Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DIY czyli zrób to sam(a) we wnętrzach ...

mugatka

Recommended Posts

moje Drogie, przepraszam, że w tym wątku, ale wydaje mi się najbardziej odpowiedni... wynajmuje mieszkanie w którym właściciele zrobili bardzo dużo polek. chciałabym je jakoś zaaranżować bo dotychczas kurza się na nich niepotrzebne rzeczy. mam dwie drewniane skrzynki po winach i zero pomysłu na co je wykorzystać. pomóżcie, proszę. zalaczam fotke polek, te są w pokoju dziennym, mam jeszcze takie w kuchni ale akurat tam miałam co ustawić. będę niezmiernie wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam!

20130907_092224-1498738788.jpg

• Odpowiedzi 788
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lolku przepiękne te Twoje frywolitki! Ile zabiera Ci czasu zrobienie takiej serwetki?

Dzięki Dorka, niestety to bardzo czasochłonne dłubanie. Ja nie mam czasu na frywolitki w ciągu dnia więc raczej wieczorami.

Ta ma wielkość o 35 cm i to jest no takie dobre 2 tygodnie..... no i nie zawsze codziennie....

Warto było poświęcić te dwa tygodnie! Bardzo staranne i równiutkie! Ja osobiście jeszcze nigdy nie zrobiłam ani jednej, choć kilka łódeczek posiadam. Robisz również takie drobiazgi jak gwiazdki lub śnieżynki na choinkę? Te frywolitkowe mają bardzo dużo uroku,

Warto było poświęcić te dwa tygodnie! Bardzo staranne i równiutkie! Ja osobiście jeszcze nigdy nie zrobiłam ani jednej, choć kilka łódeczek posiadam. Robisz również takie drobiazgi jak gwiazdki lub śnieżynki na choinkę? Te frywolitkowe mają bardzo dużo uroku,

tak snieżynki na choinkę, jajka na wielkanoc (płaskie oraz jajka drwniane "ubrane w frywolitki"), i takie małe ozdone gwiazdki-kwiatki, które do prezentów zazwyczaj przyczepiam..... zawsze robią efekt "łał" hihih

Dziewczyny, podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu... I musze przyznać, że jesteście niesamowite!!! Ja także złapałam DIY-wego bakcyla i straszną przyjemność mi to sprawia, choć umiejętności jeszcze za bardzo nie mam, ale się nie poddaję :) Jesteście moją inspiracją :)) Uszyłam firany, zasłony i czepiłam się starego krzesła. To efekty: http://www.bajkowydworek.mojabudowa.pl/pliki/bajkowydworek/image/dsc01093.jpg http://www.bajkowydworek.mojabudowa.pl/pliki/bajkowydworek/image/3388e55aea4ebea1f374b10212c99e80.jpghttp://www.bajkowydworek.mojabudowa.pl/pliki/bajkowydworek/image/dsc01040(1).jpg Kompletuję już bawełnę na zasłony i poduszkowe szaleństwa do pokoju córci :) Edytowane przez dardurdka

Witam się i ja. Podczytuję forum muratora od 2 lat,dzięki czemu wiedziałam jak ma wyglądać mój dom,który cały czas wykańczam. Wracając do tematu-jeszcze nie dziergam i nie szyję,wyręczam się babcią i mamą,ale robię "cięższe rzeczy". Teraz robię łóżko dla nastoletniego syna. Stelaż na paletach pomalowanych na biało, będzie podświetlane fioletowymi ledami no i zagłówek pikowany w kolorze fioletowym. Na razie sam zagłówekzagłówek.jpg

dardurdka super krzesło!! świetnie sobie poradziłaś :)

strasznie lubię takie robotki :)

anitaws fiu fiu... extra zagłówek :) chętnie sama bym taki sobie strzeliła... nastoletni syn lubi fiolety?

ja skończyłam plecak dla swego przedszkolaka :)

tamtam.jpg jako że moje dziecię wielbi Teletubisie, to wzór był oczywisty... a Tinky bo akurat miałam fioletu najwięcej :D

teraz zabrałam się za wbijanie gwoździ DSCF6917a.JPG jej ile razy już sobie przygrzmociłam w palca to nie zliczę :( boli jak diabli...

a jakbym wiedziała ile z tym wbijaniem roboty, to bym chyba sobie darowała... łomoczę i łomoczę a takoś tak wolno przybywa... oby tylko "obraz" zadowolił obdarowywane panie :)

łukasz69karolina no właśnie teraz młodzież lubi kolory. Noszą kolorowe,jaskrawe ciuchy,buty. W sumie to weselej na ulicach. Kiedyś był wszechobecny jeans i czerń. Jedną ścianę w pokoju ma turkusową. Fajny plecaczek uszyłaś i co z tymi gwozdziiami?

mugatka lenia i choroby dostaliśmy. Musimy to poprostu zawiesić,bo na paletach już śpi. Nie jest takie trudne zrobienie zagłówka,tylko trzeba mieć sprzęt. Ja męczyłam się z tak zwanymi trytkami ponieważ taker ni wbijał się w płytę meblową i wiązanie guzików było wymyślone potrzebą. gdy guziki były zrobione i został do naciągnięcia materiał na tył mój mąż ocalił moje ręce kupując pneumatycznego takera. REWELACJA! !! Gdybym miała go wcześniej jak i sprzęt do wycinania dziur w gąbce ( co robiłam rurką karniszową ) to robiłabym to parę godzin szybciej

lolek piękna ta serweta

]durdurka róże cudo

Edytowane przez anitaws

Dziewczyny, jestem pod wrażeniem waszych prac. Wszystkie są piękne. Trafiłam na to forum trochę przypadkowo szukając właśnie miejsca, w którym można pokazać własne prace. Nie szukałam blogów ale właśnie forum, na którym można znaleźć rzeczy różnie, różnych osób. (Może znacie jeszcze inne takie forum?) Jesteście mega zdolne. Też sobie czasem coś tworzę. Właśnie zakańczam przeprowadzkę i na nowym miejscu jakoś więcej pomysłów wpada mi do głowy. Pochwalę się czymś przy kolejnej mojej wizycie (wszak aparat fotograficzny leży jeszcze w czeluściach przeprowadzkowych pudeł). :bye:

Na forum, we wątku o lampach pokazywałam jak zrobić z misy ikea lampę inspirowaną modelem Forchini. Znalazłam potem ten sam pomysł na stronach amerykańskich o DIY.

Forumowiczki robiły też swoje wersje lampy Random Moooi.

A teraz nowa lampa, tym razem z doniczek IKEA, inspirowana lampami Kare Design:

http://artsfield.net/tag/rustic-pendant-light/

Pokazujecie tu rzeczy wykonane przez Was samych to i ja coś udostępnię :) Bardzo spodobał mi się temat upcyclingu, czyli robienie różnych rzeczy z innych rzeczy ;) Ostatnio wykonałem kilka projektów np. fotel z palet i lampkę stołową z butelki po winie. Poniżej wrzucam zdjęcia, dajcie znać co sądzicie o nich.

Lampa-z-butelki_imindesign.jpgFotel-z-palet_imindesign.jpg