Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo serdecznie zapraszam wszystkich do Aukcji na rzecz dzieci z Ogniska Marymont

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170302-Aukcja-%C5%9Bwi%C4%85tecznych-ozd%C3%B3b-i-kart-zbieramy-na-ferie-dla-dzieci-z-trudno%C5%9Bciami!&p=4454847#post4454847

pamiętajmy ,że dobre uczynki wpisane są w tradycję Bożego Narodzenia :wiggle:

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie przesadzajmy. Ja mam Teściów przez ścianę, ale to my sami wyznaczamy granicę. Odległość w cm nie ma tu wielkiego znaczenia..

Nefcia

ale mamy się budować z dala od niemodnej teściów a nie Twoich ;)

a niemodnej polecam szkolenie z asertywności - tata na pewno ma dobre intencje - jak robi niedźwiedzią przysługę to trzeba go wyprowadzić z błędu

eh, mieszkaliśmy kiedyś z nimi, w mieszkaniu w bloku i było więcej świętego spokoju...

z moimi też nie było łatwo, ale usłyszeli ode mnie to i owo, powiedziałam, zapytałam czy fajnie by było jak bym z butami im w życie wchodziła, poskutkowało.

teściom stopniowo przechodzi, no cóż - stracili najmłodszego synka, który jako ostatni wyfrunął z domu, a na dodatek nie byli do tego przygotowani, bo zarówno zakup domu jak i przeprowadzka w trakcie remontu wynikły dość spontanicznie, a mój kochany mąż nie bardzo się stawia rodzicom, ja bym powiedziała raz a dobrze i by spokój był (chyba).

z tesciami ciezka sprawa, czasami mozna trafic na niereformowalne przypadki, ja na szczescie nie mam problemu ale moi znajomi musieli przeprowadzic sie do innego miasta przez nadopiekunczą wszystkowiedzącą teściową, nic sie nie dało zrobić miała tendencje do ustawiania dosłownie wszystkich dookoła

Może wewontek łaskawie przywrócić na jego normalne tory a OT przenieść do niemodnej na ten przykład :bye:

Jestem za!

Ps. nie słyszeliście do tej pory tego kawału o teściowej? Poza tym wszystkie inne też są brutalne.

Ale mogę dodać, że do urządzania domu nie zatrudniłabym teściowej ponieważ bym miała w każdym pokoju segment (pamiętacie takie z przed 20-30 lat) wypełnione po brzegi figurkami porcelanowymi i na każdej półce co najmniej 3 wyszyte własnoręcznie przez moją teściową serwetki a na ścianie wyszywane obrazki. Nawet miałam tak w jednym pokoju przez rok ale później udało mi się to wyeksmitować do jej mieszkania. Znajomi, którzy mnie odwiedzali dziwnie się na mnie patrzyli jak widzieli ten pokój.

Pozdrawiam teściowe i teściów!!!

hej, te historie faktycznie kwalifikują sie na nowy wątek :)

Żeby nie off-topować na maksa:

mamy ściany podświetlone ledami. Chciałam światło naturalne, biel łamana kolorem żółtym. Kupującemu bardziej podobały się te dające światło czysto białe. I teraz mamy swiatło jak w lodówce na ryby... Zagwozdka jak z tego wybrnąć, zwłaszcza jeśli ściany są szare?

Znalazłam minus :):):)

Podgrzewana podłoga w spiżarni.

Spiżarnia pojawiła się niejako przez przypadek w trakcie budowy i teraz zgrzewki wody stoją na ciepłej podłodze :) Fuuuj...

Mam podobny problem:(

Spiżarnia przy kuchni 2x2 miejsce fantastyczne! :) "zainstalowana" krajalnica zmusza do robienia kanapek w spiżarni, więc nie trzeba ciągle ze ścierą latać, ogólnie fajne miejsce;) Niestety jedna ze ścian to komin i jest tam obrzydliwie ciepło:( Pieczywo suszy się ekspresowo i tak samo szybko psuje w zostawionej "foliówce". Latem zostawiałam ciasto na blacie teraz nie ma szans...

Właśnie mija 10 miesięcy od zamieszkania w nowym domku i muszę stwierdzić, że warto było! Teraz już jestem taaaaka mądra, że mogę drugi dom budować;)

Są plusy i minusy, ale pocieszające jest to, że tych drugich jest niewiele i wynikają bardziej z nieprzemyślenia pewnych spraw.

Na plus:

Bałam się otwartej kuchni, teraz ją uwielbiam:) Wyjście z kuchni na taras- rewelacja! Całe wakacje spędziliśmy na tarasie:)

Biała kuchnia bez zastrzeżeń. Kosz na dotyk - super sprawa.

Płytki w salonie, holu i wiatrołapie - są zajefajne (mam 2 dzieci, psa i rybki;) )prawie nic na nich nie widać. Cały dół odkurzam 2 razy w tygodniu, myję raz na tydz., czasem (wstyd się przyznać) raz na 2 tyg.

Cieszę się, z olejowanych podłóg na poddaszu, jak na razie testowane są intensywnie i...odpukać, bo panele w jednym jedynym pokoiku gościnnym zostały zalane wodą i niech je ...

Świetnie się sprawdza ogólnodostępna garderoba z deską do prasowania.

Wanna z hydromasażem - fajna rzecz, dzieci uwielbiają. Mam wersję z osuszaniem, więc nic oprócz zwykłego "opłukania" czy umycia nie robię. Nic w dyszach nie rośnie, nie śmierdzi i nie jest problematyczna w utrzymaniu - nie żałuję zakupu, mimo iż niektóre opisy na forum mocno zniechęcały.

Jako minus traktuję podwieszane sufity na poddaszu, teraz zrobiłabym wszystkie "lane". Jesienią jakimś cudem wlazła między sufit, a podłogę stryszku mysz i to był istny horror. Rządziła całym domem! Masakra! Poza tym widoczne są drobne pęknięcia na k-g, a u znajomych którzy mają betonowy strop wszystko w należytym porządku.

Schody drewniane z podstopniami z k-g, teraz zrobiłabym w całości drewniane lub z płytką, k-g ciągle brudny.

Na razie tyle;)

Pozdrawiam