demon D. 18.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Czym wypełniacie przestrzeń pomiędzy stelażami z KVH? Panelrockiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 21.02.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Projekt gotowy, poszedł do wyceny. Wysłałem do sporej ilości firm.Kosztorysy powoli spływają, będzie to chyba jeden z trudniejszych momentów.Wybór odpowiedniego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 22.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Wszystkie niezbędne papiery do pozwolenia na budowę już są. Nadal czekamy na projekt. Na tym etapie zastanawiam sie nad ogrodzeniem, planuje trzy strony działki ogrodzić już docelowym ogrodzeniem a tylko od frontu zrobić tymczasowe. Nie wiem czy to dobry pomysl? My tak zrobiliśmy i jesesmy z takiego rozwiazania b.zadowoleni. Z przodu zrobilismy ogrodz. tymczasowe. Polecam firmę Deko z Sycowa - szybko, sprawnie, ładnie, nie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 22.02.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Działka ma kształt prostokąta, 26mx35, łącznie 780m2 czyli takie minimum jak na dom jednorodzinny. Jak na warunki miejskie całkiem przyzwoicie. Największy plus, media zaraz za płotem! [ATTACH=CONFIG]168282[/ATTACH] Jak patrzę na kształt i szerokość i usytuowanie to jakby jedna z działek na Maślicach obok mnie Miasto tak je dzieliło że miały 26 m szer i w zależności od lokalizacjo od 630 do 780 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 23.02.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Jak patrzę na kształt i szerokość i usytuowanie to jakby jedna z działek na Maślicach obok mnie Miasto tak je dzieliło że miały 26 m szer i w zależności od lokalizacjo od 630 do 780 mkw Witam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 23.02.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) My tak zrobiliśmy i jesesmy z takiego rozwiazania b.zadowoleni. Z przodu zrobilismy ogrodz. tymczasowe. Polecam firmę Deko z Sycowa - szybko, sprawnie, ładnie, nie drogo. Ja dodatkowo, z tyłu działki planuje nie betonować jednego słupka, ogrodzenie będzie panelowe, wiec w razie potrzeby będzie dodatkowy wjazd na działkę o szerokości 5m. Jeżeli chodzi o firme to wybrałem PROMET z Ozorowic. Zobaczymy jak sie sprawdzą. Edytowane 25 Lutego 2013 przez boruvva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 24.03.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Zimo wypier... chciałoby sie powiedzieć Przyszedł mróz, ogrodzenia jak nie było tak nie ma. Zaczynam sie martwic czy zdążą zrobić mi to ogrodzenie nim budowa ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 13.04.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 I po zimie, w końcu Humus zdjęty, ogrodzenia nadal brak ale powoli sie robi, ma byc gotowe za tydzień . Jakby ktos chciał namiar na taniego koparkowego to pisać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 13.06.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 No i zaniedbałem swój dziennik Bunkier sie buduje, ściany stawiają a ja żadnych zdjęć nie robie... Nie wiedziałem, ze budowa systemem gospodarczym jest tak czasochłonna.. No cóż, wrzucę zdjęcia jak juz elewacja będzie gotowa , no może jednak szybciej, gdy skoczymy SSZ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 27.07.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Chyba czas na jakies fotki SSZ prawie juz stoi, no przynajmniej z umowy wynika ze do końca tego miesiąca ma być zrobione. Rynny ciągnione, bez łączeń w celu wyeliminowania ewentualnych przecieków. Generalnie mam mega masakrę z ekipą, którą wybrałem, az odechciewa mi sie wszystkiego. Nie moge sie doczekać momentu kiedy skonczą co mają skończyć i znikną z mojego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Na tym etapie nie wygląda na bunkier - przykro mi. Teraz wygląda jak standartowy domek-stodółka klasy ekonoomicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.07.2013 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Aktualny wygląd na tym etapie to mój najmniejszy problem. Swoją droga, moja stodoła miała być ekonomiczna i patrząc na wydatki narazie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 16.08.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) No i w dniu dzisiejszym pożegnałem się ze swoją ekipą, zostali kulturalnie pogonieni z budowy.Mieli w sumie 5 tygodni opóźnień, w trakcie budowy miałem niezłe numery.Schodzenie z budowy bo sie pokłócili o pieniądze między sobą, nie popłaceni pracownicy, jakieś telefony od kolesia od stempli, który przyjechał na moją budowe po zalaniu stropu z zamiarem rozstemplowania i zabrania swojego materiału bo mu nikt nie zapłacił itp.Jakość prac ekipy , byle szybko i byle jak.Oczywiście materiały też wiecznie brakowało i w sumie poszło stali prawie pół tony więcej niż w projekcie.Wieczne nie obecności bo auto, bo do szpitala itp.Na wątku dachowym sa fotki jak dekarze popisali sie przy dachu.Prawdę powiedziawszy dziwie się, że byłem aż tak cierpliwy i ugodowy.Ale nie ma co rozpamiętywać, trzeba leciec dalej z inwestycja.W poniedziałek wchodzą nowi dekarze poprawiać dach.Tynkarze również zaczynają w poniedziałek.Instalacje elektryczne i hydraulika gotowe.I na koniec firma, przed która przestrzegam wszystkich! Firma remontowo-budowlana LachowiczEwelina LachowiczJutrzyna 57-120 Wiązów Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez boruvva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 09.09.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 A juz miałem z nimi zaczynać dach na mojej chatce. Rozumiem że działo się wiele niedobrego i stad taka decyzja u Ciebie. Jak widzisz mimo wystartowania ponad miesiąc później niż ja masz juz dach, instalacje i ocieplenie a ja wciąż nieskończoną wywiązkę. Miałem opóźnienia spowodowane przez ekipę, też się nie pojawili raz czy dwa, też był spory błąd projektowy w stropie, majster zrobił i na pałę i musiałem podeprzeć strop i wyciąć 1m podciągu ale sumarycznie jestem z Darka zadowolony, naprawił, posprzątał i doradził na przyszłość. U mnie wciąż oczekiwanie na kredyt a obecne postępy to tylko tyle ile mogę z pensji uciułać Powodzenia w następnych etapach życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.02.2014 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Finalnie w sumie po 6 miesiącach budowa zakończona (prawie).Wrzucam trochę fotek jak wyszło.W sumie jesteśmy zadowoleni.Za jakiś czas dodam trochę komentarzy i uwag na temat produktów / wykonawców z jakich korzystaliśmy. Pozdrawiam http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/35/idps.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/138/1nxw.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/20/r7mn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 28.02.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Podoba mi się cały . Szczególnie kolory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 01.03.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 (edytowane) Witajcie, Zacznę opisywać swoje perypetie od końca czyli od ogrodzenia.Zdecydowaliśmy sie na ogrodzenie z desek kompozytowych ze względu na ich walory użytkoweWybraliśmy droższe deski Polskiego producenta PRODECK, tania chińszczyzna odpadała ze względu na wygląd. Chińskie deski kopozytowe wyglądają jakby byly całe z plastiku.Deski PRODECK występują w dwóch wymiarach o długości 240cm i 400cmZamówłem trochę 4m i 2,4m,deski przyjechały wykonawca rzucił sie w wir pracy i pomontował deski na ogrodzeniu wspominając coś o kolorze, ze trochę inny odcień maja te krótsze.Po zamontowaniu desek, patrze na ogrodzenie i szok, deski 2,4m są kompletnie inne od 4m.Nie tylko kolor ale i faktura oraz minimalnie wymiar.Dopadła mnie mała załamka, bo to kolejny problem z jakim muszę się znowu borykać.Wykonałem szybki telefon do sprzedawcy i mam nadzieję na polubowne załatwienie sprawy.Może ktoś miał podobny problem?http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/62/qkhs.jpg Trochę zdjęć ogrodzenia PRODECK http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/191/ha5x.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/845/bv3r.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/822/p8wb.jpghttp://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/28/eqmj.jpg Edytowane 2 Marca 2014 przez boruvva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 06.10.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Podoba mi się cały . Szczególnie kolory . Mi też! Bardzo! Może pokazesz jak wykonczyliscie wnętrza? Niezmiernie ciekawam ich A czy możesz zdradzić gdzie we Wro stoi Wasz piękny dom? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts