Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak się nie sprząta, to taki parkiet faktycznie się brudzi, fuj... Wniosek, sprzątać trzeba niezależnie czy olejowany cz lakierowany.

Jedna uwaga - na olejowanym ostrożnie z coca-colą. Zmywa do gołego drewna :)

dlaczego? mam zamiar taki położyć, wkrótce :)

Mam taki od wczoraj na powierzchni 70 m2 w salonie.

Jesli jestes zdecydowana to OK

ale postaraj sie pierw zobaczyc taki parkiet/deskę u kogos nie w sklepie na jednym metrze.

nie zebym żałował - ale to specyficzy rodzaj podłogi.

myje - czysci sie go fatalnie

ale robi niewiarygodny klimat

wygląda inaczej o kazdej porze dnia w zaleznosci jak pada swiatło

Mam taki od wczoraj na powierzchni 70 m2 w salonie.

Jesli jestes zdecydowana to OK

ale postaraj sie pierw zobaczyc taki parkiet/deskę u kogos nie w sklepie na jednym metrze.

nie zebym żałował - ale to specyficzy rodzaj podłogi.

myje - czysci sie go fatalnie

ale robi niewiarygodny klimat

wygląda inaczej o kazdej porze dnia w zaleznosci jak pada swiatło

co masz na myśli pisząc-czyści się go fatalnie?

i miejcie na uwadze, że olej nie jest błyszczący. To trzeba by wosk. Olej jest taki matowy i faktycznie - ja mam ciemne ipe i chwilę po umyciu szarzeje jakby, a potem... już takie zostaje, znaczy czy jest brudniejszy czy jeszcze brudniejszy to już nie widać :lol2: To nie tak jak lakier, ze błyszczy i koloru nie zmienia... Trudno wyjaśnić.

I faktycznie zmywa się ciężko, ale ja dość rzadko myję, częściej odkurzam.

mięśnie mi się wyrobią ;)

Oliwko nie chodzi o mięsnie.

mam taki płaski mop wiesz jaki taki na kijku......i se nim funguje i proszę ja Ciebie on się tak przekręca ze plastikiem uderzam o podłogę.

muszę jakis inny wynalazek stabilniejszy zakupić.

i miejcie na uwadze, że olej nie jest błyszczący. To trzeba by wosk. Olej jest taki matowy i faktycznie - ja mam ciemne ipe i chwilę po umyciu szarzeje jakby, a potem... już takie zostaje, znaczy czy jest brudniejszy czy jeszcze brudniejszy to już nie widać :lol2: To nie tak jak lakier, ze błyszczy i koloru nie zmienia... Trudno wyjaśnić.

I faktycznie zmywa się ciężko, ale ja dość rzadko myję, częściej odkurzam.

i własnie tu trzeba tez powiedziec to co powiedzieli moi wykonawcy

a powiedzieli to ze nowe oleje swiatłoutwardzalne są bardzo trwałe i moze to zabrzmi dosc dziwacznie ale powiedzieli ze podłogę nie trzeba myć tylko odkurzać.

Oliwko nie chodzi o mięsnie.

mam taki płaski mop wiesz jaki taki na kijku......i se nim funguje i proszę ja Ciebie on się tak przekręca ze plastikiem uderzam o podłogę.

muszę jakis inny wynalazek stabilniejszy zakupić.

już kumam, za duży opór i mop nie idzie :D

i własnie tu trzeba tez powiedziec to co powiedzieli moi wykonawcy

a powiedzieli to ze nowe oleje swiatłoutwardzalne są bardzo trwałe i moze to zabrzmi dosc dziwacznie ale powiedzieli ze podłogę nie trzeba myć tylko odkurzać.

też o tym słyszałam.. że generalnie drewno to bardziej przecierać, lekko wilgotnym czymś, i to raz na jakiś czas.

już kumam, za duży opór i mop nie idzie :D

.

o to to to

w łazience mam 9m2 teaka lakierowanego i jego przetarcie trwa 20 sekund z olejem tak łatwo nie jest.

Dlatego w tej chwili cieszę sie ze dałem lakier w łazience a nie olej mimo ze olej bardziej polecali do łazienki.

oczywiscie podłoga drewniana nie jest w mokrej strefie - czas pokaze jaki to wybór

Gość Arturo72
Zastanowilbym sie dwa razy nad wyborem projektu z balkonami.

Balkony są fajne,można pranie rozwieszać bez konieczności schodzenia po schodach tam i nazat,można poranną kawę wypić na balkonie z kuchni wchodząc po schodach na górę,można pomachać z góry tym siedzącym na tarasie ;)

Dom z poddaszem użytkowym a przy tym z kilkoma balkonami to podstawa dla komfortowego życia w domu ;)

Nie raz było wałkowane,że poddasze,tym bardziej z balkonami nie jest ani praktyczne ani tanie ani ładne także nie wiem co pociąga inwestorów do zrobienia sobie dużego kuku w postaci gargamela z poddaszem i z balkonami.

Edytowane przez Arturo72

Balkony są fajne,można pranie rozwieszać bez konieczności schodzenia po schodach tam i nazat,można poranną kawę wypić na balkonie z kuchni wchodząc po schodach na górę,można pomachać z góry tym siedzącym na tarasie ;)

Dom z poddaszem użytkowym a przy tym z kilkoma balkonami to podstawa dla komfortowego życia w domu ;)

Nie raz było wałkowane,że poddasze,tym bardziej z balkonami nie jest ani praktyczne ani tanie ani ładne także nie wiem co pociąga inwestorów do zrobienia sobie dużego kuku w postaci gargamela z poddaszem i z balkonami.

Jak tam twoja mikrofala, zadowolony jestes z jej umiejscowienia?

Kredyt na 30 lat, przekichane, nie uwazasz?

Podobala ci sie rola naganiacza, w firmie wiadomo kogo? Odzyskales swoje udzialy,watpie?

Stary wyluzjuj, nie jestes az tak dobry jak ci sie wydaje.

Czepiasz sie wszystkich,a sam bambole takie popelniasz,ze glowa mala:P