Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie mam pojęcia jak to robili, nie było mnie przy tym, poprosiłam o tynki pod malowanie.

Pierwszą warstwę gruntowaliśmy tym samym co płyty k-g

ja swoje gruntowalam farba podkladowa, od razu biala sciana sie robila, mniej poszlo farby wlasciwej i lepsze krycie bylo

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I też bez cekolowania gipsowania Robiłaś ? Bardzo szorstko to się prezentuje?

dla mnie nie jest szorstko, normalna sciana. jakbym miala robic gipsowania to bym zobiła tynki gipsowe :D. obecna jakosc tynkow cw nie wymaga tych zabiegow (to moje zdanie) oczywiscie pod warunkiem ze sa porzadnie wykonane

jeszcze sprostuje, tynki robili m tynkarze, gruntowanie i malowanie robilismy sami, dla fanu i oszczednosci ;)

dla mnie nie jest szorstko, normalna sciana. jakbym miala robic gipsowania to bym zobiła tynki gipsowe :D. obecna jakosc tynkow cw nie wymaga tych zabiegow (to moje zdanie) oczywiscie pod warunkiem ze sa porzadnie wykonane

jeszcze sprostuje, tynki robili m tynkarze, gruntowanie i malowanie robilismy sami, dla fanu i oszczednosci ;)

Chyba też zrobię tradycyjnę tynki c-w a i najwyżej zacekoluje salon jak będzie zbyt szorstko :)

• 2 weeks później...
Panele i elegancja??

No nie klei mi się jedno z drugim.

No mnie tez jakoś nie bardzo - żaden panel, nawet najlepiej imitujący drewno, nie jest drewnem. Poza tym - to stukanie, gdy się po nich chodzi...jakoś elegancji nie widzę w tym za grosz. Fakt, montaż i demontaż szybki, ale to są moim zdaniem chyba jedyne plusy paneli.

Elegancja niestety nie zawsze idzie z komfortem mieszkania a drewno na podłodze jest niestety upierdliwe. Wybrałem płytki i po ośmiu latach i tych wszystkich imprezach wiem, że to był słuszny wybór.

Drewno daje komfort mieszkania (przyjemna podłoga nie zimna jak płytki).

Płytki mogą być co najwyżej wygodne (no nie nieszczą i nie trzeba o nie dbać). Płytki z ceramiki/gresu doskonale nadają się go garażu, kotłowni, kuchni czy łazienki.

Drewno daje komfort mieszkania (przyjemna podłoga nie zimna jak płytki).

Płytki mogą być co najwyżej wygodne (no nie nieszczą i nie trzeba o nie dbać). Płytki z ceramiki/gresu doskonale nadają się go garażu, kotłowni, kuchni czy łazienki.

Jeden woli córkę, drugi teściową :)

Od drewna przyjemniejsze są przecież dywany :yes: