Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sranie w banie.

Poczytaj posty Bogusława to moze zrozumiesz o czym pisze.

Załóż wszędzie grzejniki - o jednorodnej dynamice grzania , co jest rozwiązaniem znacznie korzystniejszym pod względem komfortu cieplnego i kosztów grzania w dobrze ocieplonym domu..

Sterowanie dynamicznie działającym układem grzejnikowym jest bez porównania prostsze i efektywniejsze.

Pozdrawiam

Bogusław

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Załóż wszędzie grzejniki - o jednorodnej dynamice grzania , co jest rozwiązaniem znacznie korzystniejszym pod względem komfortu cieplnego i kosztów grzania w dobrze ocieplonym domu..

Sterowanie dynamicznie działającym układem grzejnikowym jest bez porównania prostsze i efektywniejsze.

Pozdrawiam

Bogusław

Zanim założysz to poczytaj jego posty dlaczego je tak chwali.

Czysty marketing.

Pzdr

Pozdrawiam

Bogusław

Je, to znaczy które?

Na marginesie... Jestem producentem, nie handlowcem. Dla ułatwienia http://www.regulus.com.pl

Pozdrawiam

Bogusław

Buhahahahaha

W sumie to po to komplikuję system żeby móc korzystać z kominka i w ten sposób oszczędzać na gazie lub nie zamarznąć gdy Putinowi się odwidzi i zabraknie gazu. Wychodzę z założenia że systemy na zasilanie których nie mam wpływu powinny być zdublowane i dlatego montuję awaryjne wejście na generator prądu, system odzysku wody deszczowej a w kotłowni tą rolę pełni właśnie kominek. Sam system grzejników to już inna bajka i powiedzmy że samo ustawianie parametrów chciałbym mieć jednolicie dla układu kominek, piec i być może solar. Może kwestię sterowników sformułuję inaczej: Jakie sterowniki (pomijając kwestię wspólnej obsługi wszystkich sterowników) stosujecie i czy daje się je wygodnie obsługiwać z podłączonego komputera PC?

Witam ponieważ na prośbę jakiegoś palanta, z którym osobiście z chęcią bym porozmawiał zostałem zablokowany nick: sadm1. Jestem już obecny pod nowym nickiem sadm2 i tak do skutku. Mój dziennik budowy dalej będę kontynuował. Wolność wyrażania się na tym forum jest blokowana.

Zapraszam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168524-Regulusy-w-moim-domu

Edytowane przez sadm2

Buhahahahaha

Proponuję aby Pan Najlepszy Doradca zajął się najlepszymi technologiami oszczędzania w domach pasywnych i dał trochę przestrzeni tym, którzy budują domy a nie domki. Niektórzy chcą mieć grzejniki w domu, instalację wentylacyjną grawitacyjną, przewymiarowany kocioł grzewczy, pragną otwierać okna kiedy im się tylko spodoba nawet w największy mróz.

Wolność wyrażania się na tym forum jest blokowana.

Proponuję aby Pan Najlepszy Doradca zajął się najlepszymi technologiami oszczędzania w domach pasywnych i dał trochę przestrzeni tym, którzy budują domy a nie domki.

... coś pisałeś o wolności słowa ..

Proponuję aby Pan Najlepszy Doradca zajął się najlepszymi technologiami oszczędzania w domach pasywnych i dał trochę przestrzeni tym, którzy budują domy a nie domki. Niektórzy chcą mieć grzejniki w domu, instalację wentylacyjną grawitacyjną, przewymiarowany kocioł grzewczy, pragną otwierać okna kiedy im się tylko spodoba nawet w największy mróz.

Poza tym coś do Ciebie pisałem, (?), nie, ... więc zajmij się swoim domkiem i montuj sobie co chcesz nawet oblep suszonym kałem i spalaj zimą. A jak nie j-jarzysz to poczytaj o czym tu w temacie pisałem bo na pewno nie o konieczności budowy najlepszych domow pasywnych i energooszczędnych.

Najlepszy producent nie potrzebuje Ciebie jako adwokata, promocji niższej na jego grzejniki juz nie dostaniesz, chyba że Ci za nie dopłaci.

Nie jestem adwokatem producenta. Ja nikogo nie cenzuruję tak jak mnie tutaj ocenzurowano. To był temat zupełnie o czym innym a jest o tym co każdy, w którym się spieracie. Leję na to. Nie chcę się spierać. Chcę wymienić poglądy z ludźmi, którzy mają podobne zapatrywanie na temat jak ja. Oczywiście jak się zabierzecie już za jakiś temat ludzie się wykruszają przez mądralińskich. To jest fakt.

P.S. Suszony kał spalaj w swoim biokominku. Przelicz tylko jaką miał wartość opałową.

Edytowane przez sadm2

Mi się wydaje że pan bogusław już dawno powinien dostać bana za reklamę albo wykupić płatny profil, swoją drogą jest przykładem jak nabić sobie 3,5tys postów pisząc ciągle to samo i bez sensu. Lider forum pożal się boże.

Tego bana dostałem ja. W końcu to ja jestem adwokatem i reklamą w jednym:)

Mi się wydaje że pan bogusław już dawno powinien dostać bana za reklamę albo wykupić płatny profil, swoją drogą jest przykładem jak nabić sobie 3,5tys postów pisząc ciągle to samo i bez sensu. Lider forum pożal się boże.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56062-Divide-et-impera.-Czwór(-)podział-władzy.

to była taka sugestia że Lidera FORUM dorobiłeś się na hyde park-u?

@sadm2 - dalej spamuj i troluj na forum - to na pewno dostaniesz jeszcze nie jednego bana

PS tylko ja zauważyłem - nagły spadek aktywności i powrót Sadm-a i boguslawa na raz?