Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak z ciekawości jaki zmiękczacz? poprawił jakość wody? jaka była twardość przed założeniem zmiękczacza? jesteś zadowolony?

Pytam bo myślę o zmiękczaczu!

Stacja uzdatniania wody.

Mam "Vieśka" i spisuje się bardzo dobrze, od pięciu lat nie wiem co to odkamieniacz, do zmywarki nie muszę dodawać soli, zużywamy mniej proszku i kupujemy mniej tłuste mydło (tłuste ciężko spłukać :) ). Za to około 100zł rocznie idzie mi na sól w tabletkach.

Jak masz twardą wodę to zdecydowanie polecam.

Jśli mam wybierac pomiedzy tym, co lubię, a tym czego nie lubię, to wybór bedzie oczywisty - więc po co zagracać łazienkę ?

Zagracać łazienkę w nowym domu można pralką i suszarką, ale nie prysznicem i wanną :)

Samej wanny sobie nie wyobrażam, samego prysznica również.

Ale w Polsce jak kto chce :)

Wogole o czym Wy rozmawiacie ?

chcę sie szybko wymyc bo spieszę sie na mecz na TV to idę pod prysznic na dole

wracam z roweru to prysznic

ale jak chcę się napic wódę bo podupadam na zdrowiu fizycznym jak i psychicznym i sie konkretnie rozgrzac to tylko wanna w łazience na gorze.

kolega ma telewizor w łazience ciekawe jak z parą wodą mu to funguje ale to inny temat.

to nie jest kwestia lubienia tylko wygody

do szybkiego mycia oczywiście najlepszy jest prysznic, ale do relaksu lub umycia włosów po farbowaniu czy do uprania koca lub grubej pościeli wełnianej wanna jak najbardziej jest przydatna:yes:

2 lata mieszkałam bez wanny i bardzo mi jej brakowało, teraz mam i często z niej korzystam

Moi tesciowie w mieszkaniu zamienili wane na brodzik. Teraz z perspektywy czasu troche im wanny brakuje. Lata leca i chcialoby sie posiedziec w cieplej wodzie, z drugiej zas strony starszym osobom moze byc ciezej wejsc do wanny niz do brodzika.

U mnie bedzie wanna i prysznic. Wiec dla kazdego cos dobrego ;)

Ja też wolę i jedno i drugie.

A skoro przy temacie łazienkowym jesteśmy, to mam radę dla wybierających projekty z opcją 1 łazienka plus kibelek, albo nawet łazienka bez dodatkowego kibelka. Moim zdaniem warto mieć dwie łazienki (jedną nawet malutką z prysznicem). Jak dziecko, czy dzieci są małe, to wydaje się to zbędnym luksusem, ale z doświadczenia wiem, że jak dziecko starsze i zaczyna okupować łazienkę w celu pindrzenia się (co normalne i dotyczy obu płci), to druga łazienka staje się zbawieniem.

Ja też wolę i jedno i drugie.

A skoro przy temacie łazienkowym jesteśmy, to mam radę dla wybierających projekty z opcją 1 łazienka plus kibelek, albo nawet łazienka bez dodatkowego kibelka. Moim zdaniem warto mieć dwie łazienki (jedną nawet malutką z prysznicem). Jak dziecko, czy dzieci są małe, to wydaje się to zbędnym luksusem, ale z doświadczenia wiem, że jak dziecko starsze i zaczyna okupować łazienkę w celu pindrzenia się (co normalne i dotyczy obu płci), to druga łazienka staje się zbawieniem.

moje doświadczenie jest takie samo - mam dwie łazienki funkcjonalne, trzecia czeka na kasę ;)