Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

możesz kontynuować z tą rozciągliwą rurą? zaciekawiło mnie to :)

I koniecznie podaj gdzie na alledrogo są takie sprzęty w tej cenie. Ja znalazłem tylko taką aukcję :(

http://allegro.pl/vroom-waz-zwijalny-5-5-m-odkurzacz-centralny-i2796745941.html

Już znalazłem :)

Edytowane przez autorus

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

możesz kontynuować z tą rozciągliwą rurą? zaciekawiło mnie to :)

I koniecznie podaj gdzie na alledrogo są takie sprzęty w tej cenie. Ja znalazłem tylko taką aukcję :(

http://allegro.pl/vroom-waz-zwijalny-5-5-m-odkurzacz-centralny-i2796745941.html

Już znalazłem :)

Ten np. jest 1-7,5 m za 109 zł , są też dłuższe i droższe.

http://allegro.pl/waz-ssacy-rozciagany-do-7-5m-odkurzacz-centralny-i2796694397.html

W styczniu kupowałem OC i wroom był w promocji tzn "za gratis" zamiast wydać 150 zł na planowaną szufelkę wziąłem wrooma za darmo.

Powiem, że fajna sprawa, mam go zamontowanego w szafce pod zlewem. Jak to w kuchni coś się rozsypie, czy na blacie, czy na podłogę, wyciągam wąż i po sprawie.

Ja jestem zadowolony (żona też), polecam

pozdrawiam

TINEK

ja mam z wężem 5,5 m ten dłuższy 7,5 do szafki się nie mieścił, całą kuchnię mogę odkurzyć normalnie, ale poza kuchnię nie sięga

nie wiem czy Ci chodziło pisząc "zwykły odkurzacz" - OC z wroomem nie tylko w kuchni?

Do "normalnego" odkurzania większych pomieszczeń wąż 9 m jest wygodniejszy, wszędzie siega, ponadto mój wroom jest bez blokady i pracujesz z "naprężonym" wężem ( :D ), to nie jest za wygodne do większych przestrzeni, kuchnię odkurzyć to nie przeszkadza, ale więcej to nie widzę jakoś

dziś przyszedł zamówiony vroom i powiem ze mam mieszane uczucia, rozwinąłem waż i do końca mi się nie chce za nic zwinąć.

Moim zdaniem nie nadaje się tak aby zakupić kilka sztuk, czyli tak jak pisze kolega TINEK. Mam blokadę, ale to jest kawałem drutu wiec zero rewelacji.

Ja w naszym nowym domku na pewno nie chcę kuchenki w inox'ie, strasznie porysowałam przez kilka lat używania i wszystko widać na niej.

A druga sprawa to ja mam taką listwę wykonczeniową pomiędzy ścianą a meblami kuchennymi i jest ona przezroczysta . . . nigdy więcej , ponieważ wszystko widać , cały brud , który wlazie pod nią , a który ciężko dostać żeby umyć .

Tak się zastanawiałam... i wyszło, że w zasadzie, w obecnej chwili nie zrobiłabym standardowego włącznika w wiatrołapie. Obecnie mamy jeden włącznik, na ścianie tuż przy drzwiach wejściowych. Zapomnieliśmy o włączniku schodowym naprzeciwko, by mieć możliwość zaświecania lampy także od strony wnętrza domu... W efekcie chcąc mieć jasno w wiatrołapie zawsze się o coś wyrżnę po drodze w poszukiwaniu tego istniejącego. Przyznam, że trochę upierdliwe to jest, a wystarczyło odrobinę pomyśleć :/

Tak się zastanawiałam... i wyszło, że w zasadzie, w obecnej chwili nie zrobiłabym standardowego włącznika w wiatrołapie. Obecnie mamy jeden włącznik, na ścianie tuż przy drzwiach wejściowych. Zapomnieliśmy o włączniku schodowym naprzeciwko, by mieć możliwość zaświecania lampy także od strony wnętrza domu... W efekcie chcąc mieć jasno w wiatrołapie zawsze się o coś wyrżnę po drodze w poszukiwaniu tego istniejącego. Przyznam, że trochę upierdliwe to jest, a wystarczyło odrobinę pomyśleć :/

Załóż sobie czujnik ruchu.

teraz kiedy jestem po operacji ( brzucha) wiem że nigdy bym nie wybudowała piętrowego ( mając jedno dziecko oczywiście ) - niestety tylko się starzejemy i wchodzenie poschodach czasami staje się uciążliwe - dobrze że chociaż mam sypialnie na dole

Na pewno trzeba miec na takie awarie jeden pokoj na parterze (projekty bez tej opcji sa wg mnie porazka), ale same schody nie sa złem wcielonym - to kolejny element, ktory moze pomoc utrzymac forme.

Tak uwazam, ale moze za n-dziesiat lat zmienie zdanie :-)

kochani a ile macie lat , a ile chorób?

Choroba chorobą, a wygoda wygodą. Jak ktoś jest obłożnie chory to i tak z domu nie wyjdzie więc bez większej różnicy.

Ja tam widzę babcie które mają po 70 lat i co niedziele do kościoła na rowerze albo na nogach pędzą a i takie przypadki co codziennie na polu jeszcze pracują.

Brak ruchu jest bardziej szkodliwy niż trochę sportu.