Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oferty-online.com Płońsk opinia

mnowak355

Recommended Posts

Sąd w Legnicy wyznaczył termin sprawy na koniec czerwca. Więc teraz już bliżej niż dalej. 6 tygodni. Chyba, że nikt z przedstawicieli expolu nie pojawi się na sprawie. Tak właśnie było na jednej sprawie, która już się odbyła (miała się odbyć) w Płońsku. Sprawa została odroczona chyba na koniec maja z powodu, że nikt z expolu się nie pojawił. Edytowane przez aron1982

• Odpowiedzi 504
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak do Płońska nie dotarli to do Legnicy chyba tym bardziej ;)

Na mnie czeka przesyłka z sądu, ale dopiero jutro ją będę w stanie odebrać - dam znać jesli to w sprawie Expolu, bo czekam na jeszcze inna rozprawę z mojego powództwa.

list z sądu dotyczyl innej sprawy. Na Expol nadal czekam.

• 2 weeks później...
Dołączam do grupy osób w sprawie wystosowania zbiorowego oskarżenia Expol_Płońsk o nierzetelne działanie i naciąganie ludzi na kos!zty, które wyssane są z palca. Oni zamieszczają ogłoszenia na niszowych, nikomu nie znanych stronach moim zdaniem darmowych , a od nas żądają sowitej zapłaty wystawiając jakieś durne faktury i strasząc sądem. Na stronie Expol-Płońsk jest wiele informacji szkalujących te pseudo firmę, ale to im nie przeszkadza ciągnąć tej farsy dalej. Nie zamierzam im płacić ! Chętnie zjednoczę się z tymi, których tenproblem także dotyczy.

Dołączam do grupy osób w sprawie wystosowania zbiorowego oskarżenia Expol_Płońsk o nierzetelne działanie i naciąganie ludzi na kos!zty, które wyssane są z palca. Oni zamieszczają ogłoszenia na niszowych, nikomu nie znanych stronach moim zdaniem darmowych , a od nas żądają sowitej zapłaty wystawiając jakieś durne faktury i strasząc sądem. Na stronie Expol-Płońsk jest wiele informacji szkalujących te pseudo firmę, ale to im nie przeszkadza ciągnąć tej farsy dalej. Nie zamierzam im płacić ! Chętnie zjednoczę się z tymi, których tenproblem także dotyczy.

Niestety ja też właśnie dołączyłam do osób oszukanych przez Firmę Expol, po rozmowie telefonicznej z zapewnieniem że po 3 miesiącach bezpłatnej reklamy automatycznie ona wygasa ,bez konieczności składania wypowiedzenia, niestety tak się nie stało, bo dostałam rachunek do zapłaty za 490 zł., chyba jest logicznym że każdy z nas mając świadomość że 1 miesiąc reklamy w tej firmie - właściwie to złe określenie bo tak naprawdę to nie znalazłam mojego ogłoszenia nigdzie (za chwilkę sprawdzę jeszcze portale podane we wcześniejszych postach) - chyba obietnica reklamy będzie kosztowała 500 zł. nikt by nie zgodził się na tą ofertę. Nie wiem czy powinnam w jakiś sposób zareagować i pisać do nich pismo, czy też pozostawić to bez odpowiedzi, proszę o radę i pomoc

oddałam sprawę do rzecznika praw konsumentów i czekam i cisza a boją się zeby to nie była cisza przed burza

Chyba szukaliście pomocy już wszędzie, jak widać bezskutecznie!

Dobrze wiecie, że chyba nie macie z nimi szans, tylko boicie się do tego przyznać.

Chciaż będziecie mieli nauczkę na przyszłośc.

Zyczę owocnych spraw:)

Niestety ja też właśnie dołączyłam do osób oszukanych przez Firmę Expol, po rozmowie telefonicznej z zapewnieniem że po 3 miesiącach bezpłatnej reklamy automatycznie ona wygasa ,bez konieczności składania wypowiedzenia, niestety tak się nie stało, bo dostałam rachunek do zapłaty za 490 zł., chyba jest logicznym że każdy z nas mając świadomość że 1 miesiąc reklamy w tej firmie - właściwie to złe określenie bo tak naprawdę to nie znalazłam mojego ogłoszenia nigdzie (za chwilkę sprawdzę jeszcze portale podane we wcześniejszych postach) - chyba obietnica reklamy będzie kosztowała 500 zł. nikt by nie zgodził się na tą ofertę. Nie wiem czy powinnam w jakiś sposób zareagować i pisać do nich pismo, czy też pozostawić to bez odpowiedzi, proszę o radę i pomoc

A warunki umowy Pani przeczytała?

Nic się nie dzieje bez przyczyny...

uczciwa firma nie postępuje w ten sposób aby mydlić uszy człowiekowi słówkami o darmowej promocji , zmienia adresy i telefony a tak na marginesie to ja żadnej umowy z nimi nie podpisywałam ani nie zawierałam to jakaś ściema ten formularz

Oczywiście, że uczciwa firma tak nie postępuje tyle, że mamy do czynienia z firmą-oszustem. A co do ich działalności, że niby nie działają, to znalazłam ich nowe ogłoszenia na domy.pl ale już bez telefonów do właścicieli. Zastanawiam się, czy mogą tak postępować- nie są przecież pośrednikami, a portalem nieruchomościowym? Wprawdzie reklamują się jako Agencja Nieruchomości AleGratka ale jako biuro nieruchomości i pośrednicy powinni działać w oparciu o umowę pisemną podpisaną w siedzibie firmy- jest to wymóg ustawowy. Myślę, że kliknięcie regulaminu nie zastępuje takiej umowy. Nie wiem, cuda i dziwy się dzieją, a oszuści dalej uczciwych ludzi naciągają. Wydaje mi się, że teraz nie ujawniają numerów telefonów do właścicieli, gdyż ostatnio dużo osób wycofało się ze współpracy z nimi - chyba są już bardzo znani ze swojej super uczciwej działalności...A "pecia1" to wtyczka Expola? Takich tutaj nie zapraszamy i nie mamy przyjemności z nimi dyskutować.

Kiki2014 jak masz jakieś pytania napisz na mojego maila, jest na forum.

Pozdrawiam

nutka66

jakiej umowy? O czym ty do cholery mówisz, umowę zawierają dwie strony. Wy zawieracie wirtualne umowy , które nic nie znaczą i nie są zobowiązujące. Ciekawa jestem, kiedy dobiorą się wam do d..... Podobno ktoś z oszukanych przez was ludzi jedzie jutro do Płońska aby osobiście ,, porozmawiać'' z tym cwaniakiem. Może być zabawnie :bye:

owszem moja pani tylko nie rozumiem po co pani zabiera głos na tym forum skoro pani ta sprawa nie dotyczy

Głos zabieram, bo mam taki kaprys i byle kto mi tego nie zabroni. Jeżeli nie podoba Ci się droga Pani co tu pisze, to po prostu nie czytaj- to po pierwsze.

Po drugie - zastanawiam się, ze czytanie to raczej nie jest chyba Twoja mocną stroną? Bo warunków umowy nie doczytałas:bash:

PRZYKRO!

jakiej umowy? O czym ty do cholery mówisz, umowę zawierają dwie strony. Wy zawieracie wirtualne umowy , które nic nie znaczą i nie są zobowiązujące. Ciekawa jestem, kiedy dobiorą się wam do d..... Podobno ktoś z oszukanych przez was ludzi jedzie jutro do Płońska aby osobiście ,, porozmawiać'' z tym cwaniakiem. Może być zabawnie :bye:

Wy? Wam? Bez komentarza, mało wiesz, więc się nie wypowiadaj. Nie wiem czy zauwazyłaś, ale występuje jako JA! A wiwesz co to znaczy "JA"?

Liczba pojedyncza. Takie rzeczy to szkoła podstawowa, ale nie ma się co dziwić wszystko wietrzeje z głowy, więc szacun.

Być może będzie zabownie... Nie chcesz się zabrać z tym Panem? Będziesz na bieżąco i na zywo zoabczysz te ubaw.

uczciwa firma nie postępuje w ten sposób aby mydlić uszy człowiekowi słówkami o darmowej promocji , zmienia adresy i telefony a tak na marginesie to ja żadnej umowy z nimi nie podpisywałam ani nie zawierałam to jakaś ściema ten formularz

ściema...Jak dawali za fre to nie wydawało wam się, że to ściema? Mądry Polak po szkodzie.

Rozumiem, ze firma było uczciwa dopóki nie przesłała druczka do opłacenia? I wtedy pojawił się problem?:) ŻAL ŻAL ŻAL

[moderowano]

Edytowane przez Elfir

rozumiem opłata tak jak w innych SZANUJĄCYCH się portalach ok 20 czy 30 zł a nie cenę jaką wystawił EXPOL 500 zł za umieszczenie reklamy na jakichś beznadziejnych portalach .

Nie zwracajcie uwagi na wpisy od pecia1 bo to wtyczka Expolu chce odwrócić uwagę od problemu Expolu i nawrzucać spamu :spam:

Sprawdziłam dzisiaj strony, na których expol zamieszczał ogłoszenia, no cóż większość to tzw. bezpłatne ogłoszenia drobne, w pozostałych cennik dla biur nieruchomości bardzo korzystny , a chyba expol nie jest biurem nieruchomości, czy może już jest ;). Poza tym oni zamieszczając ogłoszenie nawet nie zadbali o to aby go aktualizować, w chwili, gdy sprzedający obniżył drastycznie cenę swojej nieruchomości a oni tego nie zrobili i zamieszczali ogłoszenie z ceną pierwotną działali na szkodę klienta. Ogólnie, to jest jedna wielka żenada ten cały expol przez małe ,,e''. Ktoś sobie wydumał, że będzie zarabiał grubą kasę na oszukiwaniu ludzi, z pewnością przez długi czas im się to udawało ale chyba czas się zwijać. Proponuję nie zwracać uwagi na pecia1, bo któż to jest, wirtualny nikt. Gdyby musiała stanąć z kimś twarzą w twarz i powiedzieć, że to właśnie ona stoi za tymi oszustwami.........no tak, ale ktoś normalny nie bawi się w oszustwa.

rozumiem opłata tak jak w innych SZANUJĄCYCH się portalach ok 20 czy 30 zł a nie cenę jaką wystawił EXPOL 500 zł za umieszczenie reklamy na jakichś beznadziejnych portalach .

Nie zwracajcie uwagi na wpisy od pecia1 bo to wtyczka Expolu chce odwrócić uwagę od problemu Expolu i nawrzucać spamu :spam:

Jezeli 20 czy 30zł to dla Ciebie sprawa groszowa to po co nie zapłacilaś tylko połaszczyłaś się na darmoszkę? Więc chyba SZANUJĄCĄ się osobą nie jesteś bo nie zapłaciłaś tylko wzięłaś co Ci podsuneli za darmo:)