okobar 11.02.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Czy ktos ma zamontowana pompe ciepła Rotaberg? Kto to produkuje.? 10 sekund z google i wiadomo...słąba ta reklama.... to topik o GHS a nie o innych firmach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Młodawski 19.02.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 10 sekund z google i wiadomo...słąba ta reklama.... to topik o GHS a nie o innych firmach... Faktycznie jest troche informacji na necie ale mądrzejszy nie jestem. Szukam pompy ciepla powietrze -woda o mocy ok 12KW. Jaka jest lepsza monoblok czy split? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi64 22.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Tak mam zamontowana pompę RotabergEksploatuję ją już 2 sezon i niczym nie odbiega od Mitsubishizarówno w jednym jak i drugim obiekcie są to 16kW pompy.Głównie jeżeli chodzi o koszty eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi64 22.02.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Jestem użytkownikiem pomp ciepła powietrze - woda i wiele instalacji obejrzałem zanim zdecydowałem sie na montaż .Do momentu zamontowania tych pomp używałem piecy na zgazowanie drewna. W związku z brakiem czasu na podkładanie co 8 h drewna zmuszony zostałem do zamontowania innego rozwiązania. Wybrałem pompy ciepła powietrzne. Nawet gdy miałbym duży ogród nie zamontowałbym gruntowej ze względu na koszty i niższa temperature zasilania . Posiadam starą instalację i w wiekszości żeliwne grzejniki. Pompy pracują na wysokim parametrze a i tak koszty są porównywalne z piecem na zgazowanie drewna z ta różnicą że mnie nic nie obchodzi. Nastepnym krokie bedzie montaz fotowoltaki ale z akumulacją bez dotowania energetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 23.02.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 To nie jest temat o powietrznych ani Rotaberga pompach ciepła. Przenieście swoją dyskusję do właściwego temetu lub utwórzcie nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts