Arnika 03.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nooo to dobre wiadomości..A już martwiłam się, że pół roku przyjdzie czekać... Super, że ich wybrałaś.. i leć do Kwitko z flaszką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.02.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 no to się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Pijaństwo znaczy się Zobacz. Kwitko parapetówę szykuje,... flaszka ma być... Oby na trzeźwo spojrzała Monika jak zaczną budowę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 04.02.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 8 Lutego 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czyli spych się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 06.02.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kwitko mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.02.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No to calkiem niezłe wieści:)... a murarz jak dobry to warto poczekać, na razie macie gdzie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 06.02.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Plan jest taki, na razie czekamy na geodetę i projekt. Później czekamy na naszego murarza, a i tak mamy 3 lata po wydaniu PnB, żeby ruszyć z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.02.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Oczywiście że się nie obrażę. Taki daszek nad tarasem jest naprawdę super, fajnie latem, w burze posiedzieć pod takim suchym dachem Czyli na parterze będą 3 sypialnie i salon?A na poddaszu też coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 07.02.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja jestem ciekawa Twojego pomysłu na zagospodarowanie przestrzeni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 08.02.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Z tych dwóch szkiców z pewnością wybrałabym ten z wiatrołapem, co więcej powalczyłabym o jego wielkość aby w wiatrołapie zmieściła sie mała garderoba (szafa) na kurtki, płaszcze i buty.. Jeśli chodzi o pozostały układ pomieszczeń to za mało wiem... tzn nie wiem gdzie są ściany nośne, okna, z której strony jest ulica a z której podwórko.... którą scianę można przesunąć a która jest nietykalna.... ale z własnego doświadczenia polecam wygospodarowanie pomieszczenia pralnio-suszarnio-prasowalnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 08.02.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jeszcze jedno pytanie:) co ze schodami na górę? zostają czy może kiedyś jakieś inne? jeśli zostają to gdzie one są na tym planie? bo jakoś moja wyobraźnia szwankuje dzisiaj:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 08.02.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Co się dzieje z dziennikiem ? Dlaczego nie widać wpisów ? Bardzo podoba mi się układ pomieszczeń, dom który chcę wybudować wygląda bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 08.02.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dziewczynki dziękuję za wszystkie dobre rady, ale po przemyśleniu wszystkiego chcę zrezygnować z prowadzenia dziennika budowy, przynajmniej na razie. Bo i tak nic nie będzie się tu działo. Projekt chyba zostanie ten z wiatrołapem, ogładzony jedynie przez projektanta. Pozdrawiam PS ja i tak będę Wasze poczynania śledzić Poprosiłam już admina o usunięcie konta, mam nadzieję, ze mnie szybko wysłucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.02.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Też chciałam o to zapytać.. czytałam na bieżąco.. a tu nagle wszystko w kropeczkach.. edit..Monika szkoda, ze nie będzie dziennika, ani pogaduch.. pozostaje tylko pogodzić się z Twoją decyzją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.04.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jesteś I dziennik jest Gratuluje pozwolenia! Poszło błyskawicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Gratuluję pozwolenia Rozumiem, ze dziennik jest dziennikiem i jest dla Ciebie, a komentarze na pogaduchy... I dobra jest ta pogoda.. zanim się obejrzysz to już wiosna będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 05.04.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Tutaj możemy sobie gadać o czym chcemy Kwitko ja to Tobie na prawdę wiszę flaszkę, bo tak szybko poszło, że hej. W poniedziałek Wam zeskanuję wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.04.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 10 tyś to chyba jednak drogo ale to pojęcie wzgledne.... ja 3 lata temu za rozbiórkę starego dachu + stropu, wyburzenie 2 ścianek a potem postawienie 2 nowych na parterze (cegła) , zrobienie nowego stropu terriva, ścianek kolankowych, szczytowych i działowych na poddaszu z suporeksu oraz kompletnego dachu i otynkowania salonu 34m2 zapłaciłam 45 tyś (wszystko robiła 1 firma) ale 2 lata temu gdy remontowaliśmy garaz i trzeba było przebudować 1 ścianę zewnętrzna(tam gdzie wjazdy), zrobić wieniec i potem pomurować ścianki szczytowe to ekipa współpracująca z moimi dekarzami (którzy za rozbiórkę starego dachu i zrobienie nowego razem z więźbą wzięli 20 tyś)... zarządała 11 tyś a ekipa polecona przez kolezankę zrobiła to samo za 3,5 tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 12.04.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Mnie się też wydaje drogo... Tam jest do zburzenia jedna ściana (co zrobi mój mąż), dach sami rozbierzemy. Zakres obowiązków to: postawienie czterech małych (ok. 3 m) ścianek działowych, zamurowanie 4 dziur po oknach lub drzwiach. Noooo i podmurówka pod strop i dach oraz szczytów, wzmocnienie fundamentów (kopaniem zajął by się mąż, majster ma tylko zalać po swojemu) i mam nadzieję, że wliczył w to taras... Chyba muszę zapytać gdzie indziej. Mój wuja zapłacił za rozbudowę starego domu (prawie 3xwiększy) z dachem 23 tys zł. A tam było wg mnie laika 200% więcej pracy... Wiec te 10 tys. zł to kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts