miki121 03.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ------------post moderowany----------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.04.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 -------------------post moderowany------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 I bardzo Proszę Redakcję o zmianę tematu - to nie są opinie o miki121, tylko szerszy aspekt takich (podobnych) spraw, być może dobrze ilustrowany przez rzeczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Spoko. Wielu sam prosiłem aby nie prowadzili polemiki na forum. Kilku powiedziało że są zadowoleni i zostali zaatakowani a nawet sugerowano że to ja pod innymi nickami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 I bardzo Proszę Redakcję o zmianę tematu - to nie są opinie o miki121, tylko szerszy aspekt takich (podobnych) spraw, być może dobrze ilustrowany przez rzeczonego. A ja nie życzę sobie insynuację pod adresem CD i ST24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 03.04.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A ja nie życzę sobie insynuację pod adresem CD i ST24. Trzeba było nie zapracowywać sumiennie na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dlatego też - opinia nie o instalatorze, tylko o danej (danych) firmach.Do czasu aż to zrozumie się, będzie taki bajzel jak jest, bo to nie instalator jest winien, tylko firma - ona ponosi wszelaką odpowiedzialność za jego działania. Ludzie miejcie rozwagę - toć na jej braku likwidowane są kolejne tematy w tym zakresie.Łatwo jest obrazić niewinnego instalatora, co może grozić procesem za zniesławienie (personalne). W przypadku firmy, sąd będzie tylko sprawdzał czy sytuacja taka (opisywana) miała miejsce. A jak miała, to nijak nie potwierdzi się (ewentualny) zarzut zniesławienia, czy też nagonki. Inna sytuacja prawna. -------------------post moderowany------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 -------------------post moderowany------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) -------------------post moderowany------------------------- - jak ktoś ma roszczenia lub będzie takowe miał, wobec zlikwidowanej firmy ST24, w wysokości do 10.000zł niech z sądu pobierze odpowiedni druk, wypełni go i skieruje sprawę przeciwko byłej właścicielce firmy czyli Monice P. We wniosku opisać wysokość roszczenia + odsetki + kary umowne jeśli takowe występują. Jeśli należność jest wyższą niż 10.000zł (suma należności) to założenie sprawy w "normalnym" trybie. - ta (taka) droga nie występuje w przypadku podpisania aneksu do umowy z innym podmiotem. - jeśli ktoś ma wątpliwości co do warunków gwarancji, czy też świadczenia usług serwisowych niech dzwoni 48 22 811 82 60, lub napisze e-mail: [email protected] - więcej szczegółów tu: http://www.atlantic-polska.pl/serwis_techniczny/ Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez sSiwy12 dopisałem zdanie od "ta (taka)...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ale strzał... a zgodnie z Tym co mówi Atlantic nie muszę się zajmować serwisowaniem bo to oni się tym zajmują i kasują za to chyba 350zł. netto za przegląd i w razie awarii też się zgłasza ją do Atlantica a nie do instalatora / sprzedawcy. Więc informacje podane przez Ciebie są na rękę instalatorom pomp ciepła Atlantica. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 03.04.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 --------------post moderowany------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 03.04.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 nie prościej "dobrze robić" swoja robotę i nie mieć problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 I co ty zrobisz z samochodem pelnym czesci zamiennych? a G to ciebie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 03.04.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam , ja dzis dostalem zwrot zaliczki z firmy ST24. takze moge powiedziec ze firma wobec mnie wywiazala sie z zaleglosci ktore powstaly po rozwiazaniu umowy przeze mnie. dostalem aneks ktorego nie podpisalem, podpisalem fakture korygujaca i kasa wrocila na moje konto. na pewno wypowiedzi Siwego sa pomocne i nie rozumiem powodu ich kasowania bo wcale nie musza sie kierowac w strone ST24 czy CD. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 03.04.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a G to ciebie obchodzi Ciekawy jestem bo ksiazke pisze na temat roli klamstwa w zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ciekawy jestem bo ksiazke pisze na temat roli klamstwa w zyciu. A to znaczy swoją biografie A jak ci pasuje szary i czerwony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ale strzał... a zgodnie z Tym co mówi Atlantic nie muszę się zajmować serwisowaniem ....... Dziękuje Proszę - tyle, że nie ma obowiązku, ani bezpośredniego wpływu na gwarancję 2 letnią (ustawową) Ale jak oni będą robili te przeglądy "ponadnormatywne", dla potrzeb dodatkowej gwarancji, to Ty nie zarobisz, ale właścicielka zlikwidowanej firmy ST24, będzie zobowiązana dalej warunkami dodatkowej (+ 3 letniej) gwarancji - taka mała niespodzianka (o ile inwestor nie podpisze aneksu do umowy, a wcale nie musi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.04.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ciekawe bo atlantic ma 5 letnią przedłużoną gwarancję zgodnie z warunkami gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.04.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ciekawe bo atlantic ma 5 letnią przedłużoną gwarancję zgodnie z warunkami gwarancji Od kiedy? Mam przed sobą kartę gwarancyjną i tam "stoi": - "2 lata na automatykę, osprzęt elektryczny i hydrauliczny" oraz "5 lat - sprężarka" To nie to samo co "10 lat na usługę" i "5 lat na urządzenia", które deklarowała w umowie firma ST24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bo masz gwarancję producenta, oraz tą z umowy, a której gwarantem jest właściciel zlikwidowanej firmy - odpowiada za to całym swoim majątkiem.Jeśli w umowie sa jakieś obwarowania co do tej dodatkowej umowy gwarancyjnej, to wystarczy je spełnić aby gwarancja była 5 lat na wszystkie urządzenia, oraz 10 lat na usługę. Jak coś "dupnie" a nie obejmie tego gwarancja producenta, bo po czasie, to zawiadamiasz właściciela firmy (zlikwidowanej) a jak się wypnie, kupujesz część i pozew do sądu - wygrasz w cuglach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts