redmonster 13.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Zdecydowalismy sie na zakup niewielkiego mieszkanka. Mieszkanie nie jest nowe, ale chcialabym przeprowadzic gruntowny remont zeby jak nowe wygladalo. Plusy - 3 pokoje na 57 m, minusy - malo to wszystko ukladne, a lazienka i kuchnia dla skrzatow, nie dla ludzi I tu pojawia sie prośba o pomoc do bardziej doswiadczonych niz ja : ) Czy macie pomysl jak: - Zmiescic chocby mini szafę w przedpokoju żeby można było plaszcze i buty pochowac -zmiescic zmywarki w mini kuchni a pralkę w lazience (lazienka jest mikro, dlatego w lazience zdecydowanie kabina nie wanna) Ponizej plan: na czerwono zaznaczona ściana nośna, wiec raczej nie do ruszenia, na zielono zas szafa wnekowa, ktorą tez raczej szkoda wyburzac. Reszte zakladam, ze mogę „zaorac” - np zmienic wejscie do lazienki http://images45.fotosik.pl/1682/f269b2caa03c762c.jpg Zalezy mi na: - zachowaniu 3 odrebnych pokoi, ale może być pokoj dzienny z aneksem -idealnie żeby pokoj dzienny to był pokoj 2, nie musze miec takiej duzej sypialni Dziekuje Wszystkim za sugestie i zycze głowy pełnej pomysłów w Nowym Roku Edytowane 13 Stycznia 2013 przez redmonster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 14.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Załączam przerobiony plan mieszkania, nie wiem tylko czy jest możliwość podłączyć się pod pion sąsiada żeby można było ustawić kuchnię w pom.2 na ile dobrze zrozumiałam, z prawej strony jest mieszkanie i widać pion chyba że się mylę. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez lelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Myślałam dokładnie o tym samym Przewiduje trudności w tym, że pion kanalizacyjny łazienkowy ma większą przepustowość niż kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 14.01.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 albo zostawić kuchnię i łazienkę w swoich miejscach i trochę ze ściankami pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu1988 14.01.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 lelik super pomysl i projekt. Jakrowniez blog. Zazdroszcze talentu . Mialabys moze chwile zeby zerknac na moj wate? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211047-Prosze-pomozcie-aranzacja-pierwszego-mieszkania-kuchnia-i-lazienka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redmonster 14.01.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pierwsze co mi sie nasuwa na jezyk to " O jaaaaaaa". Lelik, bardzo dziekuje. Zakochalam sie w wersji 1 - lazienka z oknem , ale obawiam sie, ze faktycznie moze byc problem z zamiana pionow kuchennych na lazienkowe. Drugi projekt tez super, ale tez jest "ale" => nie dam rady skrocic/ przebudowac tej szafy wnekowej. Macie pomysly jak: - zrobic sypialnie mimo wszystko w pokoju z szafa i nie skracac szafy - nadal zachowac te kryteria o ktorych pisalam wczesniejm czyli pralka w lazience, zmywarka w kuchni, szafa chociaz mala w przedpokoju? z gory dziekuje za sugestie, dodajecie mi wiary, ze mozna z tego mieszkania cos fajnego wyciagniac m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 15.01.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) może taki układ jest niewykonalny, nie wiem na ile ta ściana nośna jest nie do ruszenia Edytowane 15 Stycznia 2013 przez lelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts