Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie 37,7m2 duże wyzwanie

pro-myczek

Recommended Posts

Witajcie kochani! Nareszcie, po wielu trudach, poszukiwaniach udało się znaleźć

mieszkanie dla mnie i dla siostry. To nic , że niewielkie ale własne!! :)) Już niedługo,

jeszcze w tym roku będziemy mogły się do niego wprowadzić. Jupi!! Ale zanim to

nastąpi...czeka nas długa droga- aranżacji i urządzania mieszkanka (mam nadzieję, że

będzie to tylko przyjemność :) Jako, że się nie orientuje w tym temacie, postanowiłam

poprosić Was o pomoc( a już się przekonałam, że macie rewelacyjne pomysły)- jak

urządzić to małe mieszkanko tak, aby było funkcjonalne. Chcemy wydzielić pokój dla

każdej z nas oraz zamiast aneksu zamknąć kuchnie ( nie będzie okna, więc będzie ślepa)

Poniżej wrzucam plan z naniesionymi wymiarami. Projekt poniższy dostałam od

developera, a że nie wiem jak usunąć te meble z tego planu wrzucam więc taki.

Mieszkannie ma 37,7m2 a w tym : łazienka 4,58m2 , hol 6,36m2 , pokój z aneksem 26,76

Czy znajdzie się ktoś, kto potrafiłby nam pomóc? podpowiedzieć? doradzić? Będziemy

wdzięczne za każdą poradę.

http://images36.fotosik.pl/361/bc15b6c8ff7d5068.jpg

Lelik bardzo dziękuję za pomysł. Wariant z przeniesioną kuchnią niestety odpada- jest to za duży koszt jak na obecną chwilę. Blok już stoi, a w maju jest zakończenie prac budowlanych, wszystkie więc przyłącza są tak jak na planie pierwotnym. Choć nie powiem, że byłoby zdecydowanie lepiej gdyby kuchnia była w miejscu łazienki.

Natomiast jeśli chodzi o wariant 1 - to da się w nim zauważyć, że przestrzeń zrobiła się spora, nie ma efektu przytłoczenia i tak małego mieszkania. Problem jest tylko taki, że każda z nas chce mieć oddzielny pokój - choć kawałek prywatności.

Lelik , jeśli dobrze odczytuje plan to drzwi w mieszkaniu są przesuwne, czy tak? Fajny pomysł, bo na dzień mogą być otwarte i wtedy jest doświetlenie reszty mieszkania. Zastanawiam się, czy przy takim układzie da się w łazience zrobić normalne drzwi? Bo jakoś do łazienki przesuwne mi nie pasują.