Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wybij szybę :-P

Niby tak ale ja jestem taki trochę na przekór. Mam trzeciego psa w życiu, wszystkie to były psy małe. Dwa pierwsze kundle a teraz York (choć to właściwie nie pies tylko kotopies ;-) ) każdemu dawałem kości kurczaka (te od nóg) bo po prostu jak jadłem kurczaka to psy robiły takie oczy że nie mogłem im odmówić. Żadnemu nigdy nic się nie stało.

naszego jedzenia z przyprawami nie powinno się dawać pieskom ale ja też nie potrafię im odmówić:no: nie daję całych kości jeśli już to tylko obcięte sekatorem główki

znów odbiegamy od tematu i pewnie zaraz ktoś nas obsztorcuje:D

Edytowane przez Amelia 2

No właśnie - w tym problem, że sobie nie otworzę tych sfixowanych okien. ;) Szczęście w nieszczęściu, że są ciemne, ale i tak nie wiem, jak po kilku latach bedzie to wyglądać. :confused: Kurcze, że też człowiek nie da rady o wszystkim pomyśleć. :bash:

Prawdopodobnie da się roletę wyjąć ze skrzynki, raz na kilka lat do zrobienia. A może nie będzie potrzeby?

W pierwszym domu właśnie zafundowałam sobie fixy z roletami i niestety co 2 lata trzeba było rozbierać roletę....., żeby wyczyścić ją od wewnątrz z tej całej menażerii, która instyktowanie (jakby wiedziała, że ręka człowieka tam nie dojdzie) chowała się właśnie pod roletą :mad:

PS Amelia, po przywiezieniu do weterynarza mojej labradorki, który zrobił jej lewatywę po zjedzeniu kości drobiowych u sasiada na działce usłyszałam komentarz od wetka "Głupota ludzka nie zna granic" ;) Nie rób tego swoim psom.:rolleyes: Nie traktuj psów jak młynka do śmieci.....

Dobry sprzedawca potrafi zbadać potrzeby klienta i je zaspokoić. Nawet jeżeli rolety i okna sprzedawały różne firmy to w trakcie rozmowy powinny paść pytania o to jak, gdzie i po co będą montowane rolety. Jeżeli rolety kupowane były razem z oknami to cisną mi się na usta takie słowa o tym sprzedawcy, że lepiej nie będę pisał. Gdyby to mnie dotyczył ten zakup to bym mu nawtykał ile wlezie.

Bitter może mieć trochę racji - chyba, że klient uparty był.

Bo znam takie przypadki jak mówi się np. kobiecie "Kochana, źle to na Tobie leży": - a dana kobieta i tak to kupi bo chce to mieć i już bo koleżanka ma. Mogło być podobnie z roletami.

Choć pewnie było tak, że ktoś sobie założył na samym początku, że będą na oknach rolety, działać będą a nikt nie powiedział (sprzedawca, monter), że co jakiś czas trzeba będzie je w środku wyczyścić.

może to i źle że sprzedawca nie poinformował o tym że jak są fixy to nie da się od srodka ich umyc ale tak na dobra sprawę co by to dało gdy inwetsor chce miec witrynę ( bo np. tansza, albo nie jest mu potrzebne kolejne otwierane okno, lub fixy mają lepsze U albo w ogole nie cierpi okien z podziałami jak to jest w otwieranych) a rolety musi (słonce, sąsiedzi) albo chce mieć? jedynie co to zamiast rolet pozostaje zamontowac żaluzje fasadowe w których mozna pióra obracac i myc je hurtowo alvo po jednym. Tak na dobra sprawe ja mam rolety w domu od 12 lat i nigdy ich nie myłam... nie widze w ogole potrzeby ich mycia (kolor jest daremny bo jakis lososiowo-bezowawy) ale w tym wypadku sprawuje sie bardzo dobrze. brudu w ogole nie widac. mysle ze nie ma sie tak bardzo na zapas przejmowac. gorsze rzeczy mogą sie trafic np. taki jasny gres (lub kafelki u mnie z róznymi "porami" imitującymi strukture kamienia) na podłodze i do tego jasne fugi:D

ja myśle, ze to architekt powinien o tym informować ewentualnie kierownik budowy czy osoba która koordynuje wybór konkretnych zakupów.

sprzedawca tylko oferuje produkt, najczęściej idziemy do konkretnej osoby po konkretna rzecz. i mało kto na tym etapie pyta o wady czy zalety danego rozwiązania (bo to się rozważa na etapie projektu)

i czego jeszcze bym nie zrobiła?

większą wannę bym dała, lepiej bym się przyłożyła do jej wybrania

mam dużą 185*100, ale w środku jest wyprofilowana tak, że kolana są nad wodą jak chcę głowę zanurzyć

a mam niecałe 170 wzrostu

nie wspomnę już jak wygląda mój facet, bo ma 196cm :D

a koncepcja była, żebyśmy się z luzem we dwójkę mieścili :bash:

Nasza ma chyba 170x75 (wanna Koło). Też jest tak wyprofilowana, że miejsca jakoś mało, a wydaje się duża ale dno jest dość małe i jest jakaś taka wąska.

Moja mama ma jakąś tam starą, starą żeliwną i wcale duża nie jest ale w środku jakby więcej miejsca. Nasza mocno schodzi pod skosem w dół i na dole robi się dość wąska właśnie.

Ja nie dałbym drugi raz podłogówki w wiatrołapie, a dokładniej tam gdzie są kładzione buty. Konwekcja powietrza uwydatnia niestety pewne zapachy.

No to wentylację trza mieć tam porządną. A podłogówka super się sprawdza jak ze śniegiem na butach wejdziesz - szybko wysycha.

a wprawdzie pierwszą zimę mieszkam, ale mrozy i śniegi bądź co bądź były i ja jestem bardzo zadowolona :D

nic źle nie pachnie (nawet gościom), wentylacji tam nie ma wcale i do tego obie pary drzwi bardzo szczelne tam są

może to faktycznie kwestia złego obuwia?

mokre buty szybko schną, podłoga też, wykładzina nie "gnije", bo jak ją bardzo zmoczymy śniegiem, to też szybko schnie

ja natomiast polegam podłogówkę w wiatrołapie i wszędzie w ogóle (nawet w sypialni) :D