Yaa 27.01.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Problem jest taki ze zupelnie nie moge zdecydowac sie na kolor podlogi w salonie mysle i mysle i az mnie glowa boli Poniewaz bedzie ogrzewanie podlogowe, na podlodze beda płytki I mam dylemat czy polozyc jasne płytki ( jesli jasnie to lepiej beż czy szarosc ?) np http://www.myway-paradyz.com/kolekcje/crema_marfil_by_my_way/ lub cos w tym stylu tzn jasne, duze, z polyskiem czy jakieś drewnopodobne, tu myslalam o: http://www.myway-paradyz.com/kolekcje/noce_by_my_way/naturale http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/woodentic zupelnie nie moge sie zdecydowac czy bedzie lepiej z jasna czy ciemniejsza podlogą Bede sie przeprowadzala czesciowo ze starymi meblami do kuchni mam szafki ikea varde -brzoza( mialam kiedys przy tych meblach ciemnie plytki drewnopodobne i bardzo fajnie to wygladalo) a do pokoju mam juz okragly stol + krzesla w kolorze brzozy pozostale meble pewnie dokupie stopniowo salon w kolorze litery L z podzialem na strefy: najblizej kuchni strefa kominkowa, potem jadalna ze stolem i na koncu czesc wypoczynkowa z TV w sumie salon to 50m2 + kuchnia 9 m2 czesciowo otwarta na zesc kominkową Ciezko mi sobie wyobrazic jaki kolor najlepiej sie sprawdzi przy takiej powierzchni i takich meblach Podoba mi sie styl prosty i nowoczesny Moze ktos mi cos doradzi i podsunie jakies inspiracje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) podłoga z jasnych, błyszczących kafli pasuje do minimalistycznych wnętrz, o surowej stylistyce ewentulanie do eleganckiego glamour. Styl "nowoczesny" nie oznacza niczego konkretnego. Mamy nowoczesny skandynawski, nowoczesny rustykalny, nowoczesny industrialny, nowoczesny glamour itd. Potrzebne byłoby określić bliżej, do czego dązysz. Jeśli masz meble z ikea w jasnym drewnie to może coś pod styl skandynawski? Matowe "zniszczone" kafle jak wytarty kamień albo coś, co przypomina drewno (może być bardzo jasne, bo skandynawowie malują deski na biało). Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 28.01.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Też mi się tak wydaje, jak pisze Elfir. Musisz się zastanowić nad stylem wnętrza. Moim zdaniem, jeśli ma być chłodne, nowoczesne, to i płytki muszą być jasne, najlepiej szare. Jeśli chcesz klasykę, wybierz ciepłe beże. Zarówno do pierwszej jak i do drugiej kolorystyki łatwo dodać inne kolory, zachowując styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwica1998 28.01.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jeśli jasne meble to raczej jasna podłoga . Wydaje mi się , że beż jest cieplejszym kolorem i nadaje wnętrzu przytulności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 01.02.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli jasne meble to raczej jasna podłoga . Wydaje mi się , że beż jest cieplejszym kolorem i nadaje wnętrzu przytulności. no własnie, musze to przemyslec wydawało mi sie ze jak jasne meble to lepiej ciemna podloga i odwrotnie... mialam kiedys taka terakote jak na zdjęciu do jasnych mebli w kuchni ale taka chyba nie pasuje do nowoczesnego klimatu jaki chcialabym utrzymac w salonie chociaz w samej kuchni przy tych meblach varde dobrze wygladalo jesli chodzi o beże to boje sie troche pomieszac rozne odcienie beżu bo moga do siebie nie pasować a macie jakies doswiadczenia z płytkami z wysokim połyskiem, satyna i mat o nierównej powierzchni ? jak to sie sprawdza w pielegnacji na wiekszych powierzchniach ? Edytowane 1 Lutego 2013 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 01.02.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Jeśli masz meble z ikea w jasnym drewnie to może coś pod styl skandynawski? Matowe "zniszczone" kafle jak wytarty kamień albo coś, co przypomina drewno (może być bardzo jasne, bo skandynawowie malują deski na biało). a masz cos konkretnego na mysli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Yaa - rozważałaś serie My Way - tam są takie bardzo jasne deski Rovere Moim zdaniem beż do brzozy da ci bardzo mdłe wnętrze. Styl skandynawski bazuje na chłodnych odcieniach bieli, szarości i naturalnego drewna. Kolor dodają akcenty w czystych, nasyconych barwach - czerwień, błękit. Ale płytki Noce też mogą być. Wówczas jednak robisz wnętrze w innym stylu niż skandynawski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Tutaj zestaw kolorystyczny jasnego drewna, czerni i szarej podłogi.http://arch.blox.pl/resource/biuro_adwokackie_projekt_wnetrza_httpmasquespacio.com_03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 02.02.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Niezle wyglada kontrast ciepłej barwy jasnych mebli i chłodnej szarościAle hmn... Ta podłoga jednak jest ciemnaNo właśnie ... Mam trochę wątpliwości jeśli chodzi o zestawienie jasnych mebli i jasnej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 17.02.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jasne meble i jasna podłoga są ok, jeśli masz jeszcze białe ściany, ale za to kanapę z narzucą w niebieskie i czerwone wzory. I w sumie zarówno skandynawski, jak i łowicki styl ma taką bazę, a ostateczny kształt nadaje dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts