Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

hehe, taki MP mądry i wygadany a tu takie niedopatrzenie ;) 45% (jak nie zapłaci dobrowolnie to +koszty sądowe, windykacyjne) i znowu będzie trzeba kogoś przewieźć żeby jakoś związać koniec z końcem ;)

biednemu zawsze wiatr w oczy...

od umowy i jej zapisów do ich egzekucji droga dłuższa niż spadek ceny za odwierty z średnio 80zł za mb do 40 zł za mb. Jeśli ktoś vel firma a szczególnie spółka o.o. z góry chce i liczy się z oszustwem to może sobie i wpisywać karty umowne nie 45% a 90% - nic nie da jak się odpowiednio zabezpieczył. Sprawy sądowe latami, wynik niepewny a nawet jak oczekiwany będzie wyrok sądu to droga do zobaczenia kasy długa i bezowocna najczęściej. Przykro to pisać ale jak ktoś chce oszukać to oszuka i sąd nie pomoże.

- brak instalatora lokalnego, z min. 5 letnia tradycją, z poleceń i lepiej te 3 tys na całej PC i podłogówce "przepłacić" a mieć poważny serwis pod ręką.

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat ten instalator był z polecenia.

Co to znaczy "sąd nie pomoże" ? Tu sprawa jest oczywista. Jest umowa, są w niej kary umowne.

Pewnie - można odpuścić.

Tylko jak wszyscy odpuszczają, to jest to co jest.

A Świat mógł być tak PIĘKNY, bez takich P.

Zasada jest taka że wyrok to nie wszystko jeszcze trzeba go wyegzekwować. A w większości przypadków jest tak że bez ruskich tego nie wyegzekwujesz. Komornicy mają z reguły dwie lewe ręce i jak konto jest puste to dupy nie ruszą chyba że sam im palcem pokażesz skąd mają kasę wziąć bo jak nie to zapomnij. A najczęściej jest tak że dom jest na ciocię meble na wujka a samochód w lizingu - czyli delikwent jest goły. Edytowane przez plusfoto

No i znowu się dzidziusiowi mleczko wylało:eek:
Nie rozumiem tego komentarza, chyba raczej ktoś mi to kakao wylał prosto w twarz, i pewnie się bezczelnie śmieje. Chyba że to moja wina że podpisałem umowę z nierzetelną firmą, fakt, podpisałem, moja wina :)

A sprawa się potoczy jak się potoczy. Zobaczymy.

Nie rozumiem tego komentarza, chyba raczej ktoś mi to kakao wylał prosto w twarz, i pewnie się bezczelnie śmieje. Chyba że to moja wina że podpisałem umowę z nierzetelną firmą, fakt, podpisałem, moja wina :)

A sprawa się potoczy jak się potoczy. Zobaczymy.

A przepraszam. To nie do ciebie. Prześledż moje wpisy, albo domyśl się do kogo.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

plus ja się nie odzywam bo na mnie naslesz komornika

ostatnio była sprawa dlaczego komornicy nie sprawdzają klientów po numerach PESEL w bazie (tak żeby nie obciążyli konta bankowego innego Jana Kowalskiego a ten potem musi po sądach chodzić 4 lata żeby kase odzyskać). Komornicy powiedzieli, że baza Pesel jest za droga - cos koło 200-300 zł miesięcznie. Rzecznik sądu odpowiedział, że średnie wynagrodzenie wykazane przez komorników to 20 000 miesięcznie więc ich stać.

p.s. a możesz się bać! Przyjdzie zdesperowany komornik i odkręci ci moduł zewnętrzny PW :) ...,. sprzeda za 1000 zł żeby mu się szybko dojazd zwrócił - ot przewaga gruntowych!

eSiwy12 - masz rację - ale życie a racja to inna bajka. Jak ktoś na starcie firmy założy chęć oszustwa i dobrze to zorganizuje to nic kasy nie odzyskasz, a nawet stracisz na sąd i wyrok, który w praktyce nie będzie do wykonania.

No więc Pan Michał P., a konkretnie formalnie Pani Monika P. z Ciepły Dom z.o.o. nie byli w stanie przez ponad 5 miesięcy dokończyć montażu w moim domu, ale namiary na ich adwokata i informację, już dostałem :) z dodatkową informacją że nie będą ode mnie odbierać korespondencji wcale :)

Wnioski pozostawiam czytelnikom forum :)

Gość Gosc***
:)

Wnioski pozostawiam czytelnikom forum :)

każdy kto zagląda tutaj i do "pokrewnych" wątków pewnie już dawno wyciągnął wnioski.

Tym niemniej dzięki za indormację

Szczerze się dziwię koledze instalatorowi, po kiego grzyba robić sobie tyle problemów i taki smród wokół siebie... :(

To jest nie do ogarnięcia dla przeciętnego normalnie myślącego człowieka.

też się dziwię....ale widać różne priorytety ludzie mają...

Edytowane przez Gosc***

No więc Pan Michał P., a konkretnie formalnie Pani Monika P. z Ciepły Dom z.o.o. nie byli w stanie przez ponad 5 miesięcy dokończyć montażu w moim domu,

Jeśli faktycznie umowę podpisałeś z firmą Ciepły Dom (a nie z ST24, bo nie istnieje), to szoruj do najbliższej siedziby Federacji Konsumentów, bo tylko oni są w stanie coś ugrać. Tu znajdziesz najbliższy oddział : http://www.federacja-konsumentow.org.pl/topics.php?top=19

Jakiego przeksztalcenia ?

ST24 to dzialalnosc gospodarcza, ktora zostala wyrejestrowana.

CD zas to spolka prawa handlowego, zarejestrowana w KRS, ktorej udzialowcami sa osoby fizyczne. Zadne przeksztalcenie, to przeklamanie badz skrot myslowy.

CD sp.z oo.o. nie jest 'spadkobierca' badz kontynuacja/nastepca ST24.

Ale dziwi mnie ten brak podjecia rozmowy. Albo inwestor inaczej przedstawia sytuacje ( :D ) albo instalator strzela sobie samoboja.