Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Duś, masz rację.

Przyszły mi teraz do głowy pytania...... co zrobią z użytymi ręczniczkami goście.......................

- powieszą na wieszaczek

- a przy następnym wejściu wezmą nowy

- czy będą szukać tego który użyli :)

- i gdzie go znowu odwieszą lub położą ? :)

Jak widać niby nic, a ile znaków zapytania i jak w tym wszystkim będą czuli się goście hehehe

Co tam ręczniczki........................

Najważniejsze, że imprez się uda :)

mam dokładnie ten sam dylemat

małe ręczniczki jednorazowe są fajne...ale co z nimi zrobić po użyciu - do kosza jakiegoś wyrzucać ? na ziemię ? nie bardzo...

u kogoś też wycieram w papier..........no i nie cierpię suszarek do rąk

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i to jest druga strona medalu.

a gdyby wrzucać te "zużyte" ręczniczki do jakiegoś ładnego kosza na brudy? takiego ażurowego, żeby gość bez grzebania wiedział, na co on tam (skoro ma to być łazienka gościnna, to przecież w tym koszu brudnych gatków gospodarzy nie uświadczysz). na haczyku można powiesić uniwersalny ręcznik do rąk, a jeśli goście wolą "swój" - wyłożyć kilka sztuk w koszyku.

To ja odnośnie skosów. Mam dwuspadowy i kocham te okna połaciowe ponad życie. To niesamowite jak super doświetlają. Mam sypialnię od północy pomalowaną na offwhite i wydaje się być najjaśniejszym pokojem.

A kąpiel z widokiem na okno dachowe w którym odbijam się to już wogóle super sprawa.

To ja odnośnie skosów. Mam dwuspadowy i kocham te okna połaciowe ponad życie. To niesamowite jak super doświetlają. Mam sypialnię od północy pomalowaną na offwhite i wydaje się być najjaśniejszym pokojem.

A kąpiel z widokiem na okno dachowe w którym odbijam się to już wogóle super sprawa.

I dlatego nie rozumiem, dlaczego niektórzy nie lubią skosów:)

Wcześniejsze posty mówią o hałasującym deszczu. Jakoś to do mnie nie przemawia. Ale zawsze mogę sobie sprawić głośne, blaszane parapety :)

Dla mnie skosy przy standardowej wysokości poddasza 2,6 są zbyt przytłaczające. Ja się odruchowo stale garbię, by nie uderzyć głową w sufit. Brakuje mi oddechu, przestrzeni.

Ja tam Elfir rozumiem, mimo że skosy mam;)

Z ręcznikami dla gości to faktycznie problem, u mnie na razie standardowo ręcznik, często zmieniany. Myślicie, ze ludzie w blokach mieszkający, mający przeważnie jedną łazienkę również mają takie dylematy? Bo przyznam szczerze, że ja dopiero w domu, gdzie mam łazienkę gościową, zaczęłam się nad takimi rzeczami zastanawiać;)

Mam za to w każdej łazience dozowniki do mydła, wiszą na ścianie, nie lubię jak mi ktoś mydło przestawiał na blacie (takie w płynie) albo jak z mydelniczki fąfle wyłaziły;)

chwalę sobie, póki co;)

Wcześniejsze posty mówią o hałasującym deszczu. Jakoś to do mnie nie przemawia. Ale zawsze mogę sobie sprawić głośne, blaszane parapety :)

Dla mnie skosy przy standardowej wysokości poddasza 2,6 są zbyt przytłaczające. Ja się odruchowo stale garbię, by nie uderzyć głową w sufit. Brakuje mi oddechu, przestrzeni.

O gustach się nie dyskutuje :)

Ja mam 180 cm i nie schylam się odruchowo. Podczas burzy się nie budzę, deszcz mi zupełnie nie przeszkadza a widoku wielkiego wozu w oknie łazienkowym nic mi nie jest w stanie zastąpić.

Niemniej jednak następny dom jak będę budować (jak wygram w totka) to będzie nowoczeny, z płaskim dachem u kształcie litery C z tarasem w środku :).

A ja się wypowiem co do kuchni. W poprzednim domu miałam otwartą.

Z jednej strony było to fajne - przygotowując posiłki nie byłam odizolowana od reszty, w każdej chwili mogłam spojrzeć co robią dzieciaki (2 maluchy).

Z drugiej - roznoszące sie zapachy po domu.

Teraz idziemy na kompromis. Robimy kuchnię zamkniętą, ale będą do niej drzwi suwane - chowane w ścianę - szerokie na 180cm. W jednej chwili jeśli będziemy chcieli, będzie to więc kuchnia otwarta.

I to chyba najlepsze rozwiązanie.

Ja dopiero świeżynka w swoim nowym mieszkanku ale:

minusy:

- czarne płytki przy wannie (ja nie chciałam, tylko 2 połowa i mogę tylko powiedzieć : "wiedziałam, że tak będzie" :-)

- zbyt szeroka wanna

- fachowcy, którzy dużo mówili i mało robili - gres trzeba zaimpregnować, tylko niestety nie powiadomili, że tego nie zrobili

- "fajny" kartongips, którego teraz nie udaje się zagospodarować

- włączniki świateł w beznadziejnych miejscach

- niezbyt dokładnie wymierzone pomieszczenia (np zabrakło 2cm do wstawienia odpowiednich mebli (tylko kto to przewidzi na etapie cegieł ;/)

- i co do bloku - światła z czujnikami na ruch (porażka całkowita - trzbea machać rękoma, żeby się zapaliło światło idąc do windy ;/)

- wnęka chyba dekoracyjna przy wejściu, gdzie teraz stoją młodzi chłopcy i palą papierosy ;/ itp.

- brak wiatrołapu

- brak windy do piwnicy (super sprawa przy wnoszeniu rowerów itp ;/)

+

- umywalka ceramiczna, walczyłam o nią długo, ale jest w użyciu milion razy lepsza niż te plastikowe i zero kurzu

- zrobienie garderoby zamiast szafy przesuwnej

- jasna podłoga i jasne ściany

Ciemne płytki na podłodze w łazience - błąd! Każdy okruch widać i każdą smugę po ścierze.

Również nie był konieczny ciemny pasek na jasnej glazurze przy prysznicu - widać osad z kamienia.

Raufaza na ścianie miała zatuszować jej nierówność, przy następnym malowaniu będzie ogólne równanie :)