Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziewuszki zamierzam "podrasować" starą po-dziadkową walizę :)

jest z takiej sztywnej tektury czy coś w tym stylu... trochę pozdzieraną ma wierzchnią warstwę i prosi się o nowy look :)

możecie mi coś poradzić jak się do tego zabrać:confused:

czy wikol i serwetki papierowe da radę?

nie polecam klejenia serwetek na wikol - bez wprawy na bank się pomarszczą. Jeśli juz chcesz serwetkami obklejac to klej do decoupagu, a jeszcze lepiej - metoda klejenia na żelazko - jesli całe serwetki.

dzięki za odpowiedź :)

jakoś skłaniam się bardziej ku wikolowi - to jaki "papier" użyć?

może zerknij na zwory serwetek ryżowych np ? łatwiej się na pewno klei. Albo jeszcze prościej - papiery do scrapbookingu. Wiesz, jaki klimat chcesz uzyskać? może w ogóle pomaluj farbą, poprzecieraj czy podcieniuj i jakieś stemple dodaj?

chciałabym by była jednobarwna, ale nie gładko na jeden kolor - tylko taki efekt jakby zacieki, wybarwienia, cienie jakieś

wg mnie najlepiej uzyskac taki efekt farbami lub tuszami/mgiełkami - cieniując. Tylko dla laika to może nie byc takie proste - lepiej najpierw poćwiczyć na czymś innym

Zainspirowana tym zdjęciem, chciałabym zrobić zw skrzynek regał na książki. Zastanawiam się jak to zrobić - od pana z warzywniaka dowiedziałam się gdzie mogę kupić skrzynki, ale zastanawiam się jak jak je połączyć. Myślałam też o pomalowaniu ich farbą akrylową, ale boję się, że będzie odpryskiwać. Jak myślicie? z13444085Q.jpg

szocik - faktycznie odpowiadałam na temat sznurka. Sznurek bawełniany 5mm a najlepiej 6mm i szydełko nr 8 lub 9, druty też nr 8 lub 9. Ja robię na drutach nr 9 a na szydełku nr 8, tak jakoś mi pasuje. Wrzucam fotki pufy na drutach, którą wczoraj skończyłam. [ATTACH=CONFIG]176982[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]176983[/ATTACH]

Tro[ATTACH=CONFIG]176984[/ATTACH]Trochę widać materiał wewnętrzny, ale następna będzie bardziej dopracowana, już wiem jak przerabiać rzędy żeby było mniejsze kółko. Z włóczki łatwiej byłoby ściągnąć kółko ale grubość sznurka na to nie pozwala. Materiał wewnątrz jest takiego samego koloru jak sznurek, tylko zdjęcie przekłamało kolor.

A ja ciągle podziwiam wasze śliczności.

Witajcie czy ktokolwiek ma może schemacik jak zrobić to cudo?? może być priv