majschi 14.05.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Pytanie brzmi jak wsadzić gruby styropian pod grzewczą warstwę podłogi. . jeśli podłogówka ma być na ziemi to najpierw musisz wybrać posadzke plus ziemie na głębokość 25cm następnie zagęścić podłoże i wylać 5 cm chudziaka następnie izolacja przećiw wilgoćiowa ( gruba folia) nastepnie 15cm styro podłogowego dwie warstwy (5+10) na tym układasz rurki ogrzewania podłogowego na to dajesz 5cm posadzki betonowej i wykańczasz płytką powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreDi 30.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Zawsze można zainstalować folię grzewczą. Dziękuję, postoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrIPawel 10.06.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jak najbardziej ogrzewanie podłogowe w zimie jest ok, a w sytuacji, gdy chcesz dogrzewać poza sezonem to do rozważenia dwie opcje : albo zainwestować w grzejniki i zakręcać dopływ wody do podłogi, albo jeśli zastanawiasz się nad kominkiem i jest taka możliwość zainwestowania w ogrzewanie nadmuchem ciepłego powietrza z kominka. Ja użyłem miedzianych do pieca gazowego jak kominek jest niewystarczalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malubu77 30.06.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Oczywiscie ze ogrzewanie podlogowe ale przy duzej powiezchni mizna zastosowac rowniez grzejniki. Sadze ze bedzie bardziej oszczednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.07.2014 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 LOL 4 posty na karku i wszystkie reklamują firmę K.... chłopak się specjalnie zarejestrował żeby odgrzać wszystkie stare wątki o grzejnikach gdzie oczywiście zarekalmował firmę K.... oczywiście nikt z nas się nie zorjentuje, masowo ruszymy do sklepów kupować tylko produkty K..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staly bywalec 08.07.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ja bym jednak rozważył wady ogrzewania podłogowego a mianowicie większe zużycie energii bo goracą wodę trzeba rozprowadzić po całej podłogówce. Dodatkowo zwiększa się powierzchnia alergenowa a w przypadku awarii powiedzmy np. cieknąca woda na łączeniach w tradycyjnych grzejnikach jest dużo niższy koszt naprawy usterki niż w podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ja bym jednak rozważył wady ogrzewania podłogowego a mianowicie większe zużycie energii bo goracą wodę trzeba rozprowadzić po całej podłogówce. Dodatkowo zwiększa się powierzchnia alergenowa a w przypadku awarii powiedzmy np. cieknąca woda na łączeniach w tradycyjnych grzejnikach jest dużo niższy koszt naprawy usterki niż w podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Dawno takiego kabaretu nie czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.07.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ja bym jednak rozważył wady ogrzewania podłogowego a mianowicie większe zużycie energii bo goracą wodę trzeba rozprowadzić po całej podłogówce. Dodatkowo zwiększa się powierzchnia alergenowa a w przypadku awarii powiedzmy np. cieknąca woda na łączeniach w tradycyjnych grzejnikach jest dużo niższy koszt naprawy usterki niż w podłogówce. Podrzuć jeszcze parę podobnych wad. Będzie weselej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.07.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 malubu = stały bywalec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 08.07.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jak najbardziej ogrzewanie podłogowe w zimie jest ok, a w sytuacji, gdy chcesz dogrzewać poza sezonem to do rozważenia dwie opcje : albo zainwestować w grzejniki i zakręcać dopływ wody do podłogi, albo jeśli zastanawiasz się nad kominkiem i jest taka możliwość zainwestowania w ogrzewanie nadmuchem ciepłego powietrza z kominka. Ja użyłem miedzianych do pieca gazowego jak kominek jest niewystarczalny . Nie rozumieniem jaki jest problem w dogrzewaniu poza sezonem podłogówką, po prostu pompa może się włączać rzadziej lub temperatura wtłaczana do podłogówki jest niższa - wszystko zależy od sposobu sterowania. U mnie przy 100% podłogówki temperatura w czasie całego sezonu grzewczego nie przekraczała 0.5 stopnia Celsjusza (nawet w czerwcu w kilka zimniejszych nocy ogrzewanie się włączyło gdy temperatura spadła poniżej ustawionych 22 stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.07.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja bym jednak rozważył wady ogrzewania podłogowego a mianowicie większe zużycie energii bo goracą wodę trzeba rozprowadzić po całej podłogówce. Dodatkowo zwiększa się powierzchnia alergenowa a w przypadku awarii powiedzmy np. cieknąca woda na łączeniach w tradycyjnych grzejnikach jest dużo niższy koszt naprawy usterki niż w podłogówce. Co to jest "powierzchnia alergenowa" ? Jako alergik jestem tym zainteresowana, więc bardzo Cię proszę o wyjaśnienie tego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.07.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Co to jest "powierzchnia alergenowa" ? Jako alergik jestem tym zainteresowana, więc bardzo Cię proszę o wyjaśnienie tego terminu. Nie pytaj. Przeczytaj jego wszystkie 3! posty, to zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.07.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nie pytaj. Przeczytaj jego wszystkie 3! posty, to zrozumiesz Myślałam, że Boguś powrócił w nowym wcieleniu, ale on inną firmę lansował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts