Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji mieszkania

CodeineGirl

Recommended Posts

Witam,

jestem nowa na forum, więc witam :)

Chciałabym prosić o pomoc odnośnie aranżacji mieszkania.

Budynek, w którym znajduje się mieszkanie jest w trakcie budowy i brak jeszcze ścian działowych, więc mam niepowtarzalną okazję zaprojektowania ich samodzielnie :)

Mieszkanie docelowo dla pary, chciałabym jakoś oddzielić część sypialnianą żeby nie robić rozkładanej sofy w pokoju dziennym, potrzebuję choć jednej większej szafy, nie potrzebuję miejsca na biurko, jeśli już to jakoś zamaskowane, np. rozkładane.

Myślałam nad zmianą miejsca kuchni, a w obecne miejsce, zaproponowane przez dewelopera, wstawić łóżko i oddzielić je np. drzwiami przesuwnymi, jednak nie jestem przekonana czy nie jest tam za mało miejsca... Zastanawiam się także nad zmniejszeniem łazienki.

Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady :)

Przesyłam zdjęcie rzutu, niestety nie posiadam innego/lepszego.

Pozdrawiam :)

Aha.... kąt ściany z oknami, górny, to 84,6 stopnia, odległość od ściany do okna balkonowego to 137,4 cm, a od ściany do okna to 103,5 cm. Szerokość okna i okna balkonowego to 150 cm.

http://images42.fotosik.pl/719/0089ec3c7e3cdeef.jpg

Lelik - przy drugiej koncepcji zakładamy, że nie zapraszamy nigdy znajomych lub na bardzo krótko by nie musieli korzystać z WC, no chyba że nie przeszkadza nam zapraszanie ich do zwiedzania sypialni ;)

Może to trochę inna koncepcja ale przy tak małej przestrzeni trzeba myśleć wielopłaszczyznowo.

Łóżka ścielić przy tym nie trzeba a dobry stolarz by sobie pewnie z tym poradził

http://www.perfect-drug.com/gallery/katalogi/salon/100486635406641820_C9mI2zg3_c.jpg

Edytowane przez AnikoPL