sezon sie zaczął a ja nie mogę palić.

U mnie jest wanna (bez hydromasażu, bo nie mam zamiaru się z tym bawić) i prysznic w drugiej łazience za ścianą.

Korzystam z jednego i drugiego - w zależności od nastroju i czasu. NIe wyobrażam sobie nie mieć wanny w ogóle, tylko prysznic.

Po 3 miesiącah mieszkania może i ja wrzucę swoje trzy grosze. Na pewno po raz kolejny nie zdecydowałabym się na:

- ciemny blat laminowany w kuchni - niestety ze wzgledów finansowych, żaden inny nie wchodził w rachubę, więc codzinne go pucuję, żeby nie widzieć smug i zacieków:(

- wypoczynek w czarnej skórze - w mieszkaniu miałam jasna skórę i sądziłam, że jest trudna w utrzymaniu.Teraz zmieniłam zdanie - jasna skóra w utrzymaniu to pikus w porównaniu do czarnej:(

Z kolei zadowolona jestem bardzo:

- olejowanej podłogi - długo się zastanawiałm nad olejowaniem, ale teraz wiem że było warto ( niestety schody za namową stolarza zrobiłam lakierowane i to był błąd:( teraz zrobiłabym olejowane)

- dużych okien w salonie

- garderób w pokojach na poddaszu

- "małżeńskiej" łazienki

- doświetlenia klatki schodowej oknem dachowym.

Na razie tyle:)