Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak urządzałam moje pierwsze mieszkanie też chciałam je mieć "na zawsze" - wystrój znudził mi się po roku a teraz już trąci myszką.

Kurde mam to samo. Ludzie naokoło dziwili się, że sprzedaje dom po roku mieszkania, że tragedia, że taki ładny i w ogóle a ja już żyłem nowym i nowymi pomysłami ;-)

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do poprzedniego mieszkania wprowadzałam się w grudniu, sklepy przed remanentami nie sprowadzały nowych towarów więc kupiłam na razie takie jakie akurat było(narożnik i ława) żeby w Święta nie siedzieć na podłodze- to "na razie" trwało 10 lat bo zawsze były inne wydatki! Teraz postanowiłam urządzić tak jak mi się podoba, z czym się dobrze czuję, może kiedyś to zmienię? myślę że nieprędko, bo mam jeszcze wiele pilnych wydatków. Chyba niewielu nowo wybudowanych, często spłacających kredyty stać na wymianę wystroju co roku i nie warto robić "na tymczasem"( chyba że się zabiera swoje stare graty) Edytowane przez Amelia 2

no właśnie - ja przestrzegam samą siebie przed "tymczasówkami" - bo wiem, że w moim przypadku dużo wody upłynie zanim zmienię np.byle jaką lampę, która była lepsza od gołej żarówki; albo byle jaką szafkę pod umywalkę - zanim stolarz zrobi tą właściwą;

już taka jestem,że urządzać nie lubię i jak już zamieszkamy to skupię się na innych sprawach i wydatkach, więc - w moim przypadku -lepiej zostawić gołą żarówkę, bo mnie będzie wkurzać i szybciej się zmobilizuję do poszukiwań uczciwej lampy,

a do łazienki mąż zaproponował cegły i deski jako blat pod umywalkę - to będzie tak brzydkie,że szybko będziemy zbierać na porządne meble :-)

Na pewno nie zamówiłabym mebli do kuchni z firmy Lupus, kompletna porażka, oszukują, nie dotrzymują terminów, myla zamówienia, części mebli w ogóle nie przysyłają, strata nerwów, czasu i pieniędzy. Prawie 3 miesiące czekania i nadal nie mam kuchni. Gdybym znalazla jakieś opinie klientów w internecie to pewnie nie popełniłabym tego błędu, ale nic na temat Lupusa wcześniej nie wyszperałam. Jednak lepiej wybierać znane firmy :/

a do łazienki mąż zaproponował cegły i deski jako blat pod umywalkę - to będzie tak brzydkie,że szybko będziemy zbierać na porządne meble :-)

I super -----> styl industrialny ;) cegły, deski surowe, poobijana umywalka, gwoździe za wieszaki, sedes ze spłuczką pod sufitem (baaardzo taką trudno dostać) i twoja łazienka znajdzie się w czasopiśmie wnętrzarskim. Właśnie w ostatnich numerach czasopism wnętrzarskich taką widziałam. :)

I super -----> styl industrialny ;) cegły, deski surowe, poobijana umywalka, gwoździe za wieszaki, sedes ze spłuczką pod sufitem (baaardzo taką trudno dostać) i twoja łazienka znajdzie się w czasopiśmie wnętrzarskim. Właśnie w ostatnich numerach czasopism wnętrzarskich taką widziałam. :)

Chyba nie łapię się na ten styl:( zamiast cegieł-sklejka, zamiast desek- panele podłogowe, zamiast umywalki-zlewozmywaczek, ale gwóźdź na ręcznik jest!:D

http://img29.imageshack.us/img29/2019/obraz699b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

najważniejsze że działa i parę miesięcy jeszcze posłuży;)

:-) Aleksandryta !!! oplułam monitor :-)

niestety chyba się nie zakwalifikuję do magazynu wnętrzarskiego, bo kibelek już jest podwieszany ( nie pod sufitem :-)), nawet kabina stoi , a gwoździ nie ma gdzie wbić, bo kafelki na ścianie i tudzież piękna mozaika,tylko tej nieszczęsnej umywalki nie ma na czym postawić,

więc pod jaki styl to wrzucić ?

Amelia ta żarówa, ten pojemnik na brudki z castoramy w kolorze roku 2011, ta sklejka :rolleyes: normalnie szok.. wnętrzarski ofc... Jesteś z dizajnem na czasie :D

A ta sciana w odcieniu taupe no nieee !!!! i jeszcze narzeka :D

Amelia w ogóle nie znasz się na ostatnich trendach...:D

Edytowane przez Aleksandryta