czarny1999 06.01.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) witam, Zdecydowalismy sie na zakup niewielkiego dwusypialniowego mieszkanka. Orietacja Pn/Pd Prosba o pomoc w aranzacji mieszkania. 20m2 salon z aneksem - macie jakies pomysly na jakies sensowne wykorzystanie tej przestrzeni? http://img801.imageshack.us/img801/6833/screenshot20120124at225.png Mieszkanie jest w bardzo poczatkowej fazie budowy - w zwiazku z czym mam mozliwosc aranzacji wnetrza / wprowadzanie poprawek, oraz ewentualnych modyfikacji. Na chwile obecna przyszlo mi do glowy puszczenie " korytka" na kable pomiedzy pokojami a salonem (na ewentualne polaczenia), wyprowadzenie podlaczen do glosnikow w salonie, wypuszeczenie gniazdek elektrycznych na zewnatrz (na balkony) i przygotowanie przylacza do klimatyzacji w salonie. Czy ktos z Panstwa (bardziej niz ja doswiadczony w temacie) moglby mi doradzic o czym jeszcze pomyslec? Najlepszego w Nowym Roku Edytowane 10 Stycznia 2013 przez czarny1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) drobne przestawienie ścianek pomoże zmniejszyc nieproporcjonalnie duży przedpokój a powiekszyć pokój i dodac miejsca na szafy:http://images47.fotosik.pl/1675/2653bf3dc8382193.jpg W salonie niskie szafki-komódki na TV a obok lodówki w zabudowie ściankami albo bliblioteczka, albo blat do pracy z szafkami na dokumenty.Kanapa dwuosobowa + zgrabny fotel - niekoniecznie z zestawu do kanapy, ale np. taki:http://www.idealmeble.pl/Files/products/400x/173e0b1_fotel_lola.jpghttp://www.ikea.com/PIAimages/80233_PE204484_S4.jpg Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 06.01.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 kilka wariacji ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Bardziej mi się podoba wersja Elfira, z kuchennym ustawieniem w kształt litery L. Ogólnie fajna sprawa otwarty salon jak się ma 2 sypialnie, można mieć kuchnie, jadalnie i salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny1999 10.01.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Serdecznie dziękuje za podsunięte pomysły. Podoba mi się idea rozplanowania salonu i łazienki. Zastanawiam się czy pomniejszanie przedpokoju kosztem dodatkowej szafy w "lewym/zielonym" pokoju nie wywoła wrażenia ciasnoty "na wejściu" i czy nie fajnie by było mieć małe wrażenie przestrzeni chociaż w przedpokoju (salon niewielki, pokoje tez nie rzucają na kolana). No i mielibyśmy aż 4ry szafy w tym układzie, a jest nas puki co tylko 2je z małżonką ... Czy macie pomysły na jakieś instalacje/montowania pod-tynkowe/podłogowe - generalnie wszystko co można by było położyć teraz puki nic nie trzeba będzie kuc i wiercić ? Fajnie ze proponujecie stol, bo bardzo nam zależy na części jadalnej - i takie pytanie do doświadczonych - jaka podłogę byście w tej "kuchenno-jadalnianej" części salonu polecali? Jest sens robić ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 a wolno wam w bloku robić podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny1999 12.01.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Rozmawialem z developerem i nie ma najmniejszych problemow. Ze zrozumialych przyczyn prosil tylko o przeslanie wszelkich uwag jak najwczesniej - stad moje pytania na forum o wskazowki i podpowiedzi.Dlaczego podlogowka miala by byc problemem w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Z powodu zasilania. Jeśli jest centralne na cały blok (jeden licznik elektrociepłowni), to aby prawidłowo rozliczyć ciepło na mieszkania musi być ten sam typ grzejników o zblizonej wydajności. Jeśli chcesz mieć podłogówkę, to wówczas najlepiej w całej części kuchenno-salonowo-wejściowej połozyć te same płytki, co powiększy optycznie przestrzeń. Mogą być drewnopodobne. Ja mieszkam w mieszkaniu o podobnej wielkości w dwójkę i szaf mi stale za mało Mała szafa w korytarzyku moglaby służyć do przechowywania wiader, szczotek, mopa. Duża szafa w pokoju po lewej mogłaby służyć do przechowywania pościeli, zapasowej kołdry, deski do prasowania, ozdób choinkowych, itd. Z resztą w sypialni po prawej duża szafa też nie wejdzie, więc część rzeczy można trzymać w drugim pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 12.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 na początkowym etapie warto rozplanować - jak napisały dziewczyny - podłogówkę (u siebie tak zrobiłam i to była chyba najlepsza decyzja zw z tym mieszkaniem - a i nie mam płytek tylko drewno) -wysokość włączników (u mnie są na wysokości opuszczonej swobodnie dłoni -no prawie, bo elektryk się gibnął), rozmieszczenie gniazdek, punktów świetlnych -po tynk wrzuca się wszelkie anteny, kable od głośników, kina domowego itd, jeśli macie chęć na projektor- warto to teraz zaplanować nic więcej do głowy mi nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny1999 12.01.2013 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mieszkanko w Krakowie - wiec standardowo dla tamtych okolic - piec 2u funkcyjny. Do mieszkania dokupilismy komorke lokatorska prawie 13m2 i dwa miejsca postojowe ( juz ustalone z developerem ze bedzie mozna je wydzielic w garazu podziemnym i beda mialy osobna brame - wiec dodatkowe 26m2 i jakis rower bedzie awaryjnie gdzie podwiesci ) planujemy wszystkie sezonowe / rzadzej uzywane pindle tam trzymac. Mam troche obawy co do tej podlogowki - nigdy nie mialem ... czy zastosowac ja jedynie do przedpokoju i aneksu, czy po calosci (planowalismy panele, lub cos w tym stylu wiec chyba odpada ... czy nie ...?)domanik - mogla bys napisac pare slow wiecej o ogrzewaniu i jakie drewno masz na podlodze? Jak sie Wam to sprawdzaDzieki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 podłogówka może być pod drewnem (najlepszy to parkiet przemysłowy i tzw. deska barliniecka) i pod panelami (powinny mieć oznaczenie).Ułatwi ci aranżację wnętrz (brak kaloryferów). Tematów o ogrzewaniu podłogowym pod panelami i pod drewnem na forum jest multum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny1999 14.01.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 dzieki - juz biore sie za czytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts