Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie no. Nie ma się czym przejmować są większe problemy by zawracać sobie głowę takimi drobiazgami.

no tak, sa wieksze, sa.. wiem:) i wlasnie tym az sie tak bardzo nie przejmuje bo wiem ze latwo i niewielkim kosztem mozna to zmienic:P za to bardziej mnie martwi - brak tym razem - cokolow przy obudowie wanny, tam tez nie pomyslalam aby cos takiego zrobic... no i teraz jest niewygodnie mnie siegac do wanny... wiem ze pewnie przesadzam i ludzie maja wazniejsze problemy ale tez z drugiej strony to byl duzy blad:D i najgorsze ze tego juz nie zmienie, bo wanna obudowana, i jak tam cokol zrobic??:(

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam i w łazience i w kuchni beżowo-maziate płytki i do tego szara fuga (kolor nazywa się manhatan). Pod ręką mam tylko jedno zdjęcie, na którym jako tako to widać (jeśli chcesz mogę zrobić więcej i podesłać na priv)

http://img830.imageshack.us/img830/9481/p1010195m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ja tez tak mam, plytki sa duze bezowe i jest wlasnie szara fuga i powiem szczerze ze innej sobie nie wyobrazalam- moim zdaniem wyglada to super

ja jeszcze w temacie fixów. mam dwa duże do ziemi w salonie i nie zamieniłabym na okna, myje się super bo domek nie jest wyniesiony, dodatkowo mam tarasową przesówkę i małe okno w kuchni no i oczywiście wentylecję mechaniczną! i tu nastąpi mój pochwał: kto nie ma wentylacji mechanicznej przegrał życie(:) jak głosi już maksyma z forum z jednego z portali) wm jest dobra na wszystko, nawet na komary, a ja mam na ich punkcie bzika, cąłe lato taras miałam otwarty bo dzieci nieustannie wchodzą i wychodzą, tak więc wm załączałm tylko na wieczór i noc na jakimś dużym biegu. no i rewelacja!!! wreszcie nie cierpie duchoty! nawet bez klimy czuje się zklimatyzowana:)!tak więc fixy są super, ale wm jest nieodzowna!!! no i w następnym domu(:))nie zrobię skosów, to porażka. tylko dom parterowy, jeśli nie to z musu piętrowy.

moskitiery w ramie - rewelacyjna sprawa !!!

owp oczywiście że warto zamówić razem z oknami - może jakiś rabat dostaniesz ;)

ja zamawiałam cały kpl. okna czyli okna+moskitiery + rolety w kasecie = wynegocjowałam ładny rabat :D

No tak, tylko co z przesuwkami? Jesli chodzi o okna, to z tym nie mam problemu, w domu latem jest chłodno, wystarczą nawiewniki, okien nie muszę otwierać, muchy włażą przez przesuwkę i wyjście na taras z kuchni. Tego lata i jesieni to było nasze wielkie utrapienie, momentami czarno od much, klapki na muchy kupowliśmy hurtowo, bo mąż wydał wojnę muchom:) Dobrze, że farba zmywalna, bo śladów na ścianach mnóstwo...

przedmówczyni ma świętą racje, jak coś bardzo przeszkadza, trzeba to zmienić, a jak się nie da zmienić, olać:)

- nie zrobiłam drzwi przesuwnych chowanych w ścianie (do salonu), ale jak się budowałam, nie wiedziałam, że coś takiego jest:P

Magggda - i jak sobie poradziłaś z tymi drzwiami? Mnie też niestety za późno w tym temacie oświeciło i zastanawiam się, jak najlepiej problem rozwiązać.

Viga, no jeszcze sobie nie poradzilam;) na razie staram sie przyzwyczaic ale w glowie mam juz pare pomyslow tylko pieniedzy brak wiec czekam na lepsze czasy..;)

kilka rozwiazan jakie mi przyszly do glowy to:

- drzwi przesuwne na scianie - u mnie troche srednio bo zajelyby cala sciane w holu i nie bardzo mi to pasuje bo chce tam postawic konsolke i lustro powiesci wiec to raczej odpada

- druga opcja to nie wstawiac drzwi ale zwezyc przejscie przez co choc troche bedzie intymniej - przejscie ma szerokosc 160 cm i widzialam w jednej gazecie ze mozna wtsawic z jednej lub w dwoch stron (ja bym zrobila z jednej) taka scianke szklana (mozliwosci tysiace czy matowa czy ze wzorem) - i ta opcja wydaje mi sie fajna, optycznie wejscie jest dalej szerokie ale juz troche mniejsze - wiadomo ze to nie zamyka przestrzeni zupelnie ale przynajmiej odrobine

- trzecia opcja to podobna do tej drugiej ale zamiast szklanej wstawki mozna dac jakis fajny regal otwarty z obu stron i tam cos fajnego poustawiac - tez tylko czesciowo zamyka przestrzen ale lepiej tak niz wcale - no i mozna cos jeszcze postawic na polkach

- czwarta opcja - z dwoch stron dac wstawki po 40 cm, a na srodku zrobic wejscie 80 cm - drzwi przesuwne otwierane na boki - ale to srednio mi sie widzi bo przy tych otwartych przestrzeniach nagle takie male przejscie chyba bedzie srednie....

normalnie otwierane drzwi dwuskrzydlowe u mnie odpadaja bo nie ma na te skrzydla miejsca... generalnie musze juz zyc ze swiadomoscia ze nigdy nie bede miala normalnie pozamykanych pomieszczen typu kuchnia czy salon............ coz, jkabym budowala drugi dom na pewno bym zamknela te pomieszczenia, ale co zrobic..:)

Viga, a jak to wyglada u Ciebie, masz otwarty salon i kuchnie tez?

Na pewno nie olejowana podłoga, przy dzieciach i psie , odradzam, tak samo kibele w czarnym kolorze, ( o ile w klubie fajnie to wygląda to w domu już racze nie)

no i skończyć wszytko odrazu bo potem się robi i wykańcza w nieskończoność:(

Na pewno nie olejowana podłoga, przy dzieciach i psie , odradzam, tak samo kibele w czarnym kolorze, ( o ile w klubie fajnie to wygląda to w domu już racze nie)

no i skończyć wszytko odrazu bo potem się robi i wykańcza w nieskończoność:(

możesz napisać jakie problemy stwarzała Ci olejowana podłoga?, od kilku dni w salonie mam położony jesion olej biały.

Jeśli cokolwiek widać na olejowanej podłodze to oznacza tylko jedno - trzeba ściągnąć ten olej i położyć go jeszcze raz, bo jest nieodpowiednio położony. Po dwóch latach nie mam ani jednej ryski. A goście rodzaju żeńskiego chodzą u mnie w szpilkach.

Magggda - ja mam częściowe połączenie kuchni i salonu, no i też wielkie, na ok. 160 cm wejście do salonu. I jak dla mnie jest to kitu, bo głos niesie no i nie ma możliwości oddzielenia się. Kombinuję, żeby może dorobić ściankę gipsową,w której chowałyby się te drzwi? Tylko nie mam pojęcia, jak technicznie to zrobić. No i trochę późny etap, bo ogrzewanie już jest, płytki na podłodze też, otynkowane, a tu bawić się z czymś takim? Ale podwieszane zajęłyby mi całą ścianę w holu i nie wyglądałoby to dobrze. Patowa sytuacja ... :(

- - drzwi przesuwne otwierane na boki - ale to srednio mi sie widzi bo przy tych otwartych przestrzeniach nagle takie male przejscie chyba bedzie srednie....

Nie bardzo rozumiem tego - jak drzwi przesuwne mogą być otwierane na boki?

A może pomyśleć o drzwiach łamanych? Tylko czy wyglądałyby dobrze?