domanki 12.01.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Wiedziałam, że prędzej czy później będę potrzebowała życiowych rad Problem - salonokuchnia Plan: cała podłoga - parkiet przemysłowy dąb- i tam gdzie meble kuchenne i tam gdzie mebli brak Realizacja: dziś okazało się, że jest zdecydowanie za mokro, żeby w najbliższym czasie położyć drewno. A wiadomo- podłoga mi blokuje wstawienie mebli kuchennych, które za 2 tygodnie będą. Najpierw po sprawdzeniu wilgotności miałam chęć gryźć tynk i wyć do księżyca, ale po chwili zaczęłam - jak zwykle- szukać wyjścia z sytuacji. Poczekać na położenie drewna do jedno, ale od położenia, do zaolejowania mijają 2 tygodnie, a to już przegięcie w kontekście czekania na meble kuchenne. Styl mieszkania- wolno-skandynawsko-wyluzowany Ale generalnie biel i dewno. Salonokuchnia miała być - meble białe - kuchnia lakier błysk, blat dąb, biblioteka - biały Billy. Sofę mam by ikea, chciałam kupić jej białe pokrycie i już. Na korytarzu jest gres szaro-betonowy i taki sam w łazience. I teraz - pomyślałam czy by jednak pod aneksem nie zrobić tego gresu, to by rozwiązało problem czekania z meblami kuchennymi, problematyczne zostałyby tylko szafy w sypialniach, ale z tym się nie pali. Ale wprowadziłoby dodatkowy kolor w pomieszczeniu, którego początkowo tam za bardzo nie widziałam. I znów ALE mogłabym wtedy kupić szare obicie sofy, które jest o niebo bardziej praktyczne zwłaszcza przy pięciolatce i ubłoconym psie. Ale wtedy wnętrze nie było tak drewniano-białe Ale za to pasek gresu pod meblami kuchennymi zapobiegłby totalnemu uświnieniu drewna, co stało by się przy moim użytkowaniu dość szybko.... Jest jeszcze jedna opcja - ułożyć gres tylko pod meblami, tak, żeby nie wychodził spod cokołu. Ale nie wiem czemu jakoś mnie to nie przekonuje... Ostatecznie mogłabym poczekać te 1,5 miesiąca, chociaż powinnam z teraźniejszego mieszkania się wyprowadzić i jak najszybciej je wynająć, ale jednak z dzieckiem 'na betonach' mieszkać nie chcę... Jeszcze dodam, że samo pomieszczenie jest prawie kwadratowe, przez co aneks nie jest nijak szczególnie wydzielony, nie ma typowej wnęki czy czegoś w tym stylu. I co Wy na to? M? A może macie gdzieś jakieś inspiracje zdjęciowe nawiązujące do tego o czym piszę? dzięki Edytowane 13 Stycznia 2013 przez domanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 13.01.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) i ii? nie żebym chciała być szczególnie upierdliwa, po prostu biję się z myślami Edytowane 13 Stycznia 2013 przez domanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 a bez tych płytek nie możesz sobie kupić sofy z szarym obiciem? Tutaj szara sofa, biała kuchnia i całośc w drewnie:http://hepok.com/wp-content/uploads/2012/08/Scandinavian-Modern-Kitchen-Design-Ideas.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 13.01.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 a z tym gresem to sie nie zrobi róznica wysokości na styku z drewnem ? Może się zrobi - to problem byłby rozwiązany Ja bym poczekała . Może jakąś tanio-budowlaną wykładzinę rzucić w tzw międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 14.01.2013 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Sofę szarą i tak i tak mogę )) wiem wiem wysokość jest ok, tj głowa kafelkarza w tym. Elfir - przepięknie tam... Poczekać mogę, problem z meblami kuchennymi, teoretycznie za tydzień będą do montażu. Mam obawy co do mojego użytkowania kuchni- jestem chodzącym chaosem i obawiam się o olej wylany na drewno i tak dalej... Chociaż chyba sama rozwiałam swoje wątpliwości. Gres w pokoju po prostu mnie się nie podoba... http://imageshack.us/a/img20/8784/scandinaviankitchendesi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts