Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tereska a możesz coś bliżej o przycisku z zewnątrz?

Może nie jestem Tereska :p ale napiszę .

Ja mam normalnie otwierane drzwi tarasowe i zamówiłam z zatrzaskiem , z zewnątrz jest mały uchwycik którym mogę domknąć drzwi wychodząc

Wchodząc z zewnątrz trzeba pchnąć drzwi żeby się otwarły .

Może nie jestem Tereska :p ale napiszę .

Ja mam normalnie otwierane drzwi tarasowe i zamówiłam z zatrzaskiem , z zewnątrz jest mały uchwycik którym mogę domknąć drzwi wychodząc

Wchodząc z zewnątrz trzeba pchnąć drzwi żeby się otwarły .

dzięki modena, a można to domówić w drzwiach już użytkowanych?

Słuchajcie skoro już o oknach mowa ;) Od czego mogła pęknąć szyba? Mam w salonie duże przeszklenie (fix). Ostatnio sobie zajeżdżam na budowę (jeszcze nie mieszkamy, i nic tam się nie dzieje, żadnej ekipy nie było), i co ja paczę :o Od góry do dołu piękne pęknięcie.... Za ścisło obsadzona szyba czy co?

Mam pecha do okien....

A w temacie - na HSa nie było nas stać ;)

Arturo nic nie musze czytać- wystarczy ze przyłoże sobie rękę do progu mojego okna i nie czuje zadnego pizgajacego wiatru. Nie bede dyskutować o parametrach cieplnych poszczególnych okien bo to zalezy od profilu, szyb itp. Ale ty sugerujesz ze w takim oknie wiatr hula jak nie przymierzając w starych 40 letnich drewnianych oknach. A twoje argumenty ze w sklepie widziałeś takie okno nijak do mnie nie trafiają- nie jestes użytkownikiem zatem jak mozesz sie wypowiadać ze to okno nie jest lub jest takie a takie? Swoimi wypowiedziami "odstraszasz" potencjalnych użytkowników takich okien- beda myśleli ze czytają wypowiedzi doświadczonych użytkowników. Swego czasu ogrzewanie podłogowe czy pompy ciepła(nadal sie z tym spotykam) tez były/sa takimi "straszakami".

ja mam taki sam, ale biały...

podobno grosze kosztuje...

pisałaś o takich nosach?:rolleyes:

http://www.cosgan.de/images/midi/tiere/g060.gif

Mozna, mozna, bo zamawialam do rodzicow 2 szt, a ich okna juz kilka latek maja.

Niestety nie mam lepszych zdjec, ale jak powiekszycie zdjecie, to widac ten przycisk.

....., wysoki prog...no coz - da sie przyzwyczaic (jeszcze nie mamy zrobionego tarasu, ale chcemy na pewno "podniesc" wyzej niz podloga w domu) ,.....).

Tu by warto się zastanowić dwa razy, podłoga tarasu powyżej podłogi domu przy zacinającym deszczu i zalegającym śniegu powoduje większe ryzyko przeciekania takiego układu.

Co do zalet i wad drzwi przesuwnych i zwykłych balkonowych, rozwiązałem ten problem drzwiami na zewnątrz otwieranymi...proste mechanizmy, lekko otwierane, nie kolidują z meblami, firanami i mają klamkę i na zewnątrz (co na razie jest największym problemem bo zimna-mostek),a wybrałem wersję bezprogową- zobaczymy po latach, czy słuszna koncepcja.

Dla jednego 10cm styro na ścianie jest ok i będzie mu ciepło,dla drugiego 20cm na ścianie jest za mało,ja jestem tym drugim.

Podobnie jest z progiem w HS-ach,z całym szacunkiem ale nie masz zielonego pojęcia o takim progu i raczej posłuchałbym w tym temacie jareko,finlandię,starego czy witka.

Wentylacja grawitacyjna też jest ok,pizga z niej niemiłosiernie a większość nie mających pojęcia o wentylacji ją użytkuje...

W takim razie pozostaje Ci pogratulować wiedzy jaka ty posiadasz a inne młode szczawie nie... Na marginesie mam WM- czy w tym chociaż przypadku spełniam twoje kryteria świadomego inwestora?;)