lukasza 19.03.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 hehe, taki MP mądry i wygadany a tu takie niedopatrzenie 45% (jak nie zapłaci dobrowolnie to +koszty sądowe, windykacyjne) i znowu będzie trzeba kogoś przewieźć żeby jakoś związać koniec z końcem biednemu zawsze wiatr w oczy... od umowy i jej zapisów do ich egzekucji droga dłuższa niż spadek ceny za odwierty z średnio 80zł za mb do 40 zł za mb. Jeśli ktoś vel firma a szczególnie spółka o.o. z góry chce i liczy się z oszustwem to może sobie i wpisywać karty umowne nie 45% a 90% - nic nie da jak się odpowiednio zabezpieczył. Sprawy sądowe latami, wynik niepewny a nawet jak oczekiwany będzie wyrok sądu to droga do zobaczenia kasy długa i bezowocna najczęściej. Przykro to pisać ale jak ktoś chce oszukać to oszuka i sąd nie pomoże. - brak instalatora lokalnego, z min. 5 letnia tradycją, z poleceń i lepiej te 3 tys na całej PC i podłogówce "przepłacić" a mieć poważny serwis pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Akurat ten instalator był z polecenia. Co to znaczy "sąd nie pomoże" ? Tu sprawa jest oczywista. Jest umowa, są w niej kary umowne.Pewnie - można odpuścić. Tylko jak wszyscy odpuszczają, to jest to co jest. A Świat mógł być tak PIĘKNY, bez takich P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Zasada jest taka że wyrok to nie wszystko jeszcze trzeba go wyegzekwować. A w większości przypadków jest tak że bez ruskich tego nie wyegzekwujesz. Komornicy mają z reguły dwie lewe ręce i jak konto jest puste to dupy nie ruszą chyba że sam im palcem pokażesz skąd mają kasę wziąć bo jak nie to zapomnij. A najczęściej jest tak że dom jest na ciocię meble na wujka a samochód w lizingu - czyli delikwent jest goły. Edytowane 19 Marca 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.03.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 plus ja się nie odzywam bo na mnie naslesz komornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 19.03.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 No i znowu się dzidziusiowi mleczko wylało:eek: Nie rozumiem tego komentarza, chyba raczej ktoś mi to kakao wylał prosto w twarz, i pewnie się bezczelnie śmieje. Chyba że to moja wina że podpisałem umowę z nierzetelną firmą, fakt, podpisałem, moja wina A sprawa się potoczy jak się potoczy. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.03.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 plus ja się nie odzywam bo na mnie naslesz komornika Tak źle nie będzie bo Cię lubię - oczywiście w poprawnym politycznie tego słowa znaczeniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 19.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Nie rozumiem tego komentarza, chyba raczej ktoś mi to kakao wylał prosto w twarz, i pewnie się bezczelnie śmieje. Chyba że to moja wina że podpisałem umowę z nierzetelną firmą, fakt, podpisałem, moja wina A sprawa się potoczy jak się potoczy. Zobaczymy. A przepraszam. To nie do ciebie. Prześledż moje wpisy, albo domyśl się do kogo. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 19.03.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 plus ja się nie odzywam bo na mnie naslesz komornika ostatnio była sprawa dlaczego komornicy nie sprawdzają klientów po numerach PESEL w bazie (tak żeby nie obciążyli konta bankowego innego Jana Kowalskiego a ten potem musi po sądach chodzić 4 lata żeby kase odzyskać). Komornicy powiedzieli, że baza Pesel jest za droga - cos koło 200-300 zł miesięcznie. Rzecznik sądu odpowiedział, że średnie wynagrodzenie wykazane przez komorników to 20 000 miesięcznie więc ich stać. p.s. a możesz się bać! Przyjdzie zdesperowany komornik i odkręci ci moduł zewnętrzny PW ...,. sprzeda za 1000 zł żeby mu się szybko dojazd zwrócił - ot przewaga gruntowych! eSiwy12 - masz rację - ale życie a racja to inna bajka. Jak ktoś na starcie firmy założy chęć oszustwa i dobrze to zorganizuje to nic kasy nie odzyskasz, a nawet stracisz na sąd i wyrok, który w praktyce nie będzie do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 19.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Już wile razy pisałem, że na prawnika czasem warto wydać 2 - 4 stówy i skonsultować umowę.Tym bardziej, że pojawili się na rynku szczególnie wśród radców prawnych specjaliści od umów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 19.03.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A przepraszam. To nie do ciebie. Prześledż moje wpisy, albo domyśl się do kogo. Pozdrawiam i życzę powodzenia. I wszystko jasne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.03.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ostatnio była sprawa dlaczego komornicy nie sprawdzają klientów po numerach PESEL skoro nie szukają po PESELU to wystarczy tylko zmienić nazwisko i już spokojniejszy się człowiek robi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 21.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No więc Pan Michał P., a konkretnie formalnie Pani Monika P. z Ciepły Dom z.o.o. nie byli w stanie przez ponad 5 miesięcy dokończyć montażu w moim domu, ale namiary na ich adwokata i informację, już dostałem z dodatkową informacją że nie będą ode mnie odbierać korespondencji wcale Wnioski pozostawiam czytelnikom forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 21.03.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Szczerze się dziwię koledze instalatorowi, po kiego grzyba robić sobie tyle problemów i taki smród wokół siebie... To jest nie do ogarnięcia dla przeciętnego normalnie myślącego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 21.03.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Wnioski pozostawiam czytelnikom forum każdy kto zagląda tutaj i do "pokrewnych" wątków pewnie już dawno wyciągnął wnioski. Tym niemniej dzięki za indormację Szczerze się dziwię koledze instalatorowi, po kiego grzyba robić sobie tyle problemów i taki smród wokół siebie... To jest nie do ogarnięcia dla przeciętnego normalnie myślącego człowieka. też się dziwię....ale widać różne priorytety ludzie mają... Edytowane 21 Marca 2013 przez Gosc*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 21.03.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 o co kaman ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.03.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No więc Pan Michał P., a konkretnie formalnie Pani Monika P. z Ciepły Dom z.o.o. nie byli w stanie przez ponad 5 miesięcy dokończyć montażu w moim domu, Jeśli faktycznie umowę podpisałeś z firmą Ciepły Dom (a nie z ST24, bo nie istnieje), to szoruj do najbliższej siedziby Federacji Konsumentów, bo tylko oni są w stanie coś ugrać. Tu znajdziesz najbliższy oddział : http://www.federacja-konsumentow.org.pl/topics.php?top=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 21.03.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Siwy !A nie uważasz, że najwyższy czas zawiadomić prokuratora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 21.03.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 "Firma Ciepły Dom Sp. z o.o. powstał w wyniku przekształcenia firmy ST24. ST24 działał na rynku instalacji ponad trzy lata na terenie Polski i krajów sąsiadujących" Źródło: http://bc3run.pl/atlantic/a to trochę zmienia postać rzeczy. I nie ma znaczenia że ST24 już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.03.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Źródło: http://bc3run.pl/atlantic/ Anonimowa strona internetowa ma być jakimś dowodem? Ja proszę od dłuższego czasu firmę "Ciepły Dom" by wypowiedziała się na temat przejęcia zobowiązań firmy ST24 ale bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 21.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jakiego przeksztalcenia ? ST24 to dzialalnosc gospodarcza, ktora zostala wyrejestrowana. CD zas to spolka prawa handlowego, zarejestrowana w KRS, ktorej udzialowcami sa osoby fizyczne. Zadne przeksztalcenie, to przeklamanie badz skrot myslowy. CD sp.z oo.o. nie jest 'spadkobierca' badz kontynuacja/nastepca ST24. Ale dziwi mnie ten brak podjecia rozmowy. Albo inwestor inaczej przedstawia sytuacje ( ) albo instalator strzela sobie samoboja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts