marrgaret 06.01.2013 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam wszystkich serdecznie, Obecnie właśnie jestem na etapie projektowania swojego mieszkania. Projekt dewelopera wraz z metrażem dodałam w załączniku. Jesto to moje pierwsze mieszkanko, mam swoje pomysły, ale nie jestem pewna czy wszystko będzie ze sobą współgrało. Chciałabym, żeby mieszkanie było nowoczesne, ale jednocześnie przytulne Dlatego też mam nadzieję, że fachowcy obecni na forum będą w stanie mi pomóc. W mieszkaniu wszystkie okna są balkonowe, co zabiera dużo miejsca, no ale niestety. Myślałam, żeby w łazience zrobić blat, pod którym będzie pralka i szafki, a na nim umywalki. Ale jest jeden problem, a mianowicie, w miejscu gdzie stoi pralka na projekcie wystaje rura 15x15cm, i jeżeli chcę zrobić blat to muszę zabudować tą rurę i unieść pralkę do góry na podeście, wtedy zlew będzie za wysoko, czyli musiałby być niżej od pralki o te 15-20cm. Prysznic narożny z drzwiamy otwieranymi, podwójnymi. W kuchni mamy zamówioną zabudowę, tak jak na projekcie od prawej lodówka, kosz cargo, zlew, szuflady 90cm, szafka 60 cm z płytą i piekarnikiem i na samym końcu zmywarka 45 cm. Górne szafki mają aż 95 cm długości. Niestety po odebraniu pojawił się problem, o którym dowiedzieliśmy się ostatnio. Wyjście rury wentylacyjnej od okapu jest przy ściane, na której jest zlew, a przed tym wyjściem jest kratka wentylacyjna, której nie można zdementować ani zamienić miejscem z okapem, więc jest teraz problem z jego podłączeniem. Nie mam zupełnie pomysłu co zrobić z korytarzem oprócz zabudowania szafy i ustawienia niewielkiej półeczki, sypialnią (w której zmieści się jedynie łózko i szafa), no i z salonem. Będę bardzo wdzięczna, jeżeli ktoś z Państwa zechciałby dać mi kilka wskazówek lub podzielić się swoimi pomysłami. Z góry ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrgaret 06.01.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Zapomniałam jeszcze dodać, że płytki o których myślałam to łazienki to Opoczno Organzo biało-szara, do kuchni na ścianę Opoczno Penne, a na podłogę Nowa Gala Concept 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 czy ono w kuchni jest za nisko, że nie masz tam szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrgaret 06.01.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jak pisałam - wszystkie okna są balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 łazienkę zaś zrobiłabym tak (plus - masz duża szafę nad pralką (np. na kosz na pranie):http://images47.fotosik.pl/1675/97f8f57a6ea2582c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrgaret 06.01.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Całkiem dobry pomysł. Tylko nie wiem czy nie będzie problemu z przeniesieniem instalacji wod-kan ;/ niestety nie mieliśmy możliwości miejsca usytuowania wszystkich punktów i deweloper zrobił po swojemu ;/ I w miejscu gdzie postawiłaś kibelek na wysokości 110 cm jest grzejnik, a przy posadzce 15 cm rura nie wiadomo po co i na co ;/ Edytowane 6 Stycznia 2013 przez marrgaret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nad kibelkiem grzejnik to dobre miejsce. Inna kuchnia:http://images43.fotosik.pl/1689/ae288caa7aad8db2.jpg Gdybyś planowała duże zmiany to można zamienić łazienkę z kuchnią i sypialnię z salonem. Przestrzeń powiekszy się o korytarzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrgaret 06.01.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A ta rura przy posadzce nie będzie utrudniała zamontowania stelaża? W salonie musi być jeszcze miejsce na biurko niestety. Ustawienia kuchni nie można za bardzo zmienić - meble już do odbioru. Tylko nie było wentylacji, zrobili ją dopiero przed odbiorem i wyszło jak wyszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Cieżko mi powiedzieć z ta rurą. To musiałby instalator obejrzeć. Może dałoby się zamienić miejscami pralkę (i robić ją wyżej) i ubikację gdyby się nie dało. Na rysunku biurko to ten biały prostokąt przy stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrgaret 06.01.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jutro się z nim spotkam i zobaczymy co da się zrobić. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts