Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No niestety taka prawda gazu czy ognia nic nie wyprze i smak potraw znacznie lepszy. Ale w końcu nie każdego stać na gaz w domu są to w końcu dużo większe koszty (:

Miałem gaz, mam (na szczęście) indukcję i różnic w smaku nikt z nas nie zauważył.

W czystości - i owszem.

Byłbym ciekaw, kto potrafiłby rozróżnić różnice w smaku schabowego z gazu, czy z indukcji ;) :)

Włóż głowę do mikrofali i włącz zobaczysz czy pole elektromagnetyczne jest szkodliwe czy nie.

Ludzie narzekają że mieszkaj pod liniami wysokiego napięcia. Ale indukcja niektórym jak widać nie przeszkadza.

Mam inne sposoby na suszenie włosów, a urządzenia używam zgodnie z ich przeznaczeniem.

Wyrzuć telefon komórkowy, bo przy nim natężenie fal jest większe, niż 50cm od płyty.

Coś Ci się w kadlubku pomerdalo :)

Zapewne miałeś na myśli syf z komina jaki wyrzucasz w powietrze i pył z Twojego ekosyfu.

To jest na pewno szkodliwe dla zdrowia...A nie pole elektromagnetyczne.

Ja o indukcji a ty zaczynasz znów o kotłach na eko.

A jaki jest syf wyrzucany z twojego kominka!? (nie odpowiadaj pyt. retoryczne)

A bez obrażania sie nie da odpisywać na posty.

surgi22 to, że indukcja wytwarza pole magnetyczne, które jest szkodliwe dla ludzi to wiedza z podręcznika do fizyki z liceum. Z tego co pamiętam mogę wywnioskować, że takie pole musi być bardzo duże skoro płyta jest zimna a ono wprowadza elektrony w takie drgania, że masz możliwość gotowania na tej płycie. Pytanie jest tylko takie jak duża musi być ekspozycja i jak długo, żeby doszło do zmian kancerogennych. Tu naukowcy się spierają a do ich wiedzy mi bardzo daleko więc nie jestem w stanie ocenić kto z nich ma rację. Na wszelki wypadek nie zamontowałam u siebie indukcji ale każdy ma prawo zdecydować co będzie najlepsze dla jego bliskich i jakie ryzyko jest w stanie ponieść. W necie jest tyle artykułów za i przeciw, że naprawdę trzeba być leniwym, żeby prosić o linki.