tomaszostrowski 06.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam, Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać jako nowy na tym foum. Mam nadzieję że na początek wybrałem dobry dział i nie zostanę od razu zbanowany Piszę do Was drodzy forumowicze w sprawie pomocy, z wymyśleniem jakiegoś rozwiązania na kuchnie... Dostaliśmy mieszkanie od rodziców, malutkie.. ale własne... Zrobiłem remont całości mieszkania, pozostała tylko albo aż kuchnia.. Chcę zrobić żonie niespodziankę i wyremontować teraz kuchnie, akurat podczas naszego urlopu. Pomieszczenie malutkie, bardzo nieustawne niestety wg mnie... kombinuje już chyba z 5 dzień na plannerze Ikei jak to ustawić ale nic mi nie wychodzi sensownego. Mam nadzieję ze dobrze narysowałem plan tego pomieszczenia. Proszę o jakąś pomoc, koncepcje, podpowiedz jak widzielibyście to pomieszczenie.. Cala kuchnia jest do remontu, a wiec podłączenia wody, prądu itp możemy umieścić wszędzie, od podłogi do okna jest 85 cm, dzwi jako takich nie będzie. Pozdrawiam i z góry dziękuje Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 http://images40.fotosik.pl/1902/6246866392e06ac8.jpg Zakładam wsyokośc zabudowy na 95 cm (potrzebujemy pogrubianego blatu zeby wbudowac w niego płytę grzejną).Pod oknem jest na wysokości 85 cm parapet (można pod nim zrobić półki) o szerokosci równej wnęce okiennej. Szafki proponuję ustawić w L-kę. Na wysokości zlewu blat jest szerszy o szerokość wnęki. Można we wnęce zrobić półki (na kubki, szklanki, płyn do naczyń), zamykane szafką żaluzjową. Nad płytą grzejną klasyczne szafki wiszące, okap podszafkowy. Lodówka osobno, wraz z wysokim cargo Pogrubiany blat potrzebny jest do zamontowania płyty grzejnej pomiedzy dwoma szafkami:http://images36.fotosik.pl/333/ea971c8de636fbe7.jpg Tego w planerze ikea nie zrobisz, bo Ikea nie ma cargo 20 cm i szafki narożnej 90x90 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Podoba mi się ta aranżacja, jest dużo miejsca wolnego i kuchnia nie jest zagracona. Tylko - druga strona medalu - nie zabraknie miejsca w szafkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) są szafki wiszące (na talerze) i cargo przy lodówce (na żywność). Garnki można chować w szafce narożnikowej.Sztućce w kubeczkach we wnęce przy zlewie lub w koszyczkach pod parapetem. Mozna też zamienić zmywarkę 60 cm na 45 cm i dać szafkę naroznikową 120 cm. Wówczas pod płytą zmieści się szafka 40 cm na sztućce a szafkę z piekarnikiem przesunąc na sam koniec, koło wejścia do kuchni. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 To ja bym chcyba wolała węższą zmywrkę, bo szafek w kuchni nigdy za wiele. No chyba że to kwestia odpowiedniej organizacji, która nie jest moją mocną stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Policzyłam i żeby zmieściła się szafka 120 cm narożna, szafka pod zlew musiałaby mieć 50 cm. Trochę za wąsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 27.07.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Witam, nie wiem czy dobrze piszę :bash:Też planuję remont kuchni Poszukuję inspiracji do małej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 inspiracji najwięcej znajdziesz w Google U nas znajdziesz pomoc w projektowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 27.07.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 (edytowane) No właśnie szukam jakiegoś program do projektowania kuchni I jakoś mi słabo to idzie:( Może ktoś może podpowiedzieć jaki jest łatwy program do projektowania kuchni?? Taki żebym mogła wstawić sprzęt i kolorystykę frontów. Edytowane 27 Lipca 2013 przez LidiaO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekp1985 27.07.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm spróbuj na stronie IKEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 28.07.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wczoraj z tym projektorem z ikei się męczyłam.. Ikea ma stanardowe rozmiary szafek a u mnie w małej kuchni nie które szafki muszą mieć inny wymiar niż standard. Zlew z ociekaczem musi zachodzić na zmywarkę czego w projekcie z Ikei nie mogę zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 28.07.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 To zamiast zlewu z ociekaczem wstaw jedno komorowy (w zamysle ze oczywiście ociekacz ten jest tyle że nad zmywarką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 28.07.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) Udało mi się zrobić kuchnię dzięki Home Planner z Ikei jak moge go tu ( czy w na innym wątku??) wkleić żeby było go widać?? Edytowane 28 Lipca 2013 przez LidiaO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 wciśnij klawisz Prt Scr i wklej zrzut ekranu do Painta. Wykadruj samą kuchnię, skopiuj, ponowniej wklej do Nowego okna i zapisz jako .jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 29.07.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Tak wygląda moja kuchnia: http://i39.tinypic.com/rlgyuw.jpg http://i41.tinypic.com/1zm09zk.jpg http://i42.tinypic.com/2rr5v8z.jpg Odstęp między lodówką a piekarnikiem będzie około 15cm czego nie mogę zrobić w tym programie, a kuchenka będzie przesunięta w prawą stronę pod ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Chaos w formacie szafek, typach frontów, układzie uchwytów pomniejszy optycznie tę kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 29.07.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Joliska A co byś zaproponowała w rozkładzie szafek w takiej kuchni?Co do kolorów to nie chcę białej kuchni ani z frontami podobnymi do drewna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 29.07.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mnie też tutaj nic nie pasuje,a może da się tą kuchnie jakoś powiększyć,lub chociaż drzwi przesunąć: http://img29.imageshack.us/img29/2994/sqzh.jpg http://img842.imageshack.us/img842/7527/3tg6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidiaO 29.07.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Kinka Ze ścianami ani z drzwiami nie da się powalczyć,. To jest kuchnia z typowego wieżowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Płyta gazowa koło lodówki nie może być. Płomień nadtopi ci obudowę. Pomijam straty ciepła w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts