Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Żle Ci się zdaje, widać masz na temat sportu marne pojęcie. Mam po nich trening. Oni opuszczają salę a rozpiska na sali pozostaje...

Aż poszukałem w necie, wygląda na to że masz rację, chociaż częściowo ja też:

"Dla zawodnika który planuje zrzucać wagę szybko, skutecznie i bezpiecznie, przez najbliższe 5 dni przed ważeniem powinien przyjmować(wody):

Niedziela: 2 galony – 7,5 litra wody

Poniedziałek: 1 galon – 3,75 litra wody

Wtorek: 1 galon – 3,75 litra wody

Środa: 0,5 galona – 1,89 litra wody

Czwartek: 0,25 galona – mniej niż 1 litr wody

Piątek(ważenie) żadnej wody do ważenia

Jeśli trzymaliśmy się planu, a mimo wszystko zostało jeszcze 200-300 g, stosujemy wypacanie. Na koszulkę zakładamy ortalion albo po prostu worek foliowy, potem 2-3 bluzy i już lekki trucht spowoduje dużą potliwość. Od razu po zejściu z wagi uzupełniały wodę izotonikiem."

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na szczęście dyscyplina sportu, którą kiedyś uprawiałem nie miała nic wspólnego ze zrzucaniem wagi:). Owszem po treningu byliśmy spragnieni, ale 5 lietrków wody z witaminką to abstrakcja. Wracając do Twojej rozpiski z netu, ich trener chyba z niego nie korzysta. Bo zaleca po piątaku dziennie na "łeb" przez tydzień, przed zawodami:) Edytowane przez Tomaszs131

Trzeba świadomie wybierać to, co się sadzi... są gatunki rosnące powoli i do wysokości, przy której nie przerastają domu....

Kolega @fotohobby to już nawet dokształcił się w roślinności... i udziela porad...

No cóż - ja myślę, że gatunki rosnące powoli, rosną powoli, a gatunki rosnące szybciej, rosną szybciej. Także trzeba dobrać takie gatunki roślin, które rosną albo powoli, albo szybciej.

Świadomie trzeba dobrać, bo jak zasadzi się gatunek rosnący szybciej, to on szybciej wyrośnie, niż ten rosnący powoli. :o

Kolega @fotohobby to już nawet dokształcił się w roślinności... i udziela porad...

No cóż - ja myślę, że gatunki rosnące powoli, rosną powoli, a gatunki rosnące szybciej, rosną szybciej. Także trzeba dobrać takie gatunki roślin, które rosną albo powoli, albo szybciej.

Świadomie trzeba dobrać, bo jak zasadzi się gatunek rosnący szybciej, to on szybciej wyrośnie, niż ten rosnący powoli. :o

Wez moze otworz okna, bo od tego braku swiezego powietrza coraz gorzej z Toba. Rozumiem, ze jest zimno, ale uchyl troche te okna.

A z czym się nie zgadzasz? Ze świerkiem się nie zgadzasz?

Nie rozumiem po co udzielasz się wątku, w którym kompletnie nie masz nic do powiedzenia? Wylewaj swoje frustracje w innych, szkoda by i ten dzięki Twoim wywodom sięgnął dna, tak jak to ma miejsce w paru innych. Odpuść, dla dobra innych, odpuść.

fotohobby nie odpowiedział na Twoje zaczepki, jest na tyle mądry by tego nie robić.

Ty wciąż piszesz i szukasz zwady, tu jej nie znajdziesz.

Bez odbioru..

jeszcze raz dodam - nigdy więcej okien połaciowych jako jedyny doświetlenie - właśnie po raz setny mnie dobijają - śnieg pada, okna zasypane i ciemno w pokojach :(

latem, jesienią, wiosną - deszcz - albo "wali" w te okna, albo nie możesz porządnie otworzyć bo deszcz zawita do środka.

mieszkam pod skosami, buduję dom z poddaszem użytkowym i nie zauważam uciążliwych wad (poza śniegiem na oknach dachowych, ale to można rozwiązać montując płotek/drabinkę; problematyczne ocieplenie załatwić płytami nabijanymi na krokwie = więcej miejsca) - oczywiście dach 30parę stopni i 90cm ścianki kolankowej to zupełnie inny komfort niż 45stopni i 110cm ścianki - śmiem więc wysnuć odkrywczą teorię, że poddasze poddaszu nierówne ;)

Wracając do tematu - wąski garaż i wąska brama garażowa; drewno na podłodze w przedpokoju; otwarta kuchnia; szafa głębokości 60cm; szafa narożna.

Trzeba świadomie wybierać to, co się sadzi... są gatunki rosnące powoli i do wysokości, przy której nie przerastają domu....

Zgadza się. Strzeżcie się modrzewia.Moje szybciutko przerosły dom. Sypią igłami w rynny (bo gubią na zimę) a płytki system korzeniowy spowodował że jeden z nich dzisiaj jest pochylony i stanowi jednak już jakieś zagrożenie. Z racji ogromnych rozmiarów również kłopot z wycięciem. Są piękne, ale jednak troszkę nieprzemyślane było to nasadzenie z perspektywy czasu

Bardzo ciekawy wątek. Przeczytałem ostatnie 78 stron tego wątku.

Przymierzamy się z żoną do budowy naszego drugiego domu, jesteśmy na etapie wyboru projektu. Mamy wybrany jeden projekt (dom parterowy)ale ja zawsze lubię poszukać i pomyśleć trochę dłużej przy tak ważnej decyzji jak budowa własnego domu.

Wraz z żoną mamy za sobą trochę doświadczeń z domów rodzinnych, swojego domu z poddaszem użytkowym i kilku mieszkań.

Według naszych upodobań

na plus

dom parterowy lub z pełnym piętrem Niestety nie wszyscy mogą sobie pozwolić na parter lub pełne piętro przez wielkość działki albo MPZP. My wybraliśmy parterowy bo mamy dużą działkę.

duży salon min 35m2 z przejściem do jadalni i częściowo otwartej kuchni Osobna kuchnia nie jest zła ale ma też swoje wady tj. separacja życia rodzinnego lub też przeniesienie go właśnie do kuchni.

duża łazienka z wanną, prysznicem i podwójną umywalką Wanny mieliśmy w domach rodzinnych, ostatnie 15 przeważnie prysznic. Moim zdaniem musi być to i to.

pomieszczenie gospodarcze na pralkę i suszarkę bębnową i inne środki czystości Suszarka bębnowa super sprawa.

garderoba bezpośrednio przy sypialni

duży wiatrołap z miejscem do siedzenia Wiatrołapy do których jednorazowo mieści się dwie szczupłe osoby lub jedna większa uważam za chybione.

wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła

ogrzewanie podłogowe na całości + dodatkowe maty elektryczne w łazienkach

duże okna na taras

duży taras

płyta indukcyjna w kuchni nawet jeżeli ogrzewanie będzie gazowe to w kuchni będzie płyta indukcyjna.

stopery do śniegu na dachu

garaż w bryle budynku

do przemyślenia

podłoga. w salonie zastanawiam się czy deska 3 warstwowa czy zwykła deska barlinecka.

kominek obecnie mamy kominek z rozprowadzeniem ciepła który służy jako główne źródło ciepła. Mając inne tanie źródło ciepła kominek może zostać zmarginalizowany a dobrze wykonany jest znaczną inwestycją.

źródło ciepła gaz czy pompa ciepła? przez działkę przebiega rurociąg gazowy więc istnieje możliwość podłączenia gazu.

fundamenty tradycyjne czy na płycie. W projekcie jest fundament tradycyjny.

usytuowanie względem stron świata wybrany projekt ma salon i taras od zachodu. W obecnym domu jest od południa.

na nie

osobnej kuchni

kominkowi jako głównego źródła ciepła

tradycyjnym grzejnikom

oknom drewnianym

małym wiatrołapom

wentylacji grawitacyjnej

jest jeszcze dużo innych rzeczy które chodzą po głowie...

Edytowane przez kileksy