chcialbympompe 20.01.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Czy ktoś zna firmę GHS z Rudy Śląskiej? Jakieś wrażenia z montażu pompy? Jakość, terminowość, ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cos zmieniasz? Sorry za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.01.2013 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cos zmieniasz? Sorry za OT. Nie. Mój brat jest w trakcie budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 20.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 jeśli mnie pamięć nie myli to "rosomak4x4"kupował w firmie GHS (ale głowy nie dam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 21.01.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) jeśli mnie pamięć nie myli to "rosomak4x4"kupował w firmie GHS (ale głowy nie dam) Kamyk68 bądz spokojny o swoją głowe no i rosomakx4 ale niech będzie dla Ciebie 4x4 Miałem przyjemność z GHSem i prawde mówiąc zastanawiam się czy właściciel nie jest hobbystą, no ale może mnie lubi Firma na początku niepozorna ale porządna W każdym razie z PC wszystko gra, wszystko co wcześniej ustalone urzeczywistnione w realu, a po montażu duże wsparcie właściciela Po całej budowie jest to jedna z dwóch firm których bym nie zamienił a każdy kto buduje pewnie wie co to znaczy Edytowane 21 Stycznia 2013 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.01.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 A jaki masz typ pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 21.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 "grunt" ma:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 21.01.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Tak gruntową Dimplexa z odwiertami , o powietrznych nie mają dobrego zdania, takie odniosłem wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.01.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 o powietrznych nie mają dobrego zdania, takie odniosłem wrażenie Nie chodzi o powietrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 21.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie chodzi o powietrzną. Nie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poluks 21.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Rosomakx4 napisz proszę do jakiego domu kupowałeś tę pompę z firmy ghs, ja właśnie w zeszłym roku znalazłem ghs i przyznam , że gość ceny ma atrakcyjne, ale przed montażem wolałbym poznać opinię kogoś kto już użytkuję pompę.Jeśli Twoją pompa już grzeje to napisz jaka powierzchnia, jakie ocieplenie, dzięki radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 21.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Także się z nimi kontaktowałem, bo mam niedaleko. Napisali mi też, że P-W nie polecają. Oferty, które otrzymałem można uznać za niezłe, choć jedna z pomp to jakaś dziwna jest, bo nie umiem jej wygooglać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam34 21.01.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ja też mam pompe z GHS IVT z odwiertami i generalnie bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 21.01.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Rosomakx4 napisz proszę do jakiego domu kupowałeś tę pompę z firmy ghs, Gdzieś w wątku o Dimplexach pisał o tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 21.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 mam Dimplexa Si 11 TE + 210 m odwiertów O domie - standardowe zapotrzebowanie na ciepło 14kW - ale domek jest cieplejszy Dom wybudowany z Ytonga pp2/04 24 cm grubości ,ściany wewnętrzne z silki ocieplony z zewnątrz 20 cm styro swisspor lambda 0,31 , okna 0,8 montowane w warstwie ocieplenia, podłoga 20 cm styro, okna dachowe fakro UTT06 lambda 0,8 dach 23 cm pianki Icyene Pompa głównie chodzi w taniej taryfie, a do szczęścia brakuje mi modelu 14te i wtedy miałbym głównie tanią taryfe (oczywiście zwiększając DZ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poluks 21.01.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, ja też mam podobne parametry jeśli chodzi o budynek bo pow ok. 200m2, porotherm dryfix 25 , na zewnątrz będzie 22 cm styropianu, na posadzce 20, w dachu 40 cm wełny, okna też 0,8 nie montowane w warstwie ocieplenia ale z taśmami illbrucka, tylko połaciowe 1,1, i zastanawia mnie jaki koszt ogrzewania wyjdzie przy zastosowaniu pompy ciepła IVT.Napisz proszę jakie koszty ponosisz za prąd miesięcznie, oraz dlaczego zdecydowałeś się akurat na Dimplexa, dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.01.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 jedna z pomp to jakaś dziwna jest, bo nie umiem jej wygooglać Ta dziwna to chyba skośnooki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 21.01.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, ja też mam podobne parametry jeśli chodzi o budynek bo pow ok. 200m2, porotherm dryfix 25 , na zewnątrz będzie 22 cm styropianu, na posadzce 20, w dachu 40 cm wełny, okna też 0,8 nie montowane w warstwie ocieplenia ale z taśmami illbrucka, tylko połaciowe 1,1, i zastanawia mnie jaki koszt ogrzewania wyjdzie przy zastosowaniu pompy ciepła IVT. Napisz proszę jakie koszty ponosisz za prąd miesięcznie, oraz dlaczego zdecydowałeś się akurat na Dimplexa, dzięki Radek Kup lepiej dobre okna dachowe. Ja mam FTT U5 78x116 w 3 pokojach a w łazience to dedykowane do łazienek - wyraźnie chłodniej jest przy tych w łazience a z zewnątrz widać, że śnieg leży na tych "cieplejszych" a na tych łazienkowych szyby są niemal czyste, pozbawione śniegu - śnieg się topi na tych łazienkowych. Żałuję, że do łazienki nie wiąłem tych samych co do pokoi - mam rekuperator i nie wiem co to znaczy wilgoć w łazience więc spokojnie okno FTT U5 mogłem również założyć w łazience. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez rafikW FTT U5 a nie U6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 21.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jako, ze firma ze śląska to i piszący tu w wiekszości też. Powiedzcie mi czy nie ma problemow z odwiertami? U mnie w grę wchodzi jedynie odwiert, brak miejsca na poziome i zastanawiam się, czy nie bedzie problemow? na jakie glebokosci macie pojedynczy odwiert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakol 21.01.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Zapewne jest to "moja" sławna chinka,którą ofertowali mi z odwiertami za 20tys.zł jakieś 2 lata temu Arturo to nie ta chinka:) To jej młodsza siostra (robiona przez chińczyków dla innova - z Finlandii;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts