Kwitko 13.04.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Mi bardziej niż ta cena przeszkadzałby termin. Rok to strasznie dłuuugo. Murarza niestety żadnego polecić nie mogę bo nie znam Ale najlepiej zrobisz jak popytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.05.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 w komentarzach cisza... az dziwne wielkopolska mnie przyciagnela. w kwestii tartaku to mozliwe ze nasz cieslotartacznik P. Bogumil bylby zainteresowany dostawa. Wprawdzie ich tartak jest w Krzywinie (kolo Leszna) ale dostawy do Poznania maja na porzadku dziennym, wiec moze ido Was by mogli podwiezc. Namiar znajdziesz u nas w dzienniku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 grafit i brązowy????? czy się gryzie? hmmm.... widziałam wiele domów z grafitową dachówką i naturalną drewnianą podbitką... więc chyba takie połączenie jest możliwe i to kwestia indywidualnych upodobań (gustu) a nad tym się nie dyskutuje;).... poza tym należałoby bardziej sprecyzować jaki odcień brązu i dlaczego bierzesz pod uwagę brązowe okna???? czy to kwestia "podobają mi się" czy może raczej "są bardziej praktyczne niż białe" i co jest dla Ciebie ważniejsze... dach czy okna..... a może okna też grafitowe i do tego jakaś kontrastowa elewacja????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 10.06.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 gopax właśnie widziałam dom z grafitowym dachem i grafitowymi oknami oraz ciemnymi obramkami okna. A elewacja była biała, więc pięknie to odbija. Ale jak dla mnie takie ciemne grafitowe okna, to już trochę za ciemne... Bardzo podoba mi się grafitowy dach, ale też brązowe okna u nas przy piekarni i bliskim składzie węgla okna brązowe są praktyczniejsze, I co tu zrobić? Nie wiem... Dziś zdecydowaliśmy, żeby nie brać żadnych kredytów (przynajmniej w tym roku) i dlatego będzie tylko deskowanie i papa do wiosny. Mam jeszcze czas nad tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.06.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ja przez pewien czas (dawno temu tzn przed decyzją o kapitalnym remoncie) też chorowałam na grafitowy dach... mieliśmy wymienione już okna (wtedy białe) a w planach był grafitowy dach i elewacja w kolorze ciemnej palonej cegły z jasnymi obwódkami koło okien... ale przy ulicy białe okna po 3 latach były tylko z nazwy mimo że myłam je średnio co 2-3 tygodnie i dlatego gdy okazało się, że robimy totalna demolkę, to pierwszą poważną decyzją dotyczącą wykończenia zewnętrznego były okna "złoty dąb" a reszta dobierana do okien... Natomiast nasi znajomi, mają grafitowy dach, własnie z drewnianą podbitką do tego grafitowe okna i drzwi zewnetrzne, ale elewacja jest w takim nietypowym kolorze tzn. niby szara ale w odcieniu niebieskiego i wokól okien oraz drzwi są jasne obramowania... też całkiem nieźle to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 11.06.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A mogłabym prosić Cię o fotkę domu znajomych z ukrycia? Chodzi mi tylko o jedną ścianę w kolorze z oknem, żeby zobaczyć jak to wygląda.... Mnie marzy się szara elewacja, bo wokoło same brązowe u nas, chciałabym żeby nasz domek się wyróżniał. Do elewacji nam daleko, ale do wyboru dachu i okien już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.06.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nasi znajomi mieszkają w innej miejscowości (ok 60 km od nas), wiec w tej chwili zrobienie zdjecia byłoby problemem ale może we wakacje bedzie okazja ... oni też chcieli aby ich dom był inny niz wszystkie... tu jest domek trochę inny ale kolorystyka zbliżona, tzn. nasi znajomi mają kolor ciut ciemniejszy od tego i podbitkę drewnianą a nie białą... http://static.urzadzone.pl/articles/12693f_urzadzone-zdjecia_1_jpg_513eef0a7b5e2_main.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 12.06.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Oooo taki mi się marzy efekt końcowy I te okna zaczynają mnie przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.06.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 A teraz problem natury kobiecej, muszę wybrać kolor dachu i nie wiem na jaką dachówkę się zdecydować. Jak tak pójdzie dalej, to zostawimy deskowanie i papę, bo mam ogromny dylemat między dachem grafitowym (wtedy koniecznie białe okna i szara elewacja) lub dachem brązowym (wtedy okna brązowe i elewacja w cieplejszych barwach). No bo ja sobie ubzdurałam, że podobający mi się dach grafitowy gryzie się z brązowymi oknami Czy uważacie, że jestem pomylona Tak właśnie uważam:yes: Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 25.06.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 agalind ale uważasz, że jestem pomylona, czy, że nie pasują brązowe okna do grafitowego dachu Nieee no po przeczytaniu Twojego dziennika od deski do deski, zmieniłam zdanie i uważam, że pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Myslę, że jesteś pomylona tak czy siak A tak serio, to brązowe okna naprawdę pasują do biało-szarej elewacji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 26.06.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 agalind dziękuję za obiektywną ocenę stanu mojej psychiki No serio, zawsze miałam jakieś przekonanie, ze szary gryzie się z brązem, ale oglądając Twój domek, zmieniam zdanie. W przyszłości na pewno poproszę Cię o napisanie mi jaki kolor macie ram okien i odcienie RAL na budynku A tak serio, pięknie masz dopracowany domek I jestem ciekawa kwoty jaką zapłaciliście za kostkę i tynkowanie? Jeśli to nie jest tajemnica razem z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.06.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Moniko demolka na całego! Najważniejsze że już coś się dzieję. A dzisiaj byłam w Twojej Wsi i nie pomyślałam żeby poszukać zdemolowanego domu Następnym razem jak pojadę to będę szukać nowego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 27.06.2013 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Kwitko to niewybaczalne, żeby mnie nie odwiedzić Teraz możesz szukać domu bez dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.06.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Witam! Pomocnik pierwsza klasa co do wątpliwości to zawsze są...my też zaczynaliśmy bez kredytu, potem był wzięty i cieszę się że tak mało biorąc pod uwagę koszt całej budowy. Marzenia trzeba spełniać życzę wytrwałości w tej całej demolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.07.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witam, ja tez z tych co maja antracyt na dachu, w oknach i drzwiach i nie uwazam ze to glupie polaczenie Bede kibicowala i mocno kciuki trzymala &&&&& pomocnik pierwsza klasa... moge przygarnac go do siebie? pasuje dla mojej mlodszej corki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 01.07.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kurde mój syn od urodzenia zajęty już przez naszą sąsiadkę Basię. Razem chodzą do przedszkola i są nierozłączni od kiedy zaczęli siedzieć Ale ja tam nie mam nic przeciwko wielu synowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.07.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 synowa? eee ja szukam kompana dla corci, ktora podobnie jak twoj synek uwielbia pomagac... hmm dziewczynka ale zachowanie choopaczyska ma tu ugryzie, tam kopnie, szczypnie...achh tylko kochac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 01.07.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 aha - to by pasowali do siebie, bo mój synek to znów ma bardzo łagodne usposobienie - ma 3 lata, ale zachowanie jak duży chłopak. Jest bardzo roztropny jak na swój wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 07.07.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 To ja do ekipy dorzucę Wam jeszcze naszą czterolatkę I jak mogę swoje skromne zdanie tu przedstawić, to dach jak najbardziej grafitowy, a okna nigdy białe. Mam doświadczenie z tymi w bloku i dziękuję. Powodzenia monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts