Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Struktonitowy bunkier :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z innych ważnych rzeczy - zrób oddzielenie dodatkowym ociepleniem garażu od reszty domu. Garaż bardzo wychładza ściany.

Hmm, co do kuchni to Twoja propozycja warta rozważenia. Trzeba to skonsultować z małżonka.

A co do garażu, to tak właśnie planowałem. Dodatkowe ocieplenie stropu i ścian, tylko które sciany ocieplać?

za droga impreza dla zwykłego inwestora.

Tanio nie jest. Jutro przedstawiciel euronit'u ma przywieść gratisowa płytkę struktonitu w celu dobrania koloru drzwi,stolarki itp

Przy okazji podpytam o jakieś inwestycje na terenie Wrocławia, może będę mógł podjechać i podpytać jak sie sprawuje struktonit.

Właśnie tak przeglądam forum próbując znalesc kogoś kto budował elewacje ze struktonitu, ale widze, ze nie będzie to łatwe.

Witaj, kiepsko sie rozglądasz ;). My kładziemy na dachu i elewacji łupek. Jesteśmy właśnie na etapie instalowania słupów z KVH na elewacji.

I w końcu jak rozwiązujecie rynny ? Trochę szkoda nie wykorzystać materiału ,który przeznaczony jest do tego, aby po nim spływała woda.

Witaj, kiepsko sie rozglądasz ;). My kładziemy na dachu i elewacji łupek. Jesteśmy właśnie na etapie instalowania słupów z KVH na elewacji.

I w końcu jak rozwiązujecie rynny ? Trochę szkoda nie wykorzystać materiału ,który przeznaczony jest do tego, aby po nim spływała woda.

A właśnie,ze nie kiepsko bo na waszym wątku jakiś czas temu bylem ,ale jakoś przeoczyłem informacje ze łupek kładziecie.

Później posty zeszły na temat wyposażenia mieszkania i to chyba mnie znużyło :)

Widze,ze jesteście na etapie montażu stelaży, w takim razie będę niecierpliwie czekał na kolejne zdjęcia i informacje jak Wam idzie.

Co do rynien, to będziemy je mieli ale schowane w elewacji tak, ze praktycznie nie będą widoczne.

Kwestie ewentualnych nieszczelności rozwiązaliśmy decydując się na zastosowanie tzw. rynien ciągłych.

Czym wypełniacie przestrzeń pomiędzy stelażami z KVH?

Musisz uważać żeby nie wyglądał jak oświęcimski barak ( bez urazy ) tylko ostrzegam , bo mi się*tak skojarzyło jak spojrzałam na wizkę , też lubię minimalizm, ale żeby nie przesadzić , będę podpatrywać .

Ma wyglądać jak bunkier (przynajmniej z przodu)a nie barak do tego jeszcze oświęcimski.

Tanio nie jest. Jutro przedstawiciel euronit'u ma przywieść gratisowa płytkę struktonitu w celu dobrania koloru drzwi,stolarki itp

Przy okazji podpytam o jakieś inwestycje na terenie Wrocławia, może będę mógł podjechać i podpytać jak sie sprawuje struktonit.

I tyle go widziałem :( Nawet nie raczył zadzwonić

Bardzo brzydko firmo EBM Polska

Jutro dzwonie do ZDIUM dowiedzieć sie kiedy mogę sie spodziewać odpowiedzi od nich.

Dwa dni temu przyszła opinia od archeologa (po 3 tygodniach od złożenia), na szczęście nie będzie potrzeby żadnego nadzoru z ich strony.

Ale oczywiście jak cos wykopiemy to mamy OBOWIĄZEK ich jak najszybciej poinformować :)