Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jako, że znów walczę ze swoją durna łazienką i z każdym dniem mój wkurw rośnie coraz bardziej pozwolę sobie z tej okazji pomarudzić, może trochę mi ulży, a więc moja lista złych wyborów:

1. czarny blat w kuchni, można go wycierać i wycierać a i tak ciągle są na nim paprochy, dodatkowo jest chropowaty więc wysypanie mąki skutkuje długą zabawą z doczyszczaniem tego,

2. frezy w szafkach w połysku - niewygodnie się czyści, szafki są ciągle wypalcowane,

3. brak uchwytów w górnych szafkach - to samo co wyżej - paluchy, paluchy, paluchy!!!

4. kuchnia w kształcie L - nigdy więcej! Następna tylko z wyspą lub półwyspem dużych rozmiarów, najlepiej taka żebym mogła widzieć telewizor w czasie gotowania

5. jasne panele - podobno na jasnych mniej widać brud, tjaaa, jasne, yhy....

6. czarny, granitowy zlew - ładny przez pierwsze 2 lata, z czasem zmatowiał, widać zacieki po wodzie, dno się przebarwiło,

7. płytki Paradyż do łazienki - niewarte swojej ceny

8. brodzik Novellini - niewarty ceny

9. następnym razem najpierw wybrałabym sprzęty do łazienki i pod nie robiła projekt a nie odwrotnie,

10. jasne karnisze - przy ciemnych zasłonach wyglądają zbyt "lekko"

11. sprzęt Bosh - mam zmywarkę i pralkę. Tragedia. Zmywarka źle domywa, przebarwiła całe szkło jakie miałam, ciągle śmierdzi mimo mycia, pralka głośna, zbyt mały otwór więc przy dużych narzutach trzeba się mocować, ubrania są mało pachnące nieważne jaki płyn wleje i ile

12. brak zapasu płytek łazienkowych - chcieliśmy oszczędzić a teraz problem bo producent wycofał je ze sprzedaży

13. wysoka bateria w kuchni - po każdym użyciu woda jest wszędzie naokoło

Z grubsza to wszystko. Trochę mi lepiej jak się tak wyżaliłam :)

Uwielbiam moje szafki w kuchni - wysoki połysk :D

Wycieram gdy zapaćkają się czymś w kolorze- pomidory, jajecznica,buraki czy coś w ten deseń. Mimo tiponów , paluchów nie widać, a tego obawiałam się najbardziej.

Gniada do odkurzacza centralnego zamontowałbym trochę wyżej niż obecnie (25 cm).

Zastanowiłbym się ponownie nad ułożeniem kostki w garażu. Dość problematyczna w utrzymaniu względnej czystości.

25cm to obecna wysokość czy już ta wyższa? I czemu wyżej?

Jaką masz kostkę w garażu? Taka chodnikowa kostka Bauma? Granit?

Kostka w garazu to porazka.

nie sposob to sprzatnac.

kapnie olej to zostaje na wiele lat.

piasek z fug gromadzi sie i przy zamiataniu rozprowadza.

ogolnie wielki syf. Jedyna zaleta w stosunku do terakoty to ze woda wsiaka. Ale wole zima wymiesc snieg z terakoty niz czekac az wsiaknie.

terz mam gres 60cm i jest rewelacja