Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w aranżacji salonu:)

yup

Recommended Posts

Witam wszytkich:) Chociaż dopiero się ujawniam, podczytuję to forum od dawna. Mam do Was ogromną prośbę-nie wiem co mam zrobić ze ścianą w dużym pokoju. Myślałam, żeby powiesić tam duży obraz w białej ramie, jednak nie wiem co to mógłby być za obraz.Poza tym mam już kilka białych ramek i teraz jeszcze wieszać kolejny...no nie wiem. Może macie jakieś fajne pomysły? Liczę na WAS:)

!zdjęcie 1.jpg

zdjecie2.jpg

zdjecieE3.jpg

zdjęcie 4.jpg

Jeżeli chodzi o tę część ściany przy kanapie, pod półką ze zdjęciami w białych ramkach, to ja bym tam nic nie wieszała. Wystarczy półka, inaczej będzie bardzo zagracone.

A jeśli przy okazji mogę coś doradzić: ten małpi gaj dla kota postawiłabym w mniej widocznym miejscu, nie w salonie, przy kanapie i ławie :)

Edytowane przez Margoth*

Dzięki za komentarz. Wydaje mi się jednak, że jest za pusto i wygląda to na coś niedokończonego. Małpi gaj musi pozostać w tym miejscu, ponieważ chcę aby kot spędzał z nami swój wolny czas:) więc tego nie wyrzucę na pewno. Dzięki za opinię!

naprawdę? Ja cały czas kombinuje co tu zrobić, pomysł z półka był nie do końca przemyślany i gdybym jeszcze raz robiła mieszkanie, nie zdecydowałabym się na nią. I dlatego chcę coś dodać, zmienić, chociaż nie jestem osobą, która lubi przepych. Myślałam też o jakiejś półce takie zwykłej desce na której mogłabym postawić kilka książek, świecznik czy coś tam jeszcze.

hmm no nie myślałam, żeby ją półkę likwidować. Niedawno została zbudowana:) Zresztą mój TZ narazie nie chce słyszeć o "remontach".

Ja biały kolor bardzo lubię i te ramki bardzo mi się podobają, więc nie zamierzam ich przemalowywać.

aaa coś muszę z nią zrobić bo to taka duża ściana a jest nijaka.

Dzięki za pomysły

myślałam, żeby może nakleić jakiś cytat w tym stylu:

http://www.pakamera.pl/na-sciane-cytat-yesterday-nr602213.htm

nie koniecznie ta treść.

Albo jakiś cytat oprawić w ramę i zawiesić na ścianie. Lustro w ramie chyba tu nie pasuje?

Edytowane przez yup

Półka mogłaby sie sprawdzić, ale krótsza - tylko do cegieł :yes: Zdjęcia na półce są ok, ale nie w takim porządku jak u Ciebie :no: Potrzebna jest kompozycja wysokości albo w kształcie A, albo M... Żadnym cytatów, naklejek, luster - błagam! Tam nie ma na to miejsca ani fizycznie, ani estetycznie.

Zasadniczo - jak dziewczyny wyżej radzą - trzeba odjąć dekoracji w tym wnętrzu, bo jest ich strasznie dużo :( A plus to, co jest w hallu.... Wszystkie możliwe wzory, faktury + przewidywalność koloru dodatków - to się nie sprawdza, choć Dekoratornia usiłuje od dłuższego czasu przekonać ludzi, że tak.

Edytowane przez joliska

Co to znaczy, ramki w kształcie A lub M? To znaczy, że u mnie nieporządek?:) Za dużo dekoracji?:) Przecież ja ich prawie w ogóle nie mam;) A co wg Ciebie powinnam zlikwidować? Proszę o podpowiedź, bo ja jestem przyzwyczajona już do tego wnętrza i po prostu nie widzę tego. Można zrobić coś, żeby było lepiej?