Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

Bo masz gwarancję producenta, oraz tą z umowy, a której gwarantem jest właściciel zlikwidowanej firmy - odpowiada za to całym swoim majątkiem.

Jeśli w umowie sa jakieś obwarowania co do tej dodatkowej umowy gwarancyjnej, to wystarczy je spełnić aby gwarancja była 5 lat na wszystkie urządzenia, oraz 10 lat na usługę. Jak coś "dupnie" a nie obejmie tego gwarancja producenta, bo po czasie, to zawiadamiasz właściciela firmy (zlikwidowanej) a jak się wypnie, kupujesz część i pozew do sądu - wygrasz w cuglach.

Nie jest to tak proste jak piszesz bo poza lakonicznym "udzieleniem gwarancji" umowa nie precyzuje jej warunków.

Ale jest za to inny interesujący punkt: "Wykonawca zobowiązany jest... ...do zapewnienia serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego".

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko to takie srata tata i czcze dywagacje. Jesli Michas sie wypnie to latanie po sadach i 'cuglowanie' to kupa czasu i nerwow.

Cos ta wiosna jakas zimowa i sie ciagnie jak kota za ogon, byloby normalnie ( cieplo ) Miki moglby nieco rozwiac mgielke tajemnicy.

Na serwis u mnie juz czas. Umowilismy sie jednak na 'cieplo' :) zatem czekamy.

I święte słowa.

Bo ja się od serwisu itp. nie wypinam :)

Ale czasami widzą takie czcze dywagację mam ochotę to pierdo.....

Rok mija jeszcze w kwietniu. Ustaliliśmy publicznie na forum (ale pewnie posty skasowane), że przyjedzie na serwis roczny i zrobi wszystkie poprawki. W dodatku potwierdził 5 lat przeglądów na koszt Atlantic Polska bo zawalili termin dostawy PC. Na obecną chwilę nie pozostaje mi nic więcej jak czekać na spełnienie obietnic.

Obowiązkiem właściciela forum jest pilnowanie racji obu stron konfliktu. Dalsze wpisy na ten temat podlegają moderacji. Jeśli temat Waszym zdaniem jest nadal – nikt nie zabrania pisać, ale prosimy o fakty, które można później udowodnić w sądzie.P

rosimy o zrozumienie naszej decyzji. Jeśli Forumowicze przedstawią fakty, a miki121 się z nimi nie zgadza, pozostaje droga prawna dla obrony własnego dobrego imienia.

Wobec faktu, że Forumowicz miki121 polemizował z zarzutami, a więc odpowiadał na krytykę, temat – który trwa już wiele miesięcy - naszym zdaniem został wyczerpany. Nie chcemy dopuścić do sytuacji prześladowania kogoś na Forum Muratora.

Droga redakcjo, cóż za bezinteresowna i szlachetna troska o „prześladowanych”

Kilkakrotnie pytałem o powody moderacji moich wypowiedzi. Odpowiedzi nie dostałem więc znalazłem taką wypowiedź Wydaje się że warto zacytować - "światełko w tunelu na sprawę znikania postów i moderowanych tematów i szlachetnych intencji.

Cytaty wypowiedzi jednego ze sprzedawców na innym wątku, nomen omen, który też czuje się oszukany, bo nie miał takiego szczęścia jak kol. od Pc ?.

Podkreślenie moje

PŁATNEGO PROFILU NIE WYKUPIE WIĘCEJ, CZUJE SIĘ OSZUKANY PRZEZ ADMINA Z NICKIEM ELFIR, KTÓRY SUGEROWAŁ WYKUPIENIE PŁATNEGO PROFILU, WÓWCZAS ATAKI PERSONALNE, WYZWISKA, OBELGI I KŁAMSTWA BĘDĄ INACZEJ ROZPATRYWANE - TAK TWIERDZONO.

OTÓŻ JAK SIĘ OKAZAŁO ZAMIAST LEPIEJ- BYŁO JESZCZE GORZEJ

Całość postu i i dyskusji w tym wątku.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOTŁÓW-NA-EKO-GROSZEK&p=5872428#post5872428

Mam pytanie, czy jest to jeszcze marketing i reklama, czy pretekst do współdziałania w procederze łowienia Bambi-ch?

Obowiązkiem właściciela forum jest pilnowanie racji obu stron konfliktu. Dalsze wpisy na ten temat podlegają moderacji. Jeśli temat Waszym zdaniem jest nadal – nikt nie zabrania pisać, ale prosimy o fakty, które można później udowodnić w sądzie.P

rosimy o zrozumienie naszej decyzji. Jeśli Forumowicze przedstawią fakty, a miki121 się z nimi nie zgadza, pozostaje droga prawna dla obrony własnego dobrego imienia.

Jako potencjalny klient mam prawo pytać podmiot, który za pośrednictwem forum oferuje bądź rekomenduje usługi, nie tylko o techniczne aspekty realizacji zamówienia ale również o dotychczasowy sposób załatwiania reklamacji i gwarancji, jak również sposób kontaktu z klientami i ich zadowolenie. Jako konsument mam prawo publicznie konsultować swoje wątpliwości w tym zakresie.

Interesuje mnie to w kontekście np. komentowania spraw osobistych, które wykonawca poznał w toku realizacji zlecenia (sugerowanie problemów alkoholowych jednego z klientów). Tym bardziej w sytuacji w której gro forumowiczów z tej współpracy nie odczuwa satysfakcji i wyraża to na forum, a same unormowanie prawne obowiązków wykonawcy, mocno mnie niepokoją, jak również ustawiczny pech towarzyszący wywiązywaniu się wykonawcy z podjętych zobowiązań.

Jeżeli na tym forum tego prawa nie mam, to proszę tak jak zwykle wymoderować mój post?

Edytowane przez Regut1

Gość Gosc***

ja polecam jeszcze lekturę tego wątku:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212942-P%C5%82atny-profil-masakra/page4

:) wiesz... stropyteriva.pl to mial byc piekny projekt ktory umarl po prostu, zostala domena, a ze mi sie podoba to ja sobie utrzymuje razem z hostingiem, moze kiedys uda sie zrealizowac to czego nie dalo sie zrobic pare lat temu. Stoi niewykorzystana... to sie na licznik odwiedzin chociaz przyda :) strona stropyteriva.pl nie jest strona komercyjna w tej chwili, dlatego tez nie usunieto mi jej z podpisu.

Wejscia na strone nie pochodza z tego watku przeciez tylko ze wszsytkich moich postow na FM. Rozgraniczmy wyswietlenia od wejsc :)

Co do Twoich klikow: licznik nie zlicza odwiedzin z tego samego IP, no chyba ze masz dynamicznie przypisywane i rozlaczasz sie przed kazdym wejsciem. Biore poprawke na ta zmienna.

co do nicku: regulamin forum zabrania uzywania takiego nicka jak ma chociazby Pan ze sniezki, ale profil platny juz na to pozwala, dlatego tak sie upominam o ten regulamin, ale Budowia juz swietuje, autoresponder sie odzywa.

lepszy nick juz super jednoznaczny: www_centrumgaz_pl ... wypraktykowane w allegro gdzie Twoje konto moze sie tak nazywac, natomiast nie mozesz linkowac do swojej strony za pomoca www.centrumgaz.pl (bez linka) ale wolno Ci uzyc nazwy swojego konta jako tekstu lub.... no wlasnie :) robisz graficzny szablon aukcji i wielkimi bykami w grafice uzywasz swojej nazwy www_centrumgaz_pl tyle ze te "_" bardzo skracasz... o polowe np :)

i tak dziwnie staja sie prawie kropka.... ale przeciez... kropka jest okragla a Ty masz jednak mimo wszytsko w prostokacie :) I to jest zgodne z regulaminem... i nikt Ci nie moze zarzucic ze robisz cos nie tak :) Twoje konto sie tak nazywa i po prostu promujesz swoj nick(nazwe konta) w portalu :)

Na FM regulamin tego zabrania :) ale zwolnieni z tego sa posiadacze platnych profili... dopoki placa :) jak ich nie stac - do piachu !

Dlatego ja chce regulamin platnego profilu ... jezeli okaze sie ze moge tam uzywac tresci reklamowych... mamy sprzecznosc regulaminow.

Sami sie teraz zapedzili w slepy rog z ta Fundacja Muratora ... jako podmiot niezalezny.... fajnie.... organizacja minimalnym kosztem, Forumowicze wolontariusze. ale jaka reklama i PR: ... jacy to my jestesmy fajni w tym muratorze, pomoglismy temu temu i tamtemu... wrzucic smutne zdjecie i napisac ckliwe 3 zdania (typu mamy komu pomagac....zeby wolontariuszy podgonic ) i PR rosnie....

A teraz maja problem.... z jednej strony dobrze by bylo taka fundacje zrobic... jako organizator... bo przeciez bedzie z nazwa Muratora... ale jako niezalezny podmiot - sprzeczne z ich wlasnym regulaminem.

Dlatego za duzo sroczek na raz.... okreslcie sie Redakcjo: to forum jest po to zeby zarabiac kase na platnych profilach i reklamach, czy robic oczy ze shreka i udawac jacy to my nie jestesmy wspanialomyslni?

ale mnie to wkurzylo... ta obluda...

A na zadane pytania: albo potraktowanie jak powietrze, albo zdawkowa odpowiedz i zrzucenie "na podmiot kapitalowo powiazany" czekam wiec ... czekam na ten regulamin platnego profilu.

To forum nalezy zgodnie ze stanem faktycznym traktowac jako dzialalnosc stricte komercyjna. To tablica ogloszen i "staw hodowlany" do odlowu wysegregowanej klienteli (przy okazji mozna pogadac o pierdolach).

Dopoki nie przeszkadzasz w zarabianiu, dopoty masz spokoj. Jak zaczynasz przeszkadzc - dostajesz "banana" albo jestes bezwzglednie moderowany.

Jesli sie komus nie podoba, moze tutaj nie pisac, przeciez nie ma przymusu. Prosze tylko na Boga nie trwac w obludnym przekonaniu, ze to jakies forum "spolecznosciowe" jest z wyzszymi celami i gornolotnymi zasadami. :D

--------------post moderowany-------------------

Na serwis u mnie juz czas. Umowilismy sie jednak na 'cieplo' :) zatem czekamy.

To są jakieś jaja (już nie wielkanocne). Co było w poście Magnolia18 co wymagało moderacji? Przecież 2 posty niżej jest cytat:

Wszystko to takie srata tata i czcze dywagacje. Jesli Michas sie wypnie to latanie po sadach i 'cuglowanie' to kupa czasu i nerwow.

Cos ta wiosna jakas zimowa i sie ciagnie jak kota za ogon, byloby normalnie ( cieplo ) Miki moglby nieco rozwiac mgielke tajemnicy.

Na serwis u mnie juz czas. Umowilismy sie jednak na 'cieplo' zatem czekamy.

To nie moderacja forum. To cenzura w najczystszej postaci. Tylko w imię czego? Czy może miki121 to brat/szwagier/kochanek moderatora czy co?

To forum nalezy zgodnie ze stanem faktycznym traktowac jako dzialalnosc stricte komercyjna. To tablica ogloszen i "staw hodowlany" do odlowu wysegregowanej klienteli (przy okazji mozna pogadac o pierdolach).

Dopoki nie przeszkadzasz w zarabianiu, dopoty masz spokoj. Jak zaczynasz przeszkadzc - dostajesz "banana" albo jestes bezwzglednie moderowany.

Jesli sie komus nie podoba, moze tutaj nie pisac, przeciez nie ma przymusu. Prosze tylko na Boga nie trwac w obludnym przekonaniu, ze to jakies forum "spolecznosciowe" jest z wyzszymi celami i gornolotnymi zasadami. :D

Pan się myli. To forum inwestorów, którzy budują i urządzają dom, i chcą wymieniać doświadczenia. Problem w tym, że dla wielu forumowiczów obecność na forum ma tylko wymiar komercyjny, Ta presja na komercję była zawsze tak duża, że utworzyliśmy Płatny Profil: kto chce być na forum z myślą o pozyskiwaniu klientów, może z tej formy skorzystać - i wszystko jest jasne. Płatny Profil zawsze był za pieniądze. To chyba proste zasady?

Inna sprawa to poczucie odpowiedzialności za forum - jest regulamin, są zasady forum. Staramy się pilnować porządku, co wielokrotnie jest odczytywane jako stronniczość czy interesowność. Zapewniamy, że tak nie jest.

To są jakieś jaja (już nie wielkanocne). Co było w poście Magnolia18 co wymagało moderacji? Przecież 2 posty niżej jest cytat:

To nie moderacja forum. To cenzura w najczystszej postaci. Tylko w imię czego? Czy może miki121 to brat/szwagier/kochanek moderatora czy co?

Powód: Prosimy w tym temacie o merytoryczne wpisy, bo znów dojdzie do obrażania się stron.

Ta presja na komercję była zawsze tak duża, że utworzyliśmy Płatny Profil: kto chce być na forum z myślą o pozyskiwaniu klientów, może z tej formy skorzystać - i wszystko jest jasne. Płatny Profil zawsze był za pieniądze. To chyba proste zasady?

Zasady niby proste, ale wyraznie sie je gmatwa "chroniac" ludzi z platnymi profilami. Jesli ktos zdecydowal sie pozyskac klienta z forum, nich bedzie gotowy na ocene swojej pracy takze na tym samym forum. Ocene takze w wymiarze krytycznym! Jesli ktos jest z tych czy innych powodow niezadowolony z wykonanej pracy powinien moc to wyraznie powiedziec. Proby sztucznego wplywania na ta ocene wydaja sie mocno niesmaczne i podwazaja wirygodnosc nie tylko "chronionego" ale i samego forum.