Haniaol 21.01.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 witam Mam pytanko odnośnie Ytonga 24 Chciałbym ocieplić go styropianem 15 cm lub 20 cm .Czy jest sens kupić ten Energo ? Jak i tak będzie dość gruba warstwa styropianu ? Poproszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tokioexpres 22.01.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. 2 raz ocieplać i tynkować nie będziesz więc raz a porządnie.Ja u siebie też będę ocieplał min 20 cm a materiał - taki na jaki będzie mnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 22.01.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 witam Mam pytanko odnośnie Ytonga 24 Chciałbym ocieplić go styropianem 15 cm lub 20 cm .Czy jest sens kupić ten Energo ? Jak i tak będzie dość gruba warstwa styropianu ? Poproszę o poradę. Nie. Ale zdaje się że zmieniasz go z szerszego w projekcie? Pytaj KierBuda (co najmniej) czy możesz, ja jeśli z gazobetonu (Ytong do gazobeton) to dawał bym twardszego np. Solbet600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.01.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ytong też występuje w wersji 600.Zwiększenie grubości ścian (muru) z 24cm do 36 (zwykły ytong na energo) to dość spory koszt. Również na fundamencie (tam musisz dać grubsze ściany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haniaol 25.01.2013 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 w projekcie jest 24 cm tylko co uzyskam zmieniając na Energo może byc to minimalna oszczednośc na ogrzewaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts