Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor szafek do tej podłogi w kuchni?

radam5

Recommended Posts

Przeglądam różne projekty, zdjęcia ale nie mogę znaleźć czegoś ciekawego do koloru mojej podłogi.

Może Wy mi pomożecie.

Podłogo to Xilema 8e7148e803f3f661med.jpg

Płytki na ścianie być może zostaną albo wylecą

Chciałbym kuchnię nowoczesną, fronty raczej gładkie z podcięciem (bez klamek) Tak ja to widzę ale każda propozycja będzie pomocna.

Mam upatrzony sprzęt i kolorystycznie będzie na 99% czarny (ewentualnie ze srebrnymi dodatkami)

Macie jakieś pomysły?

Przeglądają wizualizację natknąłem się na taki projekt

img2287resizeg.jpg

Mi się podoba zestawienie białych frontów z ciemnymi szafkami. Ale jak to wygląda w praktyce? czy szafka jest cała czarna, czy tylko boki a środek jest biały?

I z czego to jest robione zwykła ciemna okleina czy może tak jak fronty lakierowane

Edytowane przez radam5

to do "drewnianej" podłogi pasować będzie niemal wszystko, co sobie zamarzysz.

Na prezentowanym zdjęciu jest albo laminat albo fornir ciemnego drewna.

Ale może być dowolny kolor - w końcu kuchnię mozna sobie zamówić nawet różową w środku i na zewnątrz, jak ktoś ma taką fantazję.

Jak chcesz urządzić kuchnię na standartowych szafkach "gotowcach'", to z reguły korpusy sa białe (np. IKEA) czasem zdarzają się serie białe wewnątrz z laminatem o wzorze drewna na zewnątrz (np. Stolkar).

Jeśli stolarz jeszcze nie dotarł to proponuje szary połysk na frontach- korpusy mogą być wykonane z koloru płyty jaki zapragniesz. Na ścianie połóżcie po montażu kuchni również szary lacobel. Oczywiście zastosujcie oświetlenie pod szafkowe. Blat może być w kolorze szarym lub podebrany pod podłogę. Powodzenia

• 2 weeks później...
Przeglądam różne projekty, zdjęcia ale nie mogę znaleźć czegoś ciekawego do koloru mojej podłogi.

Może Wy mi pomożecie.

Podłogo to Xilema [ATTACH=CONFIG]166770[/ATTACH]

Płytki na ścianie być może zostaną albo wylecą

Chciałbym kuchnię nowoczesną, fronty raczej gładkie z podcięciem (bez klamek) Tak ja to widzę ale każda propozycja będzie pomocna.

Mam upatrzony sprzęt i kolorystycznie będzie na 99% czarny (ewentualnie ze srebrnymi dodatkami)

Macie jakieś pomysły?

Przeglądają wizualizację natknąłem się na taki projekt

[ATTACH=CONFIG]166776[/ATTACH]

Mi się podoba zestawienie białych frontów z ciemnymi szafkami. Ale jak to wygląda w praktyce? czy szafka jest cała czarna, czy tylko boki a środek jest biały?

I z czego to jest robione zwykła ciemna okleina czy może tak jak fronty lakierowane

Podoba mi się ta wizualizacja, ale blat za bardzo przypomina parkiet. Ja bym poszła w coś bez takich klepek poukładanyc, bardziej jednolotego. A drzwiczki takie z połyskiej chyba łatwiej czyści się niz matowe?

• 7 months później...
Witam, zalogowałam się tu gdyż potrzebuję Waszej porady w sprawie dobrania koloru frontów szafek kuchennych i blatów. Korpusy szafek(w kolorze buku) zostają, kafelki białe też zostają, no i niestety podłoga też zostaje... Mam wymienić tylko fronty i blaty. Zastanawiam się nad wanilią(dla frontów) - uwielbiam ten kolor i trawą morską (dla blatów). A może ktoś mi podsunie jakiś inny pomysł? :) Proszę POMÓŻCIE !!! kuchnia.jpg