Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie macie opinie o zakupionych oknach?

Recommended Posts

Ja mam najlepsze- to aluminiowe w lokalu, mimo,że nie są najcieplejsze ale trzymają się dzielnie, dotychczas bez najmniejszych usterek.

Firmy produkującej ani profila nie rozszyfrowałam, a paragonu oraz dowodów zakupu nie mam-były kupione z lokalem w 1998r.

Edytowane przez GraMar

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Ja mam u siebie plastiki, z końca lat 90, wtedy kiedy wymiana okien w bloakch i domach zaczęła się robić wyjątkowo popularna. Mam z nimi trochę problemów, szczególnie jeśli chodzi o blokadę przy uchylaniu ich, ale udało mi się nauczyć samodzielnego naprawiania tej usterki. (przydaje się dużo WD-40 :).

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...

Ja mam okna Sokółki, wstawiane 2 lata temu od roku mieszkamy, zero problemów jak na razie, sosna pakiet 3 szybowy z argonem, jak na razie nie moge nic złego powiedzieć.

Ważny jest montaż.

My zamawialiśmy w Warszawie na bartyckiej, teraz to salon Zielonka.

Był pewien problem z HSem ale jakoś dali rade poprawić jest ok.

• 2 weeks później...
Ktoś może kupował okna w BM Śladewska Brwinów?

Jak się z nimi współpracuje?

Do finalizacji tranzakcji nie doszło. Mimo to pochwalę za dobre podejście do klienta - doradzają z głową. Okna robi dla nich ALMIX z Grajewa. Z tego co kojarze działają na aluplascie. Cenowo nie jest to Drutex ale w miare przystępnie. Niestety nie wiem nic na temat montażu a to wiadomo jest połowa sukcesu.

My montowaliśmy okna z Veki od pośrednika z biłgoraja na przestrzeni może 2-3 lat, bo na tyle wtedy fundusze pozwalały, wstawiało się po 2-3 okna (1-piętrowy dom wolnostojący) i o nich nie mogę złego słowa powiedzieć. Płaciliśmy coś koło 700 zł od okna, z jednej strony pokryte naklejka tak że wygląda to na drewno a z drugiej normalny plastik, w szybach zlote nitki. Jakość okna jest dobra, może jedynie do klamek mógłbym mieć uwagę że mają tendencję do luzowania się bez powodu. Fachowcy zamontowali je dobrze , poza pierwszymi dwoma ale to inna ekipa robila, więc jest ciepło i wszystko gra

• 4 years później...
  • 5 months później...
Ja mam okna firmy Oknoplast Kraków. Jedne z lepszych mi się wydaje. Przyciągnęła mnie szeroka paleta kolorystyczna za które nie trzeba dopłacać. A chciałem by wszystko co możliwe było czarne. Plus do tego szkolenie stopsol które razem super sie komponuje. Montaż jak i produkt oraz obsługa klienta na wysokim poziomie. (chociaż obsługa mogła by być ciut lepsza aczkolwiek nie narzekam)

a ja powiem tak...

Nigdy wiecej nie kupie wysokich okien plastikowch. No niech beda jakies 1.5x1.5 metra. Obecnie mam okna od producenta X na profilu Veka SL82 o wysokosciach: 2100 i 2400. To co sie dzieje z tymi oknami na sloncu to jest jakis zart. Serwis byl u mnie chyba z 10 razy. Prostowal okna, regulowal, itd. Nic to nie daje. Okna powyzej 2 metrow nie nadaja sie na strone poludnie - zachod, przynajmniej nie VEKA Softline 82. Brzuchy do srodka na 3-4 mm na dlugosci skrzydla, brak szczelnosci itd. Najwieksza wtopa na budowie. Niech sie producenci chwala jakimis wspolczynnikami, wewn. uszczelkami, ktore sa po to zeby o nich wspominec w broszurach. I co z tego... jak okna banany i po 2 sezonach i skrzydla nie przylegaja do ramy - wiatr hula az milo. Nigdy wiecej plastiku. Okna w starym domu jakies Drutexy co maja 15 lat sa w lepszym stanie niz moje super profile po 2 latach. Nauczka na przyszlosc - tylko aluminium albo drewno.

Edytowane przez michal_wro