monikazhr 01.07.2013 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Może i na razie nie mam się czym chwalić, ale dla potomności wstawiam fotki domu z końca czerwca: widok z korytarza (na pierwszym planie nasz ciekawski kocur) widok na pokój synusia, który będzie pomniejszony troszeczkę korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 01.07.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Widok na naszą działkę widok z ulicy widok na naszą sypialnię a tu jest powód, dla którego nie chcę piwnicy i ją zawalamy WODA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 05.07.2013 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Chore zatoki inwestorki i deszcz zwolniły nasze tempo na budowie, ale od przyszłego tygodnia znów będę czyścić cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 16.07.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Był odpoczynek, to teraz ostro do pracy się bierzemy Inwestorzy musieli odpocząć i w tym celu uprawiali leżing, plażing, smażing, drinking i nicnierobing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 23.07.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Nie to że się obijamy Strop zamówiony? Zamówiony Oczywiście u lokalnego producenta pana Sz. Cena 6600 zł z pustakami szalunkowymi i transportem. Komin wycenili mi na 2300 zł i też się chyba na niego zdecydujemy. Oooo i nasz majster dzwonił, że chyba wpadnie do nas w sierpniu, bo prace dzięki dość ładnej pogodzie idą zgodnie z planem Edytowane 23 Lipca 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 07.08.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Czyszczenie cegły trwa - odcinek 1320 - niczym Moda na sukces - nigdy się nie skończy chyba. Teściowa przystąpiła ze mną do boju, teraz ma urlop, więc szoruje i muszę przyznać, że idzie jej super. Możliwe, że już niedługo będzie koniec tej telenoweli ceglanej A dziś mąż i teść pojechali po stemple do lasu Robi się gorąco Wczoraj podjęliśmy też pierwszą próbę zarwania posadzki starej, ale jednak 50 lat temu budowli solidnie i bez młota pneumo nie pójdzie, więc dziś taki oto sprzęt wypożyczyliśmy od znajomego i będzie demolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 08.08.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 A oto dowody naszej pracowitości stemple cegła wyczyszczona dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 19.08.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ciężko pracujemy, ale ciągle wydaje mi się, że stoimy w miejscu. Jakichkolwiek spektakularnych zmian pewnie dokona dopiero murarz, bo inaczej to dom wygląda ciągle tak samo Ale oto dowody pracowitości: zawalone podłogi nad piwnicą No i przyjechał w środę (14.08.) komin, ale w czasie transportu się uszkodził. Czekamy na wymianę I jest też strop Tu oczywiście bez zarzutu i jeszcze źle zrozumiałam cenę i jesteśmy o 540 zł do przodu, bo wyszło za strop 6060 zł, a nie 6600 jak zrozumiałam Dziękuję za uwagę, na dzień dzisiejszy to wszystko. Teraz czekam na pana majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 21.08.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wczoraj przyjechała wywrotka piachu, oczywiście radość dziecka nie zna granic A my znów jesteśmy biedniejsi o 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 27.08.2013 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Mamy kanalizę - tzn. na razie rury są rozprowadzone, ale chociaż coś się dzieje. Pan murarz przyjedzie za dwa tygodnie, czyli coś koło 9 września I jesteśmy 450 zł lżejsi Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 12.09.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Majster miał poślizg, ale jutro - w naszą 5. rocznicę ślubu dostanę świetny prezent - bo przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 13.09.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Pierwszy dzień majstra na budowie minął owocnie - wykop pod fundament tarasu zrobiony, fundamenty pod ścianki działowe łazienki kotłowni i skrytki zrobione oraz wykop pod ściankę działową między salonem a sypialnią małego też gotowa. No i muszę Wam przyznać, że wprowadziłam kilka zmian w oknach i muszę to przedyskutować z naszym projektantem i kierownikiem... Ale o tym później...Jutro też przyjedzie majster i może on coś jeszcze doradzi, bo jak dziś wróciłam z pracy, to go już nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 14.09.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Jak na razie rosną tylko koszty Ale może za jakiś czas, będzie już co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 16.09.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Na dzień dzisiejszy prace wyglądają tak: Fundament pod taras zakończony, teraz chłopaki zalewają go. Wszystko powoli idzie do przodu, a to już cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 17.09.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Podjęłam decyzję co będziemy kłaść na tarasie - kostkę, bo jeśli założę płytki, a jest tam również opcja ze schodami, to z uporem maniaka będę latać ze szmatą... A tak kostkę zamiotę i po problemie, chyba się nie mylę co??? I znajomy ze składu budowlanego pokazał mi takie cudo: Sam ma to w swoim domu i jest jeszcze opcja jaśniejszej szarości. No cena na mój taras 21 m2, to około 1500 zł... No ale to na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 18.09.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Pogoda w kratkę, więc i murarze przyjeżdżają tylko jak nie pada... Ale i tak nie ma co narzekać, robią dość sprawnie. Tylko dzięki Bogu, że mam pracę, taką jaką mam i mogę odbierać milion telefonów mojego męża z pytaniami o najdrobniejsze szczegóły. Nawet dzwonił do mnie, jakie stopnie mają być (mimo że w planie jest to wyrysowane, ale co tam pewnie żona wie lepiej). To tak jak w tym kawale: - Stary dlaczego wyrzucasz te encyklopedie? Przecież są jak nowe... - a bo ożeniłem się wczoraj... - No a co ma do tego encyklopedia? - no nie wiesz? Przecież żona zawsze wie wszystko najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 19.09.2013 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jejka jak robi się pięknie u nas, wiem, że jeszcze dużo przed nami, ale wiecie jaki mam duży taras? OGROMNY Fundament pod komin i ścianki działowe od łazienki, kotłowni i skrytki A tak wygląda taras i wycinanie okna tarasowego z naszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 19.09.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Zamówiła nadproża L-19 - 2 x 1,5 m, 3 x 2,7 m, 5 x 1,2 m i 6 x 2,1 m. Cena 750 zł - oczywiście w lokalnej betoniarni WMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 23.09.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Weekend mieliśmy rozrywkowy, więc dziś trzeba nadrobić. Czyszczenie cegły trwa... Specjalnie na tą okazję nawet moja siostra wzięła sobie urlop i razem przystąpimy do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 24.09.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Dziś kupiliśmy nadbitkę boazeryjną 18 mm w 4 metrowych listwach i teraz zastanawiam się czym ją pomalować. Kupiłam na próbę Jedynkę w kolorze heban i Vidaron w kolorze heban brazylijski . I muszę przyznać, że Vidaron jest rzadszy i co o dziwo jest podobno plusem, bo wtedy wnika głębiej w deskę, tzn. deska wpija ten preparat i jest trwalszy. Jedynka jest dość gęsta w porównaniu tych dwóch preparatów, ale nadaje się się do malowania np jako druga warstwa po Drewnochronie lub Vidaronu Mi jednak bardziej przypadł do gusty kolor brazylijskiego hebanu I nie tylko mi, bo komisja w składzie: moja siostra, babcia męża, mąż i teść również wytypowali ten co ja Jutro będą fotki Edytowane 25 Września 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts