Elfir 11.02.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 chcesz mieć kuchnię otwartą? Mozna tak:http://images43.fotosik.pl/1730/d840a7543713120fgen.jpg Dodatkowo wrysowałam ci wnękę na szafę przy garażu - na szafę-spiżarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Z innych ważnych rzeczy - zrób oddzielenie dodatkowym ociepleniem garażu od reszty domu. Garaż bardzo wychładza ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 11.02.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Z innych ważnych rzeczy - zrób oddzielenie dodatkowym ociepleniem garażu od reszty domu. Garaż bardzo wychładza ściany. Hmm, co do kuchni to Twoja propozycja warta rozważenia. Trzeba to skonsultować z małżonka. A co do garażu, to tak właśnie planowałem. Dodatkowe ocieplenie stropu i ścian, tylko które sciany ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dzień dobry te pomiędzy pomieszczeniem nieogrzewanym (garażem) a ogrzewanymi, bo raczej kotłownię, pralnię i wc będziesz ogrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 od zewnątrz - czyli ścianę w garażu. Garaż traktujesz jako część zewnętrzną domu.Ale od tego masz architekta, żeby ci to prawidłowo wrysował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 11.02.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 od zewnątrz - czyli ścianę w garażu. Garaż traktujesz jako część zewnętrzną domu. Ale od tego masz architekta, żeby ci to prawidłowo wrysował. I tak właśnie zrobię, zapytam Karola jak on to widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 12.02.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Właśnie tak przeglądam forum próbując znalesc kogoś kto budował elewacje ze struktonitu, ale widze, ze nie będzie to łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 za droga impreza dla zwykłego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 14.02.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 za droga impreza dla zwykłego inwestora. Tanio nie jest. Jutro przedstawiciel euronit'u ma przywieść gratisowa płytkę struktonitu w celu dobrania koloru drzwi,stolarki itp Przy okazji podpytam o jakieś inwestycje na terenie Wrocławia, może będę mógł podjechać i podpytać jak sie sprawuje struktonit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.02.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Mam takie techniczne pytanie, jak struktonit przykręca się do elewacji? Bo styropianu pod nim raczej nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 kwitko - to jak okładzina drewniana - na stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 15.02.2013 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bunkier się rysuje, właśnie dostałem część rysunków, min. rzuty elewacji Hmm... nie za ciekawie się prezentuje na tym rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 15.02.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Właśnie tak przeglądam forum próbując znalesc kogoś kto budował elewacje ze struktonitu, ale widze, ze nie będzie to łatwe. Witaj, kiepsko sie rozglądasz . My kładziemy na dachu i elewacji łupek. Jesteśmy właśnie na etapie instalowania słupów z KVH na elewacji. I w końcu jak rozwiązujecie rynny ? Trochę szkoda nie wykorzystać materiału ,który przeznaczony jest do tego, aby po nim spływała woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 15.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Musisz uważać żeby nie wyglądał jak oświęcimski barak ( bez urazy ) tylko ostrzegam , bo mi się*tak skojarzyło jak spojrzałam na wizkę , też lubię minimalizm, ale żeby nie przesadzić , będę podpatrywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 15.02.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witaj, kiepsko sie rozglądasz . My kładziemy na dachu i elewacji łupek. Jesteśmy właśnie na etapie instalowania słupów z KVH na elewacji. I w końcu jak rozwiązujecie rynny ? Trochę szkoda nie wykorzystać materiału ,który przeznaczony jest do tego, aby po nim spływała woda. A właśnie,ze nie kiepsko bo na waszym wątku jakiś czas temu bylem ,ale jakoś przeoczyłem informacje ze łupek kładziecie. Później posty zeszły na temat wyposażenia mieszkania i to chyba mnie znużyło Widze,ze jesteście na etapie montażu stelaży, w takim razie będę niecierpliwie czekał na kolejne zdjęcia i informacje jak Wam idzie. Co do rynien, to będziemy je mieli ale schowane w elewacji tak, ze praktycznie nie będą widoczne. Kwestie ewentualnych nieszczelności rozwiązaliśmy decydując się na zastosowanie tzw. rynien ciągłych. Czym wypełniacie przestrzeń pomiędzy stelażami z KVH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 15.02.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Musisz uważać żeby nie wyglądał jak oświęcimski barak ( bez urazy ) tylko ostrzegam , bo mi się*tak skojarzyło jak spojrzałam na wizkę , też lubię minimalizm, ale żeby nie przesadzić , będę podpatrywać . Ma wyglądać jak bunkier (przynajmniej z przodu)a nie barak do tego jeszcze oświęcimski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 15.02.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A i co do poddasza , uważam że jedna łazienka to za mało , chyba lepsze byłyby dwie mniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 15.02.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tanio nie jest. Jutro przedstawiciel euronit'u ma przywieść gratisowa płytkę struktonitu w celu dobrania koloru drzwi,stolarki itp Przy okazji podpytam o jakieś inwestycje na terenie Wrocławia, może będę mógł podjechać i podpytać jak sie sprawuje struktonit. I tyle go widziałem Nawet nie raczył zadzwonić Bardzo brzydko firmo EBM Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 17.02.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jutro dzwonie do ZDIUM dowiedzieć sie kiedy mogę sie spodziewać odpowiedzi od nich. Dwa dni temu przyszła opinia od archeologa (po 3 tygodniach od złożenia), na szczęście nie będzie potrzeby żadnego nadzoru z ich strony. Ale oczywiście jak cos wykopiemy to mamy OBOWIĄZEK ich jak najszybciej poinformować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 18.02.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Wszystkie niezbędne papiery do pozwolenia na budowę już są. Nadal czekamy na projekt.Na tym etapie zastanawiam sie nad ogrodzeniem, planuje trzy strony działki ogrodzić już docelowym ogrodzeniem a tylko od frontu zrobić tymczasowe.Nie wiem czy to dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts