Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To skąd ta obrona biednego, uciśnionego miki skoro nawet się nie znacie?

Po pierwsze ja tam mikiego nie bronie, tylko śmieszą mnie ci ( zawsze te same parę nicków), ktorzy (nie mając jakiejkolwiek styczności z mikim, ani nie będąc przez niego poszkodowanymi) węszą, tropią szukają cytatów, bawią sie w prokuratora śledczego.

Edytowane przez fotohobby

No i tu pojawia się pytanie.

Według informacji uzyskanych na szkoleniu w firmie A powiedziano że ja montuje a jak coś się dzieje z pompą klient nie ma do mnie dzwonić tylko do nich a oni w ramach gwarancji wysyłają serwisanta.

Więc jak to się rozumieć??

Hm... Umowa z nieistniejącą już firmą ST24 mówi w paragrafie 5 punkt 4, że wykonawca (ST24) zobowiązany jest "do udzielenia 10 letniej gwarancji na wykonaną usługę i 5 letniej gwarancji na urządzenia". Stroną tej umowy nie jest Atlantic.

No więc o to mi chodzi że na szkoleniu instalatorów - sprzedawców pomp jest informacja że za spieprz.... instalację to ponosi odpowiedzialność monter a za gwarancję urządzenie ponosi Atlantic - warunki gwarancji urządzenia i karta gwarancyjna.

Kto tu się myli Pan Panie Błażeju czy Atlantic ?

Bo ja już trochę tego nie rozumiem

hehe, niezły zapis ;)

to jest właśnie łapania naiwnych na ich marzenia...

chyba nie ma firmy, która udziela takich gwarancji poza ST24, szkoda tylko, że ST24 nie doczekała do końca obiecanych okresów gwarancyjnych ;)

czasami to nadziwić się nie mogę jak nasi rodacy łatwo ulegają takim obietnicom gruszek na wierzbie ;)

No więc o to mi chodzi że na szkoleniu instalatorów - sprzedawców pomp jest informacja że za spieprz.... instalację to ponosi odpowiedzialność monter a za gwarancję urządzenie ponosi Atlantic - warunki gwarancji urządzenia i karta gwarancyjna.

Kto tu się myli Pan Panie Błażeju czy Atlantic ?

Bo ja już trochę tego nie rozumiem

Nie byłem na szkoleniu instalatorów i mam nadzieję, że obędę się bez niego. Opieram się na treści umowy zawartej ze mną przez firmę ST24. Potrafię czytać po Polsku ze zrozumieniem i wyraźnie widzę kto udziela(ł) gwarancji. Pozostaje kwestia intencji i odpowiedzialności za swoje obietnice.

Ale skończmy to bo szkoda takiego pięknego weekendowego wieczoru. Opinię każdy może sobie wyrobić sam.

miki nie bądź hipokrytą..

ja umiem czytać i widzę jak wyglądają u Was kwestie serwisowania instalacji, możesz pisać co chcesz, ale nigdy nie uwierzę, że skoro macie problemy z terminową realizacją umów to będziecie w stanie podźwignąć 10 letnią obsługę gwarancyjną ;) to jest po prostu kit wciskany klientom po to żeby ich złapać i tyle...

na razie montujesz nowe urządzenia więc problemy się jeszcze nie pojawiają, za 3-4 lata nie będzie już tak słodko więc pewnie nastąpi kolejna zmiana nazwy, firmy, miejsca zamieszkania, nazwiska (niech każdy wybierze co mu pasuje) ;)

ech.... Polska to piękny kraj....

Ale lepiej dolać oliwy a niech tam dowale im to takie zachowanie jak dzieci w przedszkolu.

Tylko jak Pan Ozzy dostanie potwierdzenie i okaże się że odebraliśmy to dawno to nie przeprosi bo nie musi

Oh, uwierz mi, poinformuję że jednak odbieracie korespondencję :) I że nowy adres jest jeszcze aktualny :) Zobaczymy jak długo.

Warto też zauważyć, że Wasza reakcja prawna następuje w 2 dni (wliczając w to czas przesłania przez pocztę polską! wysłane 20.III, odebrałem 22.III), a na montaż ogrzewania czeka się ponad 5 miesięcy ... i ... i nic :) W pismach i gadaniu jesteście świetni. A robota nie zrobiona. Dokończy ktoś rzetelny.

policzmy:

czyli jest..

zadowoleni= 3 i kilku bliżej niesprecyzowanych.

zadowoleni częściowo:magnolia,chciałbympompe - nie wiem czy dobrze tutaj kwalifikuję = 2

niezadowoleni:Hal9000,twaro,tyrman,ozzy, przepraszam jeśli kogoś pominąłem(krzyczeć!) - pani, która się więcej nie pojawiła - jak dla mnie jej wypowiedzi nie wyglądały na zadowolone...=5

fajna statystyka

Proszę o dopisanie mnie do listy NIEZADOWOLONYCH.

Panie Michale - wysyłam kolejne pismo do Pana małżonki z wezwaniem do zapłacenia kary umownej oraz wezwaniem do usunięcia wad - pożal się Boże "dzieła". Trochę odwagi i samokrytycyzmu oraz czystych intencji, nie tak jak z pisemkiem z 14.01.2013 którego Pani Monika nie raczyła odebrać.

skoro dajesz 10 lat gwarancji na instalację to dlaczego nie poprawiasz usterek? czym zawinił tym razem irek, że nie dostąpił zaszczytu naprawy gwarancyjnej?

i przestań już pisać nas z dużej litery, wiem że masz wysokie mniemanie o sobie i żony firmie, ale jakieś zasady w języku polskim obowiązują...