pro-myczek 31.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witajcie kochani! Nareszcie, po wielu trudach, poszukiwaniach udało się znaleźć mieszkanie dla mnie i dla siostry. To nic , że niewielkie ale własne!! ) Już niedługo, jeszcze w tym roku będziemy mogły się do niego wprowadzić. Jupi!! Ale zanim to nastąpi...czeka nas długa droga- aranżacji i urządzania mieszkanka (mam nadzieję, że będzie to tylko przyjemność Jako, że się nie orientuje w tym temacie, postanowiłam poprosić Was o pomoc( a już się przekonałam, że macie rewelacyjne pomysły)- jak urządzić to małe mieszkanko tak, aby było funkcjonalne. Chcemy wydzielić pokój dla każdej z nas oraz zamiast aneksu zamknąć kuchnie ( nie będzie okna, więc będzie ślepa) Poniżej wrzucam plan z naniesionymi wymiarami. Projekt poniższy dostałam od developera, a że nie wiem jak usunąć te meble z tego planu wrzucam więc taki. Mieszkannie ma 37,7m2 a w tym : łazienka 4,58m2 , hol 6,36m2 , pokój z aneksem 26,76 Czy znajdzie się ktoś, kto potrafiłby nam pomóc? podpowiedzieć? doradzić? Będziemy wdzięczne za każdą poradę. http://images36.fotosik.pl/361/bc15b6c8ff7d5068.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 31.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 proponuje to w taki sposób urządzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pro-myczek 31.01.2013 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lelik bardzo dziękuję za pomysł. Wariant z przeniesioną kuchnią niestety odpada- jest to za duży koszt jak na obecną chwilę. Blok już stoi, a w maju jest zakończenie prac budowlanych, wszystkie więc przyłącza są tak jak na planie pierwotnym. Choć nie powiem, że byłoby zdecydowanie lepiej gdyby kuchnia była w miejscu łazienki. Natomiast jeśli chodzi o wariant 1 - to da się w nim zauważyć, że przestrzeń zrobiła się spora, nie ma efektu przytłoczenia i tak małego mieszkania. Problem jest tylko taki, że każda z nas chce mieć oddzielny pokój - choć kawałek prywatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 31.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 zrobiłam dwie osobne sypialni, drzwi do pokoi można zrobić ze szkła mlecznego żeby chociaż trochę doświetlić przedpokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pro-myczek 31.01.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lelik , jeśli dobrze odczytuje plan to drzwi w mieszkaniu są przesuwne, czy tak? Fajny pomysł, bo na dzień mogą być otwarte i wtedy jest doświetlenie reszty mieszkania. Zastanawiam się, czy przy takim układzie da się w łazience zrobić normalne drzwi? Bo jakoś do łazienki przesuwne mi nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 31.01.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tak, drzwi do pokoi są przesuwne, w łazience bez problemu można zrobić drzwi otwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.02.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Moja propozycja:http://img248.imageshack.us/img248/1809/23wert.jpgLub tak,wtedy przez drzwi będzie wpadać światło na przedpokójhttp://img809.imageshack.us/img809/2884/s5y7u8io.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 mozna też zrobić normalne drzwi do łazienki a nad nimi naświetle. Dzieki temu nikt nie podgląda a światło naturalne dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pro-myczek 05.02.2013 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Kinka dziękuję za Twoją propozycję. Wydaje mi się, że przy takim układzie tracimy trochę powierzchni. Drzwi do kuchni są nieobowiązkowe. Może lepiej byłoby przedzielić pokoje ścianką właśnie na wysokość kuchni i wtedy do jednego pokoju wejście byłoby z kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts